Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De 3 leukste pretparken voor gezinnen! 

Als de lente straks weer begint openen veel pretparken hun deuren weer! Wij kunnen niet wachten! ;) Met ons gezin gaan we regelmatig een dagje naar een pretpark, ook voor kleinere kinderen zijn er hele leuke parken. Ik deel vandaag onze 3 favorieten met je;

1. Hellendoorn!

Avonturenpark Hellendoorn is voor ons een eind rijden, maar we doen dat graag! De eerste keer in dit pretpark keken we echt onze ogen uit. Het grote voordeel vind ik de vele attracties voor kleine kinderen. Zij kunnen in heel veel attracties, want er is een heel gedeelte voor de kleintjes. Daarnaast mogen ze ook in grotere attracties, waardoor je je hier echt de hele dag kunt vermaken. Onze kinderen zijn alle 3 al dol op de achtbaan en in Hellendoorn zijn er verschillende. In de engste achtbaan mogen ze nog niet, maar in de andere wel, dus dat is een groot feest! (en dat durven ze ook gewoon, haha!) 

Het andere grote voordeel vind ik de mooie shows. Denk aan de "High die stunt show" waar wij 2 keer zijn geweest, maar ook hier is weer aan de kleinste bezoekers gedacht. De show van Kareltje en Jasmijn is leuk voor de kleintjes, maar ook de ouders lachen mee. 

Wij zijn de laatste keer in de zomervakantie geweest en het was flink druk. We hebben bij het parkeren en bij de ingang van het park best lang moeten wachten. (Het jaar ervoor was het niet zo druk) Maar het is een groot park en na de ingang verspreiden de bezoekers zich ook snel, waardoor het in het park zelf helemaal niet zo druk leek, ook dat vond ik een groot pluspunt. 

2. De Julianatoren!

Wij vinden de julianaforen wel 1 van de leukste pretparken in Nederland! Onze kinderen kijken regelmatig naar Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin op televisie en toen we ze daar "in het echt" tegenkwamen was dat natuurlijk heel erg leuk. De karakters maakten ook uitgebreid de tijd voor een praatje en een foto, echt helemaal in hun rol. 

De Julianaforen is een wat kleiner pretpark, maar het grote voordeel is dat er enorm veel attracties zijn! Wij zijn het afgelopen jaar 2 keer geweest en hebben nog steeds niet alle attracties gehad (terwijl wij op zo'n dag echt van de opening tot bijna de sluiting zijn geweest) Ook hier is voor de kleinere kinderen weer genoeg te doen. En vergeet ook vooral de shows niet. Met Jul en Julia zijn er over de dag heen regelmatig shows te bezoeken, leuke shows met liedjes die weken daarna nog gezongen worden. Wij hadden spijt dat wij geen cd hebben gekocht, want de kinderen hebben het er nog steeds over en de liedjes komen ook weer terug in de televisie serie die hier nog steeds gekeken wordt. Voor ons in ieder geval een goed "excuus" om komend seizoen nog een keer te gaan ;) 

Heb je een kleinere portemonnee en ben je dol op pretparken? Dan is de Julianatoren wat mij betreft ook een goede keuze. Ze hebben voordelige abonnementen en je kunt er gratis parkeren, dat scheelt! 
3. Plopsa Indoor! 

Het grote nadeel van het plannen van een bezoek aan pretpark is het weer, je weet natuurlijk nooit of de zon lekker schijnt, zelfs in de zomer is er nog regelmatig een regenachtige dag! Daarom besloten wij afgelopen zomer een bezoekje te brengen aan Plopsa Indoor in Coevorden. We waren daar vlakbij op vakantie en waren al eerder in het park geweest toen Thijs 2 jaar was (Hij was toen een enorme fan van Bumba!) en later nog een keer toen de meiden een half jaar waren. We wisten dus wat we moesten verwachten en na een aantal positieve ervaringen besloten we nog een keer te gaan. 

Hoewel we midden in de zomervakantie gingen, was het weer niet heel erg lekker, maar dat is dan ook meteen het grote voordeel; de naam zegt het al; Plopsa indoor is binnen! Er zijn wel een aantal attracties buiten en die konden we in de middag ook bezoeken, maar de rest is in een grote hal (zo moet je het je ook voorstellen) 

Het was die dag helemaal niet druk, we waren bij de kassa bijna meteen aan de beurt en konden vrijwel in alle attracties zonder al te lang te wachten. Door de dag heen werd het wel drukker, maar er waren zeker geen lange wachttijden, dat vind ik ook een pluspunt met kleinere kinderen, die hebben niet altijd het geduld om iets langer te wachten. Ook hier was de achtbaan weer favoriet, daar konden we zelfs een aantal keer in blijven zitten, ik denk dat we door de dag heen minstens 25 ritjes hebben gemaakt, de kinderen konden er geen genoeg van krijgen! Popsa Indoor is niet heel erg groot, maar je kunt je er gemakkelijk een dag vermaken. Het is echt gericht om kleinere kinderen, maar daardoor kon Thijs (die natuurlijk al iets groter is) makkelijk in de spannende attracties, want daar was het helemaal niet druk! Toen hij een vriendje tegenkwam van het vakantiepark is hij zelf in heel veel attracties geweest, dat kon ook makkelijk, want het is heel overzichtelijk.

Nu ik dit schrijf heb ik meteen zin om weer een dagje weg te gaan. Nog even geduld, dan gaan bij de buitenpretparken de deuren weer open. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: