Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je boodschappen binnen 10 minuten in huis...

ik probeerde het uit!

Boodschappen laten bezorgen is inmiddels meer dan normaal... hoewel er hier veel supermarkten in de buurt zijn, laten wij de boodschappen ook regelmatig bezorgen. Ik vind het ideaal in drukke weken, waarin we gewoonweg heel weinig tijd hebben om ook nog boodschappen te doen. De laatste tijd gaan we wel steeds naar de supermarkt, maar er is ook een tijd geweest dat de Picnic hier iedere week een keer kwam bezorgen, zo is het iedere periode weer anders.


Een aantal jaar geleden zei ik tegen Dustin; Het zou mij niets verbazen als we over een aantal jaar boodschappen kunnen bestellen die je meteen bezorgd krijgt. Want hoe georganiseerd we ook zijn... altijd als we boodschappen bestellen is "opeens" het fruit op, omdat de kinderen alle bananen opeten of bedenk ik mij dat ik ook nog allesreiniger had moeten bestellen...


En toen waren daar opeens de flitsbezorgers. Je boodschappen bestellen met de app en binnen 10 minuten in huis. Dat klinkt ideaal, maar ook een klein beetje onhaalbaar, want zo snel kan het toch niet gaan?


Bij ons in de buurt bezorgd sinds kort Flink (dit is niet gesponsord overigens), maar je hebt ook nog andere partijen, die hier nog niet actief zijn. Ik had de app al gedownload en al eens gekeken toen we een kortingscode in de brievenbus kregen, we besloten om het dus maar eens uit te proberen....


Ik bekeek de app en was best verrast over de hoeveelheid producten die ze aanbieden. Veel dingen waren ook uitverkocht, maar wat ik wilde hebben was op het moment allemaal beschikbaar. Ik gooide het mandje vol en bestelde over de € 30,- (een voorwaarde om de kortingscode te gebruiken). Toen ik de code invoerde,  kwam er € 1,80 bezorgkosten bij.

Zoals je kunt zien deed ik de bestelling om precies 17.25u. De verwachte bezorgtijd was 14 minuten later, maar... de bezorger stond om precies 17.35u voor de deur. De boodschappen werden in 2 minuten ingepakt en we konden de bezorger via de app precies volgen. De kinderen stonden al klaar om de boodschappen aan te pakken en een fooi te geven en toen had ik alles al in huis, bizar snel.


De grote voordelen;


Ik vond het hartstikke leuk om eens uit te proberen, wat mij betreft heeft het flits bezorgen best wat voordelen;


- De snelheid


Natuurlijk is de snelheid een groot voordeel. Stel dat je staat te koken en erachter komt dat je een beschimmeld product hebt (of de oven staat al aan en je bent een product vergeten voor de salade, ik noem maar even iets) Dan is dit natuurlijk ideaal, je kunt het bestellen en hebt het voor je het weet in huis.


- Het assortiment


Ik vond het assortiment verbazingwekkend groot. En ze verkopen niet alleen duurdere A-merken, ook het huismerk Gwoon hebben ze. De prijzen zijn niet duurder dan bij de supermarkt om de hoek.


- Aanbiedingen


Ze hebben iedere week nieuwe aanbiedingen en soms hebben ze producten die echt op moeten. Zo zag ik laatst een grote beker Magnum ijs voor € 1,- Dat zijn natuurlijk leuke aanbiedingen om meteen even mee te bestellen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Picnic, waar ik de aanbiedingen helaas nooit echt interessant vind.


De nadelen;


Er zijn natuurlijk wel wat nadelen.. ook die benoem ik meteen.


- Uitverkocht


Er zijn best regelmatig producten uitverkocht, dat betekent dat je bijna nooit al je boodschappen kunt doen, of je moet heel flexibel zijn. Dat is denk ik meteen het grootste nadeel... als je een lijstje maakt is de kans groot dat er producten niet beschikbaar zijn. Sommige producten zijn ook snel uitverkocht, ik denk dat ze van versproducten zoals fruit en brood weinig voorraad hebben, toen ik bestelde was er bijvoorbeeld alleen nog stokbrood beschikbaar.


- Bezorgkosten


De bezorgkosten kunnen flink (haha) oplopen, die verschillen per bestelbedrag;

- Onder de € 20,- betaal je € 2,90 bezorgkosten

- Tussen de € 20,- en € 39,- betaal je € 1,80 bezorgkosten

- Boven de € 39,- wordt je bestelling gratis bezorgd.


Daarnaast is het minimale bestelbedrag € 10,- Dat betekent dat het uiteindelijk toch niet zo makkelijk is om tijdens het koken dat ene product te bestellen, want je moet dan dingen bijbestellen en bezorgkosten betalen waardoor het een stukje duurder is.


- Bezorgers


Er is veel kritiek op flitsbezorgers, omdat ze nogal snel moeten bezorgen zijn er bezorgers die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels... en de bezorgers gaan snel, want ze fietsen op een elektrische fiets.


Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik de bezorgers hier in de buurt prima vind fietsen. Ze zijn niet gehaast, houden zich aan de regels en toch zijn ze dus heel snel, ik herken dit nadeel dus niet (maar wilde het wel benoemen omdat er op internet veel over geklaagd wordt) Ik erger mij persoonlijk veel meer aan alle online bestellingen die met de busjes van DHL en PostNL gebracht worden, want die scheuren echt door de buurt. Die busjes zijn wat mij betreft veel gevaarlijker in het verkeer.


Conclusie;


Ik vond het leuk om deze bezorgdienst eens uit te proberen (net als ik een tijdje terug met Crisp deed) En ik vond de bezorger erg vriendelijk, de boodschappen zagen er netjes uit en het was er supersnel. Ik denk dat ik voornamelijk zelf naar de supermarkt blijf gaan, maar af en toe wel gebruik maak van Flink, want handig is het zeker wel.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: