Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De boodschappenbon van Maaike;

Door alle prijsstijgingen voel ik mij soms machteloos

Het bonnetje van Maaike; Door alle prijsstijgingen voel ik mij soms machteloos

In de rubriek "de boodschappenbon van" vertellen lezers hoe zij boodschappen doen. Geven ze veel uit? Zoeken ze naar koopjes en kopen ze liever A-merk of huismerken? Door hun boodschappenbon te delen krijgen we een mooi inkijkje. Wil je zelf een keer meedoen? Dat kan! Bewaar je bonnetje en vul het formulier in.


Hier vindt je nog meer boodschappenbonnen terug. Vandaag vertelt Maaike over haar boodschappen (en een stukje over de rest van de uitgaven)


Wat is je gezinssituatie?


Ik doe boodschappen voor 4 personen. 2 volwassenen en 2 kinderen, onze jongste dochter zit nog op het kinderdagverblijf en krijgt daar tussen de middag een warme maaltijd en onze oudste dochter zit op de basisschool.


Hoe doe jij boodschappen? Ben je altijd aan het besparen, let je op aanbiedingen of juist niet? Ga je naar 1 supermarkt?


Ik deed altijd vrij makkelijk boodschappen, het was allemaal goed te betalen. Maar alles is natuurlijk een stuk duurder geworden en ik verbaas mij nu regelmatig over prijzen in de supermarkt; een enkele kipfilet voor €4,- of een pak wc papier van een budgetmerk voor bijna € 6,- Ik vind dat best lastig worden.


Vorige week voelde ik mij echt even moedeloos; ik kreeg de nieuwe premie van de zorgverzekering binnen, ook weer hoger, en de kosten voor de kinderopvang... ik ben benieuwd waar dit eindigt, maar we hebben ook meteen doorgepakt. Samen met mijn man heb ik een plan gemaakt en we gaan nu meer opletten, minder kopen en besparen. Maar echt leuk vind ik het niet... we verdienen beiden goed en moeten nu toch gaan opletten, dat voelt wel erg vervelend, ik moet de echte motivatie soms nog even vinden!


Wat valt je deze keer op aan je bon? Zijn er dure dingen, boodschappen die opvallen, die je eigenlijk niet wilde meenemen?


Nou, het begint bijna saai te worden... maar toch ook weer de prijzen. Dit waren boodschappen voor ongeveer 2 dagen en ik was bijna € 35,- kwijt! Nu kocht ik wel wat meer vleeswaren, dat doen we normaliter minder, maar ik had mijn dochter beloofd om tosti's te maken, dus dan neem ik het natuurlijk toch mee.


Heb je een boodschappen budget?


We hebben nu afgesproken dat we echt onder de € 150,- per week willen blijven. Dat betekent een stuk minder lekkere hapjes voor het weekend, wat minder extra's zoals lekkere geitenkaas of pijnboompitten. Maar ik hoop dat ik snel merk dat het ook echt bespaard, dat zou het mooiste zijn.


Wat koop je graag in de supermarkt? Zijn er producten die altijd in je mandje of karretje liggen? Welke zijn dat en waarom? Wat zijn de favorieten?


Fruit gaat er hier heel veel doorheen. Ik vind het belangrijk dat we gezond eten en gelukkig zijn onze dochters er gek op. Dat betekent wel dat een bak blauwe bessen binnen 10 minuten leeg is, maar ik heb liever dat ze dat lekker eten dan dat ze alleen maar zeuren om snoep, al doet de oudste dat natuurlijk alsnog wel.


Dus ik koop graag blauwe bessen, aardbeien, mango's, meloen. We zijn er allemaal gek op. Al zie ik dat ik deze keer alleen appels meenam, toeval.


Wat koop je liever niet? Zijn er producten waaraan jij je geld liever niet uitgeeft? Of die nu naar jou idee te duur zijn geworden en je ze daarom laat liggen?


Ik vind het altijd stom om geld uit te geven aan dingen die je weggooit. Denk aan keukenrol, wc papier of wettenschijfjes ofzo. Maar we hebben de meeste dingen natuurlijk wel nodig, haha! Dus dan gaat het toch mee.


Dan is het nu tijd om het bonnetje te delen;


Ik hoop dat de lezers het leuk vinden om onze bon te zien, ik vond het leuk om mee te doen.


2 volle yoghurt € 2,50

Muesli € 2,15

Knoflooksaus € 0,89

Hazelnootpasta € 1,32

Broccoli € 1,22

Runderhamburger € 3,75

Gesneden kaas € 3,79

Schouderham € 1,89

Salami € 2,25

Broccoli € 1,29

Strooigoed € 2,89

Appels € 2,49

2 kilo uien € 1,49

Knoflook € 0,79

Voordeel aardappelen € 1,79

volkoren brood € 2,50


Retourbon - € 1,75

Kooppunten € 3,30


Totaal; € 34,55

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: