Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Deze 10 producten kopen wij nooit (in de supermarkt)

Deze 10 producten kopen wij nooit (in de supermarkt)
Vorige keer vertelde ik over de 10 dingen die wij niet meer kopen. Daar stonden al heel wat dingen in waar wij ons geld niet aan uitgeven. Vandaag gaan we het hebben over de boodschappen, de producten uit de supermarkt en dan vooral de dingen die wij niet kopen, want ook met de boodschappen zijn er een aantal dingen die wij (vrijwel) nooit meenemen.... Niet perse om te besparen, maar omdat we ze niet nodig vinden, lees maar mee! 

1. Voorgesneden fruit 

Met 3 fruitmonsters in huis, ze eten het echt heel graag... heb ik niets aan een bakje met voorgesneden mango, ananas of meloen. Ten eerste is het binnen een minuut allemaal op en ten tweede is het een stuk duurder dan een losse mango, ananas of meloen. In de zomer koop ik regelmatig een hele watermeloen, daar eten we dan een paar dagen van. Maar ook ander los fruit ligt eerder in mijn mandje dan een mini bakje voorgesneden fruit. 

2. Kant en klaar maaltijden 

Ik kon er vroeger echt van genieten. Toen ik op een gegeven moment weleens alleen thuis was met het eten, kochten mijn ouders altijd een kant en klaar maaltijd. Ik koos altijd voor de curry van Albert Heijn, want die was heerlijk zout (ik moest de hele avond water drinken, haha!) en ik at die altijd voor de tv op, heerlijk! 

Inmiddels is er vast wel iets verandert aan de kant en klaar maaltijden, maar ik koop ze niet meer. Ook niet als ik nu weleens alleen thuis ben met het eten. Ik haal liever een bakje pastasaus uit de vriezer of maak een snelle salade. 

3. Groenten pakketten 

Je hebt ze in alle soorten en maten; pasta groenten, nasi groenten... (laatst hoorde ik iemand serieus vragen in de winkel aan een medewerker of ze de nasi groenten ook voor iets anders kon gebruiken, haha!) Maar die pakketten vind ik zelf niet handig. Het is te weinig groenten voor ons allemaal, dus ik koop liever zelf los de uien, paprika, courgette etc. etc. 

Zelf even snijden als je gaat koken hoeft echt niet veel tijd te kosten en je bespaard er heel veel geld mee. 
zelf groenten snijden besparen

4. Melk en/of yoghurt met een smaakje


Je kent ze vast wel. De melk met aardbeiensmaak of de yoghurt met stukjes perzik. Echt ontzettend lekker, maar dat komt voornamelijk omdat je met 1 schaaltje je hele suikerinname van de dag al binnen hebt. Er zit zo ontzettend veel suiker in!


Wij kopen eigenlijk altijd gewone melk en yoghurt. Met de melk maken we ook smoothies met vers fruit, net zo lekker! En willen de kinderen een smaakje in de yoghurt? Dan doet een lepel jam wonderen!


5. Frisdrank


Je zag de flessen en de blikjes al voorbijkomen... maar frisdrank hebben wij echt zelden in huis. Ik haal het in huis als we visite krijgen of als de oppas komt. Maar verder eigenlijk niet. We drinken water, thee, koffie en soms limonade. Ik ben groot fan van niet teveel kcal drinken, zo zonde van je beschikbare kcal!


Als we uit eten zijn, dan mogen de kinderen altijd kiezen en kiezen ze vaak voor fristi, chocomel of cola (Thijs). Dan mag het uiteraard!


6. Kruidenmixen


Wij hebben heel veel kruiden in de kast staan, maar wel allemaal gedroogde kruiden die we vaak gebruiken. Mixen voor pasta (?), nasi, gehakt of specifiek hamburgers kopen we niet. We mixen lekker veel zelf en gebruiken daardoor voornamelijk de kruiden die wij het lekkerste vinden!

gedroogde kruiden besparen

7. Kinder producten


Ik blijf mij altijd verbazen aan het aantal kinderproducten in de supermarkt. Speciaal brood voor kinderen dat er wit uitziet, maar volkoren is... wat een mega marketing zit daarachter... en ik kan mij niet voorstellen dat ik het koop, maar er wordt vast heel veel van verkocht.


Speciale vleeswaren voor kinderen of smeerkaas... yoghurt tussendoortjes of sap in een kinderflesje. Wij laten het staan en onze kinderen eten of drinken de "gewone" variant.


8. Mini verpakkingen


Met zijn vijven gaan er hier natuurlijk best wat boodschappen doorheen! Daarom koop ik geen mini verpakkingen, maar die zijn natuurlijk wel handig als je alleen bent.


Denk aan yoghurtjes, koekjes die apart verpakt zijn of andere tussendoortjes. Wij nemen liever de grotere verpakkingen mee.


9. IJsblokjes


Ik kwam er laatst pas achter dat je ijsblokjes kunt kopen in de supermarkt! Dat heeft 36 jaar geduurd... haha! Ik kende wel de ijsblokzakjes, maar echt ijsblokjes? Geen idee! Handig als je een groot feest geeft, maar verder vries ik zelf wel wat water in.


10. Vlees (zonder sticker)


Wij eten vlees, maar wel weinig. En daarom nemen we vaak vlees met een sticker mee. Deze producten worden afgeprijsd als ze bijna over de datum zijn (en worden dan dus weggegooid) Helemaal als het om een product zoals vlees gaat, vind ik dat bizar. Wij nemen dus regelmatig vlees met een sticker mee, doen dit in de vriezer en eten het niet al te lang daarna op, helemaal prima.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: