Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Alles opmaken; Hoe het badkamer kastje niet meer dicht kon… 

Voorraad verzorgingsproducten opmaken

Ik hou wel van een beetje voorraad en bij de drogisterijen is er altijd wel iets in de aanbieding. Ik nam dus regelmatig iets mee… een voorraad tandpasta (komt toch wel op), Een nieuwe deo om eens uit te proberen en haarverf omdat de aanbieding zo goed was. 


Een jaar geleden kwam ik erachter dat het kastje in de badkamer wel erg vol stond. Met producten die we inderdaad dagelijks wel gebruiken, maar ook met producten die ik ooit eens uitprobeerde en toch niet zo tevreden over was. Ik besloot dat het even genoeg was geweest… ik denk dat het ook heel herkenbaar is als je op de aanbiedingen let en een beetje voorraad is altijd fijn, maar als je jaren vooruit kunt, dan is het een beetje overdreven en kun je je afvragen waarom je het allemaal al kocht… want laten we eerlijk zijn; die goede aanbiedingen zijn er bijna altijd wel. De ene week bij de ene drogisterij en de andere week bij de andere drogisterij. 


Ik besloot om “even” helemaal niets meer te kopen. Eerst maar even alles opmaken (Yes, ook al die producten waar ik minder tevreden over was) want ze konden echt gewoon gebruikt worden. 


Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Ik had nooit verwacht dat we zomaar een jaar vooruit konden, maar het was toch echt zo! Tussendoor heb ik wel een aantal dingen gekocht; tandpasta voor de kinderen (die gebruiken een ander merk) en douchegel, want die gaat soms best snel met 5 personen. 


Binnenkort moet ik weer wat nieuwe dingen aanschaffen. Ik wacht nu op de goede aanbiedingen per product. Er zit hier een Etos op loopafstand, dus ik kan gemakkelijk even heen en weer lopen als er een goede aanbieding is (Let op; alleen de goede aanbiedingen dus, niet alle aanbiedingen!) Het voelt een beetje gek; zomaar een jaar verder en het kastje is eindelijk bijna leeg. Een beetje voorraad is prima, maar zoveel dat het kastje uitpuilt doen we niet meer! 


Handige tips voor als het badkamer kastje bij jou thuis ook bomvol staat;


  • Stop met kopen. Het klinkt zo simpel, maar je neemt al snel dingen mee… je stopt ze gemakkelijk in je mandje of in je karretje bij de supermarkt, maar koop echt alleen wat je op je lijstje zet. De rest heb je niet nodig. 


  • Maak het nu eerst op. Natuurlijk gebruik je liever fijne producten en het is niet gek om af en toe iets nieuws te proberen en erachter te komen dat het toch minder fijn “werkt”. Maar maak het in ieder geval even op. Dat duurt een paar weken of misschien 2 maanden? Maar dan heb je het in ieder geval niet voor niets gekocht. 


  • Koop pas als het nodig is; De aanbiedingen keren dus steeds terug, je hoeft dus echt geen voorraad van 6 pakjes haarverf in huis te hebben…. Zet het op je lijstje als je het laatste pakje gebruikt en hou vanaf dan de aanbiedingen in de gaten. Ik weet zeker dat je ze dan weer voor een prima prijs kunt kopen.


  • Probeer minder te gebruiken… Vaak gebruiken we veel van een product. Een fles douchegel die snel leeg is, de scheerschuim of tandpasta waarbij je veel te veel gebruikt. Probeer eens met minder te doen, vaak werkt het net zo goed (of in het geval van scheerschuim zelfs beter) dan dat je alles onder smeert. 


  • Koop minder producten. Gebruik je minder producten, dan staat je kastje zeker minder vol. Een paar jaar geleden gebruikte ik nog een stuk of 5 producten voor mijn haar. Veel beter werd het er zeker niet van… inmiddels heb ik 1 product en dat gaat prima. Gewoon even uitproberen dus! 


Ik ga ze zelf zeker opvolgen deze tips. Voor ons geen kastje meer waar niets bij past, die we met geweld dicht moeten doen en geld uitgeven aan voorraad die we nog helemaal niet nodig hebben… dat scheelt! ;)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: