Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Game review; Pikim 4 voor de Nintendo switch

Game review; Pikim 4 voor de Nintendo switch

Daar is hij eindelijk de lang verwachten nieuwe pikmin game, versie 4. Toen begin dit jaar bekend werd dat hij in de zomer zou uitkomen keken wij er dus al naar uit. 


Pikmin 3 was hier behoorlijk populair en wordt zo nu en dan nog gespeeld. Dus wij waren benieuwd, hoe leuk is deze versie?


In de game kun je weer kiezen of je de story mode wil spelen of een battle tegen elkaar. Wij kozen eerst maar eens voor de story mode om gelijk goed te zien hoe de game verschilt met de vorige versie. 


De game begint met Olimar, en als je de vorige game zelf hebt gespeeld is die je wel bekend. Olimar is op een verkenningsmissie gegaan en terecht gekomen in een huis. Om gewend te raken aan de controls ga je in het huis mee op avontuur door Olimar en zijn “hond” te besturen. De hond is nieuw en zorgt ervoor dat je sneller door de levels kunt voortbewegen. 


Na deze kennismaking is het tijd voor je missie. Olimar redden van de planeet waar hij op vast zit en dit keer met een speciaal reddingsteam. 


Helaas gaat het ook bij dit reddingsteam niet helemaal goed. Voordat ze op de planeet landen stort hun ruimteschip neer. Hierdoor is je missie gelijk veel uitgebreider. Namelijk het redden van het gehele team dat mee was op reddingsmissie. 

Jij bent één van de teamleden die je overigens zelf mag samenstellen over hoe hij eruit ziet. En dan begint het klassieke Pikmin verhaal en maak je voor de eerste keer kennis met deze diertjes (zo noem ik ze maar even). 


Als je de game aan het spelen bent komen er kleine missies bij die je tussendoor uitvoert. Een belangrijke daarvan is het herstellen van het ruimteschip zodat je verder kunt gaan met het eind doel, het redden van Olimar. Alles vindt je terug in de levels die je gaat spelen. Dit is gewoon in vele opzichten precies het zelfde als in Pikmin 3. Alleen zit er niet zoveel tijdsdruk achter en kun je zo vaak naar een level terugkeren als je wilt. 


In de levels kun je ook ondergronds gaan, hier voer je puzzels uit zonder tijdsdruk want ondergronds lijkt de tijd stil te staan. Als je namelijk weer op het normale land bent gaat de tijd verder waar hij was gebleven. 


Het 2e speltype waar ik al even naar refereerde is de battle, deze heet Dandori battle. Deze kom je ook tijdens de gewone spelmodes tegen. 


In deze battle zit de echte uitdaging van de pikmin games. Jouw Pikmin zo efficiënt mogelijk taken uit te laten voeren tegen je tegenstander. In dit game zijn dit geheimzinnig buitenaardse wezens die eigenlijk heel erg op je zelf lijken. We vonden hierin de meeste uitdaging omdat je zeker lang niet altijd wint. De tegenstanders zijn zeer goed met hun pikmin waardoor het soms toch wat lastiger wordt. Dat kan deze game goed gebruiken. Want zeker als je de vorige versie hebt gespeeld is het vaak erg simpel om door de levels/game heen te komen. 

Of het uiteindelijk allemaal goed komt? En wat je nog meer kan beleven? Ik zou zeggen ga op ontdekking met deze game. Hij is het zeker waard vinden wij. En heb je Pikmin nog nooit gespeeld dan is het al helemaal een aanrader. En met deze zomer en aankomende herfst zal je genoeg tijd hebben Pikmin 4 volledig te ontdekken. 


Wij gaan er in ieder geval lekker verder mee en zullen nog veel Dandori battles tegen elkaar gaan spelen. 


Succes!


Pikmin 4 kun je kopen bij bol.com en in de Nintendo eshop

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: