Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit heb ik echt nodig voor de zomer!

Dit heb ik echt nodig voor de zomer!

De kasten van de kinderen zijn uitgezocht. 2 keer per jaar gaan we door alles heen… kleding wordt gepast en ik bekijk wat er nog is en wat er nodig is voor het komende seizoen. Sara kreeg laatst een nieuwe zomerjas en de meiden gingen al op zoek naar wat nieuwe t-shirts. Met Thijs kocht ik afgelopen week een aantal nieuwe broeken, ze kunnen nu weer even vooruit. 


Mijn kast was ook weer eens nodig toe aan een opruimbeurt. Ik heb een minimalistische kast, maar ik heb ook verschillende kleding voor de zomer en de winter. Met het mooie zonnige weer van de afgelopen tijd was het nodig om eens te kijken wat ik nog had en wat ik nog nodig heb. Gek genoeg vind ik altijd leuke kinderkleding, maar voor mijzelf is het altijd wat meer zoeken, daarom ben ik blij dat ik nu een lijstje heb en de zoektocht kan beginnen! 


1.Een zonnebril


Ik heb altijd 1 zonnebril die ik gebruik totdat hij stuk gaat of niet meer mooi is. Mijn huidige zonnebril heb ik inmiddels alweer 5 jaar! Helaas wordt hij nu een stukje minder mooi, dus ik ga dit jaar toch eens kijken naar een andere. Ik vind het belangrijk dat een zonnebril van goede kwaliteit is en een aantal jaar mee kan gaan. Daarnaast moet een zonnebril wat mij betreft een goede UV bescherming bieden. Wist je dat je ogen kunnen beschadigen door UV straling? Ik heb zelf al slechte ogen en draag lenzen en een bril. Ik wil natuurlijk niet op latere leeftijd nog slechtere ogen krijgen, dus ik zorg altijd goed voor ze. Een goede zonnebril, die goed beschermd is daarom een echte must. 


2. Sandalen 


Ik ben fan van slippers en sandalen! Als de zon schijnt, dan loop ik er de hele zomer op. De voeten goed verzorgd (erg belangrijk!) en je kunt met het mooie weer lekker luchtig rondlopen. De standaard slippers vind ik altijd vrij saai, dus ik kies altijd mooie exemplaren die ook nog eens lang meegaan. De sandalen die ik nu heb, gaan ook alweer een aantal jaar mee, dus ik ga eens kijken voor een ander paar. Ik ga deze keer voor de Sandalen bij Wenz. Mooi voor de zomer en exemplaren waar ik blij van word. 


3. Badkleding 


Na 3 kinderen ga ik nog maar zelden in een bikini. Ik vind mijn lijf meer dan prima en ben blij met wat ik in de spiegel zie, maar gek genoeg voel ik mij in een bikini toch minder mooi. Het komt ook zeker doordat er tegenwoordig prachtige badpakken te koop zijn. Ik vind het wel lastig om te slagen voor een mooi badpak, ik zie altijd hele mooie badpakken, maar vorig jaar was mijn maat overal heel snel uitverkocht. Dit jaar ben ik dus vastbesloten om een nieuw badpak te scoren, helemaal omdat mijn huidige gekocht is in de zomer van 2015, tijd voor een andere! 


4. Korte broek 


Ik schreef laatst al eens dat ik echt wel jurken en rokjes draag, maar ik toch liever loop in een broek (ook handiger op de fiets!) Ik heb een aantal korte broeken… losse broekjes, spijkerbroeken en ze zitten allemaal even lekker. Ik ga zeker proberen om er dit jaar nog 1 of 2 bij te scoren. Ik hou ervan om met blote benen rond te lopen en natuurlijk om een lekker kleurtje op de benen te krijgen, dat is na een winter binnen ook wel weer nodig! 


5. Strandtas 


Als het even zonnig is, dan gaan wij graag naar het strand, vaak nemen we heel wat mee. Van handdoeken tot zonnebrand crème. Ook gaan we graag rond etenstijd, dan nemen we allerlei lekkere hapjes mee, gaan we lekker eten en spelen de kinderen uren in het zand en het water. Een strandtas die we speciaal voor het strand kunnen gebruiken lijkt mij inmiddels ideaal. Vorig jaar ging nog steeds mijn standaard handtas mee, maar daar past echt niet zoveel in en de zandkorrels vond ik in de winter nog steeds terug. Aangezien we vaak op het strand te vinden zijn, is het inmiddels dus wel tijd voor een goede en grotere strandtas. 


De zoektocht kan dus beginnen, met deze aankopen kan ik de zomer (en de komende jaren) weer vooruit… 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: