Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips om impulsaankopen te voorkomen

5 tips om impulsaankopen te voorkomen

Iedereen heeft weleens impulsaankopen. Een aankoop, die je niet van plan was, maar toch doet. Of het nou een mars reep bij de kassa in de supermarkt is of een kleinigheidje in de speelgoedwinkel. Impulsaankopen zijn niet erg, als je ze kunt betalen, maar ze zijn heel vervelend als je wilt besparen of op je geld moet letten. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om impulsaankopen te voorkomen, vandaag delen we 5 tips met je;


1.Stel je aankopen uit


Denk over je aankopen na; Heb ik het echt nodig? Hoeveel uur moet ik hiervoor werken? Is dat het waard? Als je hier over na gaat denken, dan zul je merken dat je veel dingen toch laat liggen. Door over je aankopen na te denken; geef je jezelf tijd. Dat kun je ook doen door je aankopen uit te stellen. Zie je iets wat je graag wilt hebben en was je niet van plan om dat te kopen? Laat het in de winkel liggen en stel je aankoop uit. Geef jezelf bijvoorbeeld 48 uur. Veel dingen vergeet je dan gewoon weer. Blijft het toch in je hoofd zitten? Dan kun je alsnog de aankoop doen, maar dan heb je er in ieder geval goed over nagedacht.


2. Winkel met een lijstje


Een boodschappenlijstje is altijd handig, omdat je dan weet wat je nodig hebt en overbodige dingen kunt laten liggen. Door je aan je lijstje te houden hoef je in de supermarkt geen extra chocolade, chips of luxe hapjes mee te nemen, want ze staan toch niet op je lijstje.


Ook bij andere winkels kun je winkelen met een lijstje. Ga je op zoek naar nieuwe kleding? Maak dan een lijstje met wat je nodig hebt (bijvoorbeeld laarzen voor de winter en een spijkerbroek) Je hoeft dan geen truien te kopen, want die staan er niet op.


3. Shop online


Online winkelen kan erg handig zijn als je vatbaar bent voor impulsaankopen... omdat je online gewoonweg veel minder artikelen ziet. In de winkels rondlopen vind ik zelf ook leuk, maar ik zie dan ook altijd dingen die ik graag wil hebben... terwijl ik die niet zie als ik mijn aankopen online doe.


Sommige webshops spelen hier wel op in, dan zie je als je gaat afrekenen nog handige kassa koopjes of artikelen die je misschien ook leuk vindt. Ook dit is bedoeld om je een impulsaankoop te laten doen, dus als je online shopt; wees daar alert op.


En even een kleine tip; als het kan, shop dan wel bij de lokale onderneming (of bestel online bij ze). Kleinere ondernemers kunnen je omzet goed gebruiken en die verschillende winkels zorgen voor een divers winkelcentrum.


4. "Niet kopen" maand (of dag/ week/ jaar)


Doe regelmatig een "niet kopen" maand of dag/ week/ jaar. Door gewoon met jezelf af te spreken om niks te kopen (naast de hoognodige boodschappen) kun je dus ook geen impulsaankopen meenemen.


Ik vind dat je je altijd heel bewust wordt van zo'n periode over alle dingen die je normaal wel koopt en wellicht niet helemaal nodig hebt, dus het is sowieso interessant om een keer te doen, het geeft je veel inzicht in je eigen koopgedrag.


5. 100% korting


Als je van besparen houdt en vaak zoekt naar koopjes, dan ben je waarschijnlijk wel vatbaar voor goede deals. Ik herken dat zelf ook... een korting van 70% is gewoon heel interessant.


Maar... onthoud altijd dat je 100% korting hebt als je een product niet koopt. Dus prima om een goede deal te scoren, maar dan wel voor dingen die je echt nodig hebt en anders ook zou kopen. Wees je hier bewust van.


Door deze 5 tips mee te nemen, zul je zien dat je minder impulsaankopen doet. Bedenk goed wat je met het geld wilt doen wat overblijft, want dan motiveer je jezelf nog meer om dingen gewoon lekker in de winkel te laten liggen...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: