Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Investeren in een vakantiewoning? Zouden wij het doen?

Investeren in een vakantiewoning, Zouden wij het doen?

Onze financiën zijn vaak onderwerp van gesprek. Als je al langer meeleest, dan weet je dat wij parttime werken, minder uitgeven en daardoor meer besparen. Natuurlijk denken wij vaak na over de toekomst, want wat voor mogelijkheden zijn er allemaal als je je financiën goed voor elkaar hebt? 


Later klinkt nog ver weg, maar de jaren vliegen voorbij. Wanneer ga je met pensioen? En wat doen we met een huis zonder hypotheek? Het zijn allemaal vragen die wij onszelf nu al stellen, want we weten inmiddels dat een goede voorbereiding het halve werk is. 


Als de kinderen de deur uit zijn en wij wonen hier nog, dan is het tijd om onze woning te verkopen. Van de opbrengsten kunnen wij iets kleiners kopen of een aantal jaar gaan huren. Wat doen we dan met de rest? Zou een vakantiewoning iets zijn? Ik besloot eens op onderzoek uit te gaan; 


Waar ga je zoeken? 


Ik vergaap mij regelmatig aan vakantiewoningen in het zuiden, mijn Funda hobby zorgt daar wel voor. Maar als we heel eerlijk zijn (en iets geleerd hebben van de afgelopen twee jaar) is het in Nederland ook prachtig! Er is ook in Nederland voor ons nog zoveel te ontdekken en te zien. Afgelopen herfstvakantie zijn wij naar Zeeland geweest, lekker aan de kust. Zou een stacaravan Zeeland geen mooie optie zijn? 


Vergeet ook vooral niet alle andere mooie plekken. De kust is fantastisch, maar ook de natuur in Drenthe en zelfs de Oostvaardersplassen hier om de hoek zijn het bezoeken meer dan waard. Er zijn in ieder geval genoeg plekken waar wij een vakantiewoning zouden aanschaffen. 


Wat voor vakantiewoning zoek je? 


Een stacaravan is natuurlijk altijd leuk… alles bij de hand en net als een gewone caravan goed ingedeeld waardoor je aan iedere ruimte iets hebt. Een chalet zou ook een optie kunnen zijn. Iets luxer en in sommige gemeenten zelfs geschikt voor permanente bewoning. 

Investeren in een eigen chalet

Alle voordelen van een vakantiewoning; 


Mochten we in een eigen vakantiewoning willen investeren, dan zijn er natuurlijk meer dan genoeg voordelen op te noemen. (Ik krijg nu alweer zin in heerlijke vakantie avonden in de zomer) 


- Het buitenleven;


Met een eigen stacaravan of chalet kun je het buitenleven altijd opzoeken. Ideaal als je zelf verhuisd naar een kleinere woning of appartement. Op vakantie ben je buiten, ook als het niet zo warm is. Zodra de zon schijnt kun je naar buiten. 


- Ieder weekend of iedere vakantie;


Het grootste voordeel van een eigen vakantiewoning is natuurlijk dat je altijd kunt gaan. Of dat nou een lekker weekend is of in de vakantie periode. Als we met pensioen zijn, dan kunnen we iedere dag op vakantie, mooi vooruitzicht! 


- Inkomsten uit de verhuur;


Bij veel campings is het ook mogelijk om je woning te verhuren als je er zelf niet verblijft. Dat betekent ook dat je hier wat inkomsten uit kunt halen in de periodes waarin je zelf niet op vakantie wilt. Dan is het een mooie investering waar je ook nog iets uithaalt. 


- Een snel vakantiegevoel; 


Als je kiest voor een vakantiewoning in Nederland, dan ben je er snel. Nu wij de laatste jaren in Nederland op vakantie zijn gegaan, merk ik de voordelen; Je vertrekt met een volgepakte auto en in nog geen 2 uur ben je op plaats van bestemming. Maar dat betekent hetzelfde voor de weg terug; Na een paar mooie dagen of weken ben je ook zo weer thuis, ideaal. 


- Een woning op een populaire plek;


Wie weet wat de huizenprijzen nog gaan doen, dat kan niemand helemaal voorspellen. Het kan dus zomaar zijn dat je geen woning kunt kopen of huren op een plek die je wilt. Maar wellicht lukt dat wel bij een vakantiewoning. Jouw favoriete dorpje om de hoek of dat leuke pretpark voor de (klein)kinderen op nog geen 10 minuten afstand. 


- Je eigen spullen;


Jouw vakantiewoning betekent ook jouw eigen spullen. Je hoeft dus niet iedere keer voor een paar dagen allerlei make-up, shampoo en douchegel mee te slepen, dat staat er gewoon al en ook nog eens je eigen favoriete merken. 


- Rendement; 


Nou praat ik over “later” en weten we allemaal ook niet wat de spaarrente gaat doen, maar heb je bij de verkoop van je woning vermogen over, dan brengt dat weinig op op de spaarrekening, daarnaast betaal je vermogensbelasting. Een investering zorgt ervoor dat je iets kunt doen met je geld. 


Er zijn dus enorm veel voordelen op te noemen. Ik zie mijzelf al helemaal zitten op mijn eigen veranda… wanneer is de volgende vakantie ook alweer? 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: