Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in Augustus

5 x besparen in Augustus

Iedere maand delen we een aantal bespaartips of opdrachten waar je mee aan de slag kunt gaan. Veel lezers doen iedere maand opnieuw mee, sommigen gaan met 1 tip per week aan de slag, anderen pakken alles tegelijk aan, ideaal om je financiën onder de loep te nemen en steeds meer te besparen. We krijgen nog steeds iedere maand mails en berichtjes met al jullie bespaar successen, dat zien en lezen we natuurlijk graag! Omdat Augustus nu alweer even begonnen is, delen we vandaag 5 handige tips om te besparen in Augustus. 


Lees ook de bespaartips van Juli nog even terug, voor nog meer inspiratie! 


1. Maak gebruik van de uitverkoop


Het lijkt nog niet zo, maar de avonden worden alweer korter en voor we het weten staat de herfst voor de deur. Ook al willen we daar liever nog niet over nadenken… je kunt deze maand wel leuke koopjes scoren (Als je toch al van plan bent om nieuwe zomerspullen aan te schaffen) Denk aan producten zoals tuinmeubelen, bbq’s, zwemkleding en zomerkleding. Heb je nog iets nodig, dan is het deze maand de beste maand om je aanschaf te doen. Alles is in de aanbieding en de winkels willen van hun voorraad af. 


Vergeet niet om de prijzen goed te vergelijken. Soms is een aanbieding niet echt een goede aanbieding en ben je elders goedkoper uit. Kijk ook eens of je dingen tweedehands kunt aanschaffen. Op dit moment vindt je heel veel zomerspullen op marktplaats en Vinted, dus ook daar kun je een leuke deal scoren. 


2. Bereid je voor op de winter 


We weten allemaal niet zeker wat de prijzen voor gas en elektra gaan doen, maar ik denk persoonlijk dat het niet verkeerd is om je alvast voor te bereiden op de komende winter. Denk na over isoleren, of je een elektrisch kacheltje wilt aanschaffen, bekijk of je gemeente regelingen hebben voor besparingen (zodat je misschien een waterbesparende douchekop of radiatorfolie kunt aanschaffen) 


Als de herfst straks begint, dan is de kans groot dat heel veel mensen hierover gaan nadenken, maar als je dit nu al doet ben je alvast klaar voor de winter. Het kan zomaar zijn dat de prijzen van kacheltjes en radiatorfolie straks flink omhoog gaan, omdat iedereen ze aan gaat schaffen. 


Iedere m3 gas of kWh elektra die je bespaart is mooi meegenomen, dat merk je nu ook veel sneller in de kosten, dus het is nu ook de tijd om daarmee aan de slag te gaan. 


3. Betaalbare activiteiten


Kies deze maand voor betaalbare activiteiten. Wij wisselen in de vakantie duurdere dagen met goedkopere dagen af en soms gewoon lekker thuis, helemaal prima, het hoeft niet allemaal veel te kosten. Denk aan een dagje strand, een picknick of nodig vrienden uit voor een low budget bbq.


Hoewel we in de vakantie graag de teugels een beetje laten vieren qua uitgaven, is het wel prettig om straks na de zomervakantie niet alles erdoorheen gejast te hebben ;) Dus bekijk per dag wat je wilt doen en kies ook eens voor andere activiteiten of wissel ze af.


4. Nieuw schooljaar, alles nieuw?


Onze kinderen gaan begin September alweer naar school. Zo'n zomervakantie vliegt altijd enorm voorbij. Maar een nieuw schooljaar betekent niet dat je alles nieuw hoeft aan te schaffen. Bekijk in de vakantie of de schooltas, bekers en bakjes nog even mee kunnen, als ze nog prima zijn, dan kun je ze natuurlijk gewoon blijven gebruiken.


Onze kinderen krijgen vrijwel iedere dag een beker water en bakje met tussendoortje mee. Wil je de komende tijd ook wat besparen op je boodschappen? Spreek dan nu af dat ze dit meekrijgen. Geen pakjes drinken of voorverpakte koeken, dat scheelt straks mooi bij de boodschappen.


Pas ook de gymschoenen nog even en doe dit een beetje op tijd. Uit ervaring kan ik zeggen dat de schappen met gymschoenen in de laatste week van de vakantie en de eerste schoolweken altijd leeg zijn... haha!


5. Verdien wat extra


Ga deze maand ook eens aan de slag om je budget wat aan te vullen. In de zomervakantie doe ik altijd extra enquetes, bijvoorbeeld bij Euroclix. Ze zijn makkelijk in te vullen vanaf je ligbed in de tuin en we laten het altijd voor de vakanties of feestdagen weer uitbetalen, dus dat is mooi meegenomen.


Daarnaast is het ook ideaal om je spullen te koop te zetten. Er zijn mensen op vakantie, maar juist nu kun je het snel kwijtraken omdat mensen juist nu zoeken naar zomerspullen. Heb je die dus nog staan? Zet ze vandaag nog even op marktplaats of Vinted. Ook als je nog iets tweedehands nodig hebt, kun je nu van alles vinden. Wij kochten voor de kinderen allemaal "nieuwe" fietsen, voor een mooie prijs. Die staan ook weer klaar voor het nieuwe schooljaar...


Met deze 5 tips en opdrachten kun je de komende weken aan de slag om nog lekker wat te besparen of extra te verdienen. Geniet van deze maand, want de herfst staat straks voor de deur... en een picknick in een herfststorm is toch minder aantrekkelijk ;) Succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: