Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen op je mobiele kosten, zo doe je dat!

Besparen op je mobiele kosten, zo doe je dat!

We hebben allemaal een mobiele telefoon, die zijn niet meer weg te denken. Maar de kosten kunnen best oplopen. Denk aan de aanschaf van een telefoon, de belkosten, een abonnement of verzekering. Als je met meerdere personen bent, kan dat een flink bedrag zijn die je bij je vaste lasten maandelijks moet betalen. Er is gelukkig ook goed nieuws; Je kunt namelijk prima besparen op je mobiele kosten! Hoe je dat doet? Dat vertellen wij je vandaag! 


Kies voor een sim only abonnement;


Een abonnement met een toestel erbij is altijd flink duur. Je betaald voor het gebruik van het toestel, maar daar betaal je in verhouding vaak erg veel voor. Wij kiezen de afgelopen jaren altijd voor een sim only abonnement. Dan kies je voor een abonnement zonder toestel, maar kun je voor weinig iedere maand meer dan genoeg bellen, appen en internetten. 


Ook voor Thijs kozen wij voor een sim only abonnement. Sinds vorig jaar heeft hij zijn eigen telefoon (een ouder toestel van ons) en met een klein abonnement is dat prima. Hij is bereikbaar en mocht er iets gebeuren met het toestel, dan is het in ieder geval niet het nieuwste en duurste toestel ooit. Het is ideaal om zo te leren omgaan met de verantwoordelijkheid voor een eigen telefoon, met ruimte voor foutjes en om te leren, want er kan altijd iets mis gaan. 


Refurbished toestel; 


Als je het niet erg vindt om niet met het nieuwste toestel rond te lopen, kijk dan eens voor een refurbished toestel. Dit zijn tweedehands toestellen die je bij de bekende providers kunt kopen, vaak ook nog eens met garantie en ze zijn een stuk goedkoper. 


Ik vind het zelf ook een groot voordeel dat je niet meteen een enorm bedrag kwijt bent, maar toch een nieuwe(re) en goede telefoon hebt. Zo hoef je niet meteen je hele spaarrekening aan te spreken en kun je meer sparen voor andere dingen (of gewoon de buffer die tegenwoordig ook zo nodig is) 


Verzekering; 


Wij hebben nog nooit een verzekering afgesloten voor onze mobiele telefoons. Wij zeggen altijd tegen elkaar; verzeker alleen wat je niet zelf zou kunnen betalen. Door niet voor de nieuwste toestellen te kiezen, kun je je afvragen of een verzekering echt nodig is. 


Zorg daarbij natuurlijk goed voor je telefoon; zorg voor een goed en stevig hoesje en een screenprotector. Dan is je telefoon goed beschermd, mocht hij wel een keer hard vallen.  


Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag wat je aan een verzekering zou uitgeven gewoon iedere maand op je spaarrekening te zetten. Zo bouw je zelf een potje op voor het geval dat je wel een nieuwe telefoon nodig hebt, een eigen verzekering. 


Kies de juiste bundel; 


Meten = weten. En dat geldt zeker voor je eigen bundel. Als je weet hoeveel je verbruikt, qua belminuten en MB’s, dan weet je ook welke bundel geschikt is voor jou. 


Ben je vaak thuis of kun je buitenshuis bijna altijd gebruik maken van WIFI, dan kun je een kleinere bundel uitkiezen. Heb je meer internet nodig, omdat je anders over je bundel heen gaat (en daar meer voor moet betalen) dan is het handig om sowieso voor een grotere bundel te kiezen. 


Maak gebruik van acties; 


Providers hebben regelmatig acties. Hou die goed in de gaten. Ook als je al een abonnement hebt bij de huidige provider, kun je na een bepaalde tijd verlengen. Doe dit vooral als er een leuke actie is, dan hou je de kosten laag. 


Verkopen maar;


Dingen die je niet meer gebruikt, die kun je verkopen. Dat geldt voor kleding, speelgoed van de kinderen, meubels, fietsen, maar ook voor elektronica. Je oudere telefoon is voor jou misschien niets meer waard, maar iemand anders is er wellicht nog erg blij mee, of zoekt sowieso een ouder toestel voor bijvoorbeeld een kind. 


Zet je oude telefoon op marktplaats en verkopen maar. We delen graag nog een aantal handige tips om je toestel snel te verkopen;


  • Zet je toestel erop voor een lagere prijs, dan ben je hem vaak snel kwijt (en hoef je niet eindeloos te onderhandelen met potentiële kopers)
  • Wees eerlijk over de mankementen als die er zijn; krasjes, batterijduur of andere beschadigingen. (Wij verkochten laatst een oude iPad met een barst in het scherm, maar de koper was er alsnog blij mee… hij zou hem laten repareren en had er dan nog plezier van, helemaal prima)
  • Laat je telefoon ophalen, om gedoe te voorkomen. Versturen is niet handig met elektronica, want het kan ook onderweg kapot gaan. Spreek met de koper af en overhandig je telefoon persoonlijk. Laat ook zien dat de telefoon het doet. 


Met deze handige tips kun je dus flink besparen op je mobiele kosten, dat scheelt lekker. Succes met besparen! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: