Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit doe je met kerst "Leftovers"! Alle tips op een rij! 

Eerste kerstdag is voorbij en misschien heb je vandaag ook nog een lekkere lunch of diner in het vooruitzicht, maar misschien heb je wel een restjesdag en heb je heel veel restjes over! We willen natuurlijk zo min mogelijk weggooien, dus wat je met al die restjes kunt doen vertel ik je graag! 

1. Kerstbrood

Kerstbrood is zo lekker, maar gaat vaak niet helemaal op. Je kunt het, net als ander brood, makkelijk invriezen, maar je kunt er ook een lekker extra kerstontbijt of kerstlunch van maken door ze om te toveren in wentelteefjes.

2. Groenten

Heb je groenten over, bijvoorbeeld omdat ze bij de gourmet stonden, dan kun je die gemakkelijk gebruiken voor een lekkere soep. Groenten even aanbakken, bouillon erbij, laten koken en pureren, zo makkelijk is het. Heb je trek in iets stevigers, maak er dan met een paar eieren een goed gevulde groentenomelet van! 

3. Vlees

Wist je dat gebraden vlees ook koud heel erg lekker is? Rauw vlees kun je vaak gewoon nog invriezen, maar is het al gebraden dan is het heerlijk op een broodje met bijvoorbeeld een lik mayonaise. Wil je je restjes groenten en vlees gebruiken voor een volwaardige maaltijd. Maak dan met bladerdeeg, ei, melk en wat kaas een lekkere quiche. 

4. Eiwit

Vaak heb je voor een toetje net alleen de eidooiers nodig. Je kunt de eiwitten gewoon opbakken, maar ik zou van de gelegenheid gebruik maken en voor iets zoeters gaan; merengue. Echt zo lekker! Klop de eiwitten op met suiker en bak in de oven, je moet er wel even geduld voor hebben, want eigenlijk droog je het mengsel op zo'n 90-100 graden. Laat de merengue gerust een paar uur garen, je geduld wordt zeker beloond! 
5. Chocolade

Heb je chocolade over? (Ik kan mij er weinig bij voorstellen, want dat gebeurt hier in huis nou echt nooit, haha!) maar mocht dit wel zo zijn omdat je bijvoorbeeld bedolven bent onder de kerstchocolade, laat het dan zachtjes smelten voor een chocolade fondue. Lekker met vers fruit en overgebleven kerstkoekjes!

6. Kerstkoekjes

De kerstkoekjes kun je heel makkelijk gebruiken voor een taartbodem. Verkruimel de koekjes en vermeng ze met gesmolten boter. Hierop kun je allerlei vullingen doen, maar denk bijvoorbeeld aan een cheesecake mengsel met roomkaas en Griekse Yoghurt, heerlijk! 

Extra tip; Delen

De kerstdagen draaien natuurlijk om samen zijn, maar niet iedereen heeft veel familie of vrienden. Misschien kun je een buurvrouw of kennis blij maken met de restjes. Of je eet ze gezellig samen op! Wist je dat er op Facebook ook heel veel weggeefhoeken te vinden zijn? Je kunt de restjes ook daarop aanbieden, vaak zijn mensen dolblij met wat extra's. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: