Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Game review; Pokémon Legends: Arceus voor de Switch!

Game review; Pokémon Legends: Arceus voor de Switch!

Vandaag hebben we weer een hele nieuwe game review voor je! Wij mochten het nieuwe spel Pokémon Legends: Arceus uitproberen en Dustin is daar samen met Thijs mee aan de slag gegaan. We vertellen je graag hoe enthousiast zij zijn over dit spel (ze hebben het er de hele dag over, haha!)


Eindelijk daar is dan de lang verwachten nieuwe game uit de Pokémon reeks; Pokémon legends - Arceus. Deze game is al een tijd geleden aangekondigd maar was de game ook het wachten waard?


In Pokémon Arceus ondek je de regio Sinnoh regio in een tijdperk die ver voor bijvoorbeeld Pokémon Diamond en Pearl plaats vond. Eigenlijk is het hier voor het eerst waar de mens in aanraking komt met Pokémon. Er was toen niet bekend dat je een trainer kon worden of überhaupt in een league kon mee doen zoals in bijvoorbeeld Pokémon Shield.


Zoals het je dus al doet vermoeden ga je op avontuur om de Pokémons voor het eerst te ontdekken. Van elke Pokémon kun je allerlei kennis en weetjes op doen en deze moet je voor de “professor” in de “Pokedex” bijhouden. 


Het verhaal begint dat je letterlijk uit de lucht bent komen vallen en de professor heeft jou ontdekt. Hij verteld je over de regio waar je bent beland en wat hij hier doet. De professor hoor bij de Galaxy groep, er zijn verschillende groepen waar je gaande de game meer over te weten komt en mee samenwerkt.


Maar zoals als ik al zei, wat vooral de bedoeling is van de game is de Pokémon ontdekken die in de Sinnoh regio leven. De ene keer kun je ze simpel vangen met een Pokéball, dit leer je al bij de eerste kennismaking, en de andere keer moet je een battle/gevecht met een Pokémon aangaan. Dat laatste gebeurt vooral als de Pokémon boos op je is of je al heeft zien aankomen. Pokémons vangen in een Pokéball lukt vooral als je ze rustig benaderd, mochten ze je dus zien dan worden ze of boos of ze rennen weg, je kunt de Pokémon dan niet meer vangen met de bal.


Dan de game play; is de game goed te spelen? Met Pokémon Sword en Shield kregen we al een voorproefje waar de makers van de game met Pokémon naar toe willen gaan. Een open wereld waarin je kunt gaan en staan en Pokémon kunt ontdekken. Dit is in zeker zin ook mogelijk maar vanaf het begin moet je je zeker aan de verhaallijn houden. Stukje bij beetje worden dingen je duidelijk gemaakt. Je kunt dus niet zomaar de wereld van Pokémon instappen. Sterker nog; je moet in rang beter worden om verder in de game te komen. Dit duurt vooral in het begin erg lang en hoewel ik dat wel gewend ben had ik toch verwacht hier sneller vrij in te zijn.


Toch is de gameplay wel erg leuk, als je eenmaal los in het veld ben kun je Pokémon benaderen wanneer jij dit wilt. Je loopt dus niet zomaar in het hoge gras tegen een Pokémon aan waar je een gevecht mee aan moet gaan. Het vangen van Pokémon verloopt soepel en is leuk om te doen. Het ontdekken van de wereld is ook leuk om te doen, ook al is het soms lastig om het verschil in de wereld te zien, alles lijkt nogal op elkaar.

Als ik kijk naar Thijs, hij vind het helemaal geweldig, dit had hij nooit eerder met Pokémon ervaren zoals dat in Arcues is. Overal lekker naar toe kunnen lopen, bedenken of je deze Pokémon gaat vangen of gaat battlen, helemaal super. De omgeving is mooi genoeg en boeit hem verder weinig.


Maar dan is er dus ook de iets meer verwende gamer, waar ik me dan maar onder schaar. Na het lange wachten had ik vooral in details meer verwacht. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind dit dus wel de beste Pokémon game die tot op heden is uitgekomen en vind het oprecht ook een leuke game om te spelen. Ik zal hier dus ook nog wel uren zoet mee zijn en de game uitspelen. Maar toch, een stap hoger dan Sword en Shield, of misschien wel 2 stappen hoger had ik wel op gehoopt. Maar dat zit hem dus vooral in de omgeving en hoe je je hierin in kunt voort bewegen.


Kortom, eindconclusie. Pokémon fans gaan deze game fantastisch vinden, zeker als je ergens tussen de 7 en 14 jaar oud bent. Ben je 14 jaar of ouder ook dan zul je er zeker wel plezier aan beleven maar had je waarschijnlijk wel meer verwacht. De pro fanatieke gamer trekt toch zijn twijfels, had hier niet meer in gezeten? Wij hebben het spel inmiddels al uren gespeeld, dus aan speelplezier in ieder geval geen gebrek.


Ondertussen ga ik lekker verder met het ontdekken van Pokémon en ze registreren in mij Pokédex. Mocht je de game ook willen ontdekken, schaf hem dan aan via de Nintendo e-shop of bol.com en ga op avontuur in de Sinnoh regio.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: