Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Favoriete tussendoortjes van onze kinderen! 

Onze kinderen zijn goede eters, ik heb niet de illusie dat dat door onze "opvoedmethode" komt hoor, haha! Maar we hebben denk ik gewoon geluk. Van jongs af aan zetten we ze van alles voor.... ook de wat minder populaire smaken, denk aan olijven, franse kaasjes en aalbessen (lekker zuur...) 
Ze eten goed en daar ben ik blij om. Groenten en fruit eten ze goed en natuurlijk houden ze ook van snoepen! Vandaag deel ik een aantal favoriete tussendoortjes van onze kinderen! 

1. Groenten en fruit;

Ja, deze kon ik zo inkoppen natuurlijk! Maar groenten en fruit zijn hier favoriet. Niet alles hoor, zo gezond zijn ze ook niet ;) Maar qua groenten zijn ze dol op; komkommer, cherry tomaatjes, paprika. En vaak eten ze ook de eerdergenoemde olijven en bijvoorbeeld augurken. Thijs is ook dol op wortels en dan vooral winterpeen. Hij loopt vaak met zo'n hele wortel door het huis en vindt het stom als ik "gewone" worteltjes koop, want die heeft hij veel te snel op... 

Met fruit kun je natuurlijk alle kanten op en ze lusten hier vrijwel alles; bananen, appels, peren, mandarijnen, sinaasappels, mango, meloen. En straks kunnen we weer aan de aardbeien, frambozen, bramen en aalbessen. Die laatste vier groeien allemaal in onze eigen tuin, dus die plukken ze zo van de struiken af. 

2. Noten;

Nog zo'n gezonde optie, waar ze dol op zijn. Ik vind noten persoonlijk erg duur, maar koop ze vaak bij de Action. Of ik kies voor studentenhaver, dan zitten er rozijntjes bij en zo'n zakje is prima betaalbaar. Ze eten hier voornamelijk hazelnoten, cashewnoten, walnoten, amandelen, pistachenoten en pinda's (officieel geen noten, maar wel erg lekker!) 
3. Popcorn;

Naast de chips is hier de popcorn ook erg favoriet. En ik maak het meestal gemakkelijk zelf. Ik maak de zoete variant met poedersuiker en de zoute variant uiteraard met zout. Laatst maakte ik een variant met karamelsaus, ook echt heerlijk! 

4. Boterham, cracker of rijstwafels;

Soms is de trek tussendoor zo erg dat we kiezen voor een extra boterham, cracker of rijstwafel. Vooral voordat er een groeispurt aankomt, eten ze maar door en door. En dan vind ik dit ook best goede opties! Ze zijn dol op beleg als vleeswaren en smeerkaas, maar de hagelslag en chocopasta gaan hier in huis ook hard. 
5. Snoep, koek, chocolade;

Ze zijn uiteraard ook gek op snoep, koekjes en chocolade. En ik begrijp het wel; ik ben zelf dol op chocolade en eet het iedere dag wel. Ook de kinderen eten hier iedere dag wel iets van snoep, koek of de chocolade van mama... ;) In de vakanties wel vaker dan 1 keer per dag, maar dat vind ik allemaal prima. Ik let erop dat ze gezond eten en doe niet moeilijk over iets ongezonds, daarnaast zorg ik ervoor dat ze lekker veel buiten zijn en bewegen en daarmee hoop ik ze een gezonde levensstijl aan te leren! 

Wat eten jouw kinderen het liefst tussendoor? Laat het ons weten via Instagram! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: