Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips voor een stoere jongenskamer

5 tips voor een stoere jongenskamer

Wij wisselen hier in huis regelmatig van kamer. Een tijd geleden zijn wij op zolder gaan slapen. Maar laatst was het weer tijd voor een kamerwissel. Soms is het gewoon handiger om even te wisselen. Deze keer wisselden wij van kamer met Thijs. En dat was meteen een mooi moment om zijn nieuwe kamer goed aan te pakken. Op zijn ouder kamer had hij Dino’s, maar inmiddels is het wel tijd voor stoere aankleding, als pre puber gaat het inmiddels over gamen. Zijn kamer wordt dus de komende tijd helemaal stoer gemaakt! Vandaag deel ik graag 5 handige tips om een stoere jongenskamer helemaal eigen te maken;


1. Een goed bed


Belangrijk in de slaapkamer; Een goed bed. Want pre pubers kunnen goed slapen! ;) Een stoer bed voor jongens slaapt goed en ziet er stoer uit. En goed slapen is voor kinderen belangrijk. Het zorgt ervoor dat ze overdag veel energie hebben, goed groeien en zich goed kunnen concentreren. Wij kozen een gloednieuw bed voor hem uit, want hij sliep zelfs in een bed waar ik vroeger nog in sliep! Zijn nieuwe kamer is een stuk groter en daarom laten we het oudere bed ook staan, dat is handig als er vriendjes komen logeren, dat gebeurt inmiddels ook regelmatig.


2. Een eigen tv


Wij hebben het lang uitgesteld, maar nu is het zo ver; een eigen tv op zijn kamer! Dat betekent nog steeds niet dat hij dagenlang alleen maar op zijn kamer zit, maar het is wel ideaal als hij met vriendjes wilt gamen en wij beneden iets anders willen kijken.

De eigen tv had hij snel geregeld. Hij besloot om ervoor te sparen en daarna om ter plekke zijn zakgeld te tellen. Hij geeft nooit veel uit, dus hij had al een mooi bedrag. Samen openden we marktplaats en ’s middags kon hij verderop in de buurt een prima tv ophalen voor slechts € 25,-

De tv werd aangesloten en ook de Switch kreeg meteen een plekje. Een mooie game plek was zo klaar voor gebruik.


3. Kies voor kwaliteit


Jullie weten inmiddels dat wij graag besparen, maar we kiezen ook graag voor kwaliteit. Kwaliteit gaat lang mee (zoals dat bed van vroeger, dat is inmiddels al ruim 30 jaar oud en fungeert dus nu als een prima logeerbed) Wij kozen voor een kinderbed van hout en een mooie grote kledingkast, waar hij ook straks, bij grotere kleding meer dan genoeg plaats heeft.


4. Een stoer bureau


Nu Thijs volgend schooljaar naar groep 7 gaat, is er steeds meer huiswerk te doen. En nee, dat gaat natuurlijk niet altijd van harte, maar een goed en stoer bureau, scheelt de helft.

Leren voor toetsen, extra opdrachten doen, dat gaat inmiddels allemaal via de computer of tablet. We hebben dus gekozen voor en bureau met genoeg ruimte voor een laptop en genoeg ruimte voor boeken en schriften, een agenda en pennen. Want hoewel heel veel online gaat, is er vaak ook nog genoeg met de hand te schrijven.

Wij hebben er ook voor gezorgd dat zijn bureau op een mooi rustig plekje op zijn kamer staat. Een plek waar hij zich kan concentreren en niet afgeleid wordt door ons, zijn zusjes of die aantrekkelijke game plek.


5. Leuke aankleding



Omdat wij nogal eens van kamer wisselen hier in huis, kiezen wij altijd voor leuke aankleding, die je ook weer kunt verwisselen. De kinderen mogen altijd kiezen voor een kleur op de muur. Zo hebben Sara en Sofie beiden een knalroze kamer en Thijs zijn vorige kamer was donkerblauw met lichtblauw. Met muurstickers kun je de kamers mooi aankleden en verder kiezen wij voor een aantal accessoires zoals een mooie lamp en kussens op bed (die komen altijd van pas voor

o.a .een kussengevecht) Niet teveel accessoires, want de kamers hoeven niet bomvol, maar wel een aantal dingen die ze zelf uit mogen kiezen.

Zo maken wij er, ook deze keer, een mooi eigen plekje voor hem van. Dan kan hij de komende jaren vooruit in zijn stoere jongenskamer, ik weet zeker dat het weer een prachtige kamer gaat worden!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: