Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een nieuwe laptop kopen, 3 handige tips! 

Ik schreef mijn blogs tot voor kort nog op een oudere computer, helemaal prima voor toen, maar het werd ook wel eens tijd voor iets nieuws. Aangezien ik ook veel onderweg werk, besloten we om de desktop weg te doen en wilden wij een laptop kopen. Dustin had zelf al een laptop en het leek mij ook veel handiger.
Ik werk veel vanuit huis, maar ik vind het juist handig als ik ook lekker op de bank, aan de keukentafel of bijvoorbeeld op vakantie kan bloggen! Vandaag geef ik je 3 handige tips waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe laptop;

1. Vergelijken!

Jullie weten dat ik van besparen hou, dus ik wil natuurlijk wel de beste prijzen vinden! Ik hoefde echt niet perse de goedkoopste laptop te hebben, ik wil wel goede kwaliteit die jaren meegaat. Maar er zijn zoveel aanbieders, waardoor je op een gegeven moment niet meer weet welke laptop je op welke site hebt gezien! Daarom is het handig om te vergelijken. Er zijn verschillende vergelijking sites waar je veel informatie kunt vinden. Denk aan handige tools om alle specificaties te vergelijken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een melding krijgen als producten een prijsverlaging hebben, dat is handig en kan veel geld schelen!

2. Heb geduld

Vaak kijk je pas naar een nieuwe laptop als je oude computer weg is of je oude laptop kuren begint te vertonen, dat weten de verkopers natuurlijk ook! Ze bieden laptops aan voor verschillende prijzen en die prijzen kunnen dus per week verschillen. Het zou zonde zijn om een goede aanbieding te missen omdat je te snel hebt besteld. Zorg er dus voor dat je een beetje op de hoogte bent van de gangbare prijs en doe je aankoop precies op het juiste moment, bijvoorbeeld als er een mooie aanbieding is. Wij kiezen er zelf vaak voor om op tijd te oriënteren, laptops worden snel vernieuwd, dus je kunt er altijd voor kiezen om een nieuwe aan te schaffen en je oude bijvoorbeeld zelf te verkopen.

3. Neem de tijd voor je aankoop

Het kopen van een laptop is natuurlijk heel wat anders dan het kopen van een pak melk. Neem daarom echt de tijd voor je aankoop. Zorg ervoor dat je goed vergelijkt, zorg ervoor dat je specificaties begrijpt en lees bijvoorbeeld ook reviews. Niet alleen van de laptop die je wilt aanschaffen, maar ook vooral van de winkel waar je hem wilt aanschaffen. Bestel je online? Hoe is de klantenservice? Hoe zit het met garantie? Je kunt verschillende dingen vergelijk en daardoor weet je dat je de juiste aankoop zult doen!

Extra tip; Denk aan refurbished

Staat je budget een hele nieuwe laptop niet toe. Denk dan eens aan een refurbished product. Ook die kun je tegenwoordig op vergelijkingssites vinden! Het zijn producten die al gebruikt zijn, maar wel met garantie. Je hebt ze in verschillende condities; zo goed als nieuw, gebruikt, etc. De prijzen verschillen natuurlijk; hoe nieuwer de laptop, hoe hoger de prijs.

Met deze bovenstaande tips hebben wij uiteindelijk onze nieuwe laptop uitgezocht. Ik kan nu werken waar ik wil, ik vind het ideaal!  
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: