Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gewoon tevreden zijn met wat je hebt, 5 handige tips

Gewoon tevreden zijn met wat je hebt, 5 handige tips
Gewoon tevreden zijn met wat je hebt, dat klinkt zo simpel, maar dat is het helemaal niet. Ik herken het zelf ook... ik kan mij enorm druk maken over allerlei "dingen" die kunnen gebeuren en vergeet daardoor soms om de dingen te zien die we al bereikt hebben en die we hebben, zonde! 

Veel mensen hebben er last van; gewoon tevreden zijn met wat je hebt is ook best lastig. We ontvangen iedere dag in de mail allerlei nieuwsbrieven met leuke "koopjes" of producten waar je nu echt gelukkig van wordt. We kijken iedere dag op social media en zien de leukste vakanties, de mooiste auto's en de beste relaties, maar is dat allemaal echt? Het helpt om je te focussen op je eigen leven en daar tevreden mee te zijn, dan ben je past echt gelukkig. Ik deel vandaag graag 5 handige tips met je die mij hebben geholpen om gewoon tevreden te zijn. 

1. Kijk naar wat je hebt 

Veel mensen hebben de neiging om vooral te kijken naar wat ze niet hebben... dat grote huis, 3 vakanties per jaar of de nieuwste Iphone. Maar kijk vooral eens naar de dingen die je wel hebt. Woon je in een leuke buurt? Heb je een gezellig huis? Ben je gezond? Kun je boodschappen doen? Heb je geen geldzorgen? Dat zijn allemaal dingen die je wel hebt en waar je enorm trots op kunt zijn. Sta iedere dag even stil bij de dingen die je wel hebt, schrijf ze desnoods op en lees ze regelmatig even door.... je hebt waarschijnlijk al enorm veel! 

2. Vergelijk niet met anderen 

Het gras is altijd groener aan de overkant, toch?! Nou, dat valt wel mee. Het gras is groener daar waar je ervoor zorgt. Kijk minder op social media, want daar laten we allemaal het beste van onze dag zien... bijna niemand vertelt daar dat ze zich enorm ongelukkig voelen, de pan pastasaus vandaag op de keukenvloer viel of ze de hele nacht met een huilende baby wakker zijn gebleven. 

Door te vergelijken met anderen wil jij ook dat perfecte leven, vol geluk, iedere maaltijd die lukt en een baby die nooit huilt, maar helaas... perfectie bestaat niet. Iedereen heeft weleens een rotdag, iedereen maakt vervelende dingen mee. Stop dus met vergelijken en kijk vooral naar je eigen leven. 

3. Leef met de dag 

Ben je, net zoals ik, ook best wel een piekeraar? Dan helpt het enorm goed om met de dag te leven. Ik kan mij dus enorm druk maken over de toekomst... wat als... maar wie zegt dat dat gaat gebeuren? De kans is vaak enorm klein. 

Natuurlijk moet je niet met de dag leven door je baan op te zeggen, al je spaargeld op te maken en nooit meer naar iemand te luisteren, maar sta eens stil bij deze dag... wat is er mooi, wat gaat er goed? En waar ben je trots op? 

Vraagt je kind of je samen een spelletje wilt doen, maar wil je eigenlijk net stofzuigen? Leg die stofzuiger lekker neer (en nee, dat betekent niet dat je nooit meer moet stofzuigen) maar speel dat spel en geniet van de tijd samen, dat is veel meer waard dan die stofzuig beurt. 

Door meer in het moment te leven voel je je tevreden en vaak gelukkiger. 
Gelukkig zijn

4. Wees iedere dag gelukkig


Probeer iedere dag weer iets moois te zien; de zon die schijnt, de kinderen die gezellig samen spelen, de lekkere avondmaaltijd of de mooie fietstocht die je maakt.. het kan alles zijn. Sta heel bewust stil bij de mooie dingen en voel je daardoor iedere dag gelukkig.


We hebben allemaal weleens een rotdag, maar wat is het heerlijk om dan 's avonds met een boek in bed te liggen (ook een geluksmomentje) en zo zijn die er iedere dag wel.


5. Doe er iets aan en stop met zeuren


Zo, dat klinkt meteen lekker streng, maar het kan zeker een oplossing zijn. Als er problemen zijn of als er dingen zijn die niet goed lopen, probeer er dan iets aan te doen.


Heb je geldzorgen? Zet jezelf dan op een budget en ga besparen. Het is het niet waard om iedere avond wakker te liggen als je er ook iets aan kunt doen, hoe klein ook.


Ben je ontevreden over je baan? Geef het aan bij je baas en zoek iets anders als er niks verandert. Ben je ongelukkig als je in de spiegel kijkt of op de weegschaal staat? Leef gezonder, zoek een leuke sport en ga aan de slag met je gezondheid.


Soms zijn het maar kleine dingen, maar kun je er wel iets aan doen. Blijven "zeuren" of hopen dat het vanzelf beter wordt, dat helpt vaak niet... dus pak het aan en probeer iets, hoe klein ook.


Deze 5 tips hebben mij persoonlijk erg geholpen. Ik leef meer met de dag, maak mij minder zorgen en voel mij gelukkiger. Ik vind het echt een stuk fijner dan 's avonds wakker liggen van alle dingen die waarschijnlijk niet eens gaan gebeuren (en zo wel, dan zien we het tegen die tijd wel en lost het zich vast ook wel op)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: