Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De beste tips om de leukste kleding

voor de feestdagen te vinden!

De beste tips om de leukste kleding voor de feestdagen te vinden!

De feestdagen staan voor de deur en naast het bedenken wat we die dagen gaan doen en wat we gaan eten, is het ook het moment om eens te gaan bedenken wat we aantrekken! De een zit lekker in een huispak op de bank, de ander gaat netjes. 


Kies vooral wat jij prettig vindt en overleg met familie en vrienden, om te voorkomen dat je zelf in een prachtige jurk verschijnt en de rest lekker in huispak zit. 


Hoe vindt je nou de leukste kleding voor de feestdagen en waar moet je op letten? Vandaag geven we handige tips; 


Geef jezelf een budget


Bedenk eerst wat je uit wilt geven aan een outfit. We zouden niet zoveel over budgetteren schrijven als we dit stukje niet mee zouden nemen met de feestdagen. Hoeveel wil je uitgeven voor jezelf en de rest van het gezin? Zijn er merken die altijd een succes zijn? Bekijk alvast wat je mooi vindt en maak gebruik van de black friday deals die OTTO de komende weken aanbieden, dat scheelt. 


Kies voor kleding waar jij je prettig in voelt 


Als je altijd een mooie jurk draagt, ook in het dagelijks leven, dan kies je waarschijnlijk niet voor een huispak. Maar als je altijd graag een spijkerbroek draagt, dan zit een nette broek wellicht fijner dan een jurk. (Of ga voor zo’n leuke foute kersttrui) 


Kies kleding waar jij je prettig in voelt! Kies voor mooie stoffen en geen knellende, net te kleine of juist te grote of kreukende kleding waar je je alleen maar aan ergert. En zorg dat je feestkleding gewoon in de wasmachine kan… een ongelukje is zo gebeurt en het is erg fijn als je blouse met ketchup vlek ’s avonds gewoon in de was kan en de volgende dag weer droog is. 


Kies kleding die je vaker kunt dragen 


Er zijn verschillende feestdagen, maar de kerstdagen zijn er bijvoorbeeld maar 2. Kies niet voor kleding die daarna weer in de kast ligt en waar je nooit meer iets mee doet, dat is zonde. Kies voor kleding die je ook prima vaker kunt dragen. Een mooie zwart of donkerbruine broek met een mooie blouse (En als er een glittertje in zit, kun je die ook prima later nog eens dragen) of ga voor een prachtige jurk, die je ook aandoet op een date, met je verjaardag of op een maandag gewoon omdat het kan. Naast feestkleding heeft OTTO ook veel leuke outfits voor de rest van het jaar.


Mooie accessoires; 


Accessoires kunnen een outfit helemaal afmaken of juist net even wat feestelijker maken. Denk aan een mooie tas, schoenen of sieraden. Zo kun je de outfit met kerst en oud en nieuw dragen en er helemaal anders uit zien. Denk ook eens aan een mooie make-up met glitters. Dan kun je prima basic accessoires gebruiken en zie je er toch heel feestelijk uit. 


Varieer er op los met verschillende accessoires om je outfit mooi aan te kleden. 


Vergeet de details niet 


Je wilt niet of kerstavond rondrennen om nog even een panty te halen. Zorg dus dat je alles hebt. (een reserve panty is vaak ook geen overbodige luxe). Zorg dat je outfit gestreken in de kast hangt, zodat je niet nog hoeft te strijken als je eigenlijk de deur al uit moet. Een goede voorbereiding is ook met de feestdagen het halve werk! 


Varieer met je haar


Een outfit kan er helemaal anders uitzien als je je haar anders draagt. Los haar is mooi, maar niet altijd handig als je een heel kerstdiner gaat maken. Kies bijvoorbeeld de ene dag voor een mooie strakke staart met glitter speldjes en de andere dag voor een mooi opgestoken kapsel.Nog wat glitter spray eroverheen (dat staat hier altijd in de kast van onze dochters) en je ziet er weer heel anders uit. 


Geniet ervan! 


Het allerbelangrijkste bewaren we voor het laatst; geniet ervan! De feestdagen gaan om het samenzijn en is nog net zo leuk als het eten aanbrandt, je jurk onder het kaarsvet zit of de kinderen opeens zo snel groeien dat ze hun outfit, die met liefde is uitgezocht, opeens niet meer passen! De perfecte plaatjes laten je misschien soms voelen alsof altijd alles perfect moet, maar laat dat lekker los. 


Als de feestdagen voorbij zijn, je lekker hebt gegeten, buikpijn hebt van het lachen, je kerstoutfit met weemoed in de kast hangt al uitkijkt naar volgend jaar, dan is het geslaagd, geniet! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: