Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Boodschappen shoplog (Boodschappen bij de Picnic)

Boodschappen shoplog (Boodschappen bij de Picnic)

Ik vind het weer eens tijd voor een shoplog! Het is altijd leuk om eens te kijken wat iemand anders koopt, ik lees er zelf ook graag over. Deze keer bestelde ik weer eens boodschappen bij de Picnic. Het was in de periode dat wij allemaal achter elkaar ziek waren in Februari en het is dan wel heel makkelijk om een heleboel boodschappen gewoon even te laten bezorgen.


Het was lang geleden dat ik de boodschappen liet bezorgen, sterker nog, ons adres stond nog op ons oude huis. Het was inmiddels bijna 1,5 jaar geleden! Ik ben een paar maanden voordat wij gingen verhuizen helemaal gestopt met Picnic, omdat het mij opviel dat producten vaak niet leverbaar waren (en we dan alsnog naar de supermarkt moesten) en ik de prijzen wel erg vond stijgen. Ik was dus wel benieuwd hoe dat nu zou zijn... Ik was eerder namelijk echt wel fan van Picnic. Ik vertel je dus vandaag wat ik allemaal bestelde en hoe het ging;


Picnic doopmix zout € 1,93 (gratis omdat ik al lang niet had besteld)

Tomate frito € 2,09 (Wel besteld, niet bezorgd, dus geld terug gekregen)

Zoete puntpaprika € 1,69

Halfvolle melk € 0,95

Volle yoghurt € 1,25

Picnic halvarine € 1,29

2 x Picnic tortilla chips € 1,94

Crispy mais € 1,05

2 x Picnic kidneybonen € 1,16

2 x rijstwafels € 1,10

1,5 kilo handsinaasappels € 2,89 (aanbieding)

1,5 Appels € 2,69

Winterpeen € 1,75

Komkommer € 1,05

2 x bladerdeeg € 1,98

Knakworst € 1,49

Brie € 1,59

Tuc paprika € 0,99

Fuet € 2,29

Pizza salami € 2,65

Meerzaden stokbroden € 2,39

Gecondenseerde melk € 2,59

4 x chocolade reep melk € 2,32

Pistache noten gezouten € 2,25


Totaal; € 41,79

Korting € 5,00

Totaal betaald € 36,79


Zoals je kunt zien bestelde ik even een kleine voorraad, want als de boodschappen toch bezorgd worden, dan is het handig om meerdere dingen mee te bestellen. Het viel mij op dat je sommige producten tegenwoordig alleen per 2 stuks kunt bestellen, dit was zo voor de tortilla chips, kidneybonen, bladerdeeg en de chocolade (daar had ik er 3 van nodig voor een recept, maar ik kon er dus alleen 4 bestellen) En hoewel al die dingen wel opkomen, loopt het bestelbedrag daarmee snel op.


Ik had gehoopt dat ik na mijn laatste bestellingen zo lang geleden nu weer helemaal positief zou zijn, maar dat viel toch een beetje tegen. Er waren inderdaad nog steeds aardig wat producten niet leverbaar (alleen de duurdere merken dan weer wel) en de passata die ik voor de pasta saus bestelde, kon niet geleverd worden... dit kreeg ik te horen op de dag van de bezorging, dus dan krijg je je geld terug, maar heb je geen vervanging. De geplande pasta maaltijd werd daarom ook maar uitgesteld.


Groot voordeel voor mij persoonlijk was dat ik nog een aantal kortingscodes had liggen. Met mijn code DOORTJ26 (inderdaad Doortje zonder e) krijg je op je eerste bestelling € 10,- korting. In het verleden hebben veel van jullie mijn code gebruikt (waarvoor nogmaals dank) en omdat die code gebruikt wordt, krijg ik dan ook een kortingscode. Op dit moment is dat dus € 10,- maar ik had zelf nog codes uit het verleden ter waarde van € 5,-. Dus ik kreeg nu € 5,- korting.


Een ander voordeel is het feit dat ik de statiegeld blikjes en flesjes weer mee kon geven. Die worden door iedereen hier in huis ijverig gezocht, omdat dit voor de kinderen extra zakgeld betekent! Zelfs opa en oma zoeken mee voor ze en daarom heb ik vaak een hele krat vol. We leveren ze regelmatig in bij de supermarkt, maar het is natuurlijk ideaal om ze zo mee te geven. We kregen bijna € 7,- aan statiegeld terug gestort en daar waren de kinderen erg blij mee.


Conclusie; Ik vind Picnic nog steeds een fijne bezorgservice. Ze zijn zeker niet de goedkoopste supermarkt én de aanbiedingen zijn meestal niet interessant. Daarnaast zijn er helaas dus nog steeds veel producten niet leverbaar (of worden niet uitgeleverd als je ze hebt besteld) Dat zorgt er toch voor dat ik er niet meer regelmatig zal bestellen... Er komt nog bij dat wij nu op loopafstand van diverse supermarkten wonen, dus de boodschappen zijn zo gedaan. Bij drukte of ziekte vind ik het een fijne uitkomst.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: