Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 redenen waarom mijn iPhone onmisbaar is

5 redenen waarom mijn iPhone onmisbaar is

Jaren geleden konden wij ons er niets bij voorstellen, maar tegenwoordig kunnen we geen dag meer zonder onze telefoons. Ik las laatst een boek aan de meiden voor waar een telefooncel in voor kwam en dat vonden ze maar raar. Je kunt toch gewoon met je telefoon bellen? Tja, leg dat maar eens uit! 


Een telefoon is tegenwoordig gewoon onmisbaar. We kunnen er natuurlijk nog veel meer mee dan vroeger. Het smsen is vervangen door appen, we kunnen op Social media, internet en bellen doen we, gek genoeg, eigenlijk nauwelijks meer met onze telefoons. Toch zijn ze onmisbaar, voor mij zeker. Ik heb een iPhone en ik vertel je vandaag waarom hij zo onmisbaar is! 


1.Om alles bij te houden 


Met een druk gezin, zijn er heel veel wat afspraken, zwemlessen, sportlessen, kinderfeestjes, sportdagen op school, maar ook zakelijke afspraken en persoonlijke afspraken te onthouden. En dan is een telefoon met abonnement ideaal.Thijs heeft inmiddels ook een iPhone en wij hebben daarom al onze agenda’s met elkaar verbonden. Ik kan in 1 oogopslag zien of Dustin thuis is als ik een afspraak ’s avonds wil maken en ik kan zo zien wanneer de kinderen studiedagen en vakantie hebben als ik zakelijke afspraken in ga plannen. We hebben alle drie een iPhone met abonnement en het voordeel daarvan is, is dat we altijd online de agenda’s kunnen checken. Die zijn dan meteen up to date, dus ook afspraken die net zijn gemaakt, staan er meteen in. Kies, net zoals wij, voor een wat uitgebreider abonnement. Dan heb je nooit meer gedoe met data buiten je bundel en ben je nooit meer zomaar offline, ik vind het de extra kosten wel waard. 


2. Om bereikbaar te zijn 


Ja, een telefoon is natuurlijk bedoeld om bereikbaar te zijn, maar het is ook belangrijk om dat (bijna) altijd te zijn. Met een goed abonnement, op een goed netwerk, waar je dus in heel Nederland goed bereik hebt, kun je gewoon veel meer. Ik wil bereikbaar zijn voor de kinderen, voor familie en voor school (zodat ik gebeld kan worden als er iets is) Maar ik wil, met mijn eigen bedrijf ook bereikbaar zijn voor klanten, opdrachtgevers en ik schakel vaak met andere ondernemers snel voor verschillende opdrachten. 


In mijn vakgebied komt het ook nog voor dat sommige dingen even snel aangepast moeten worden, ook dan is het handig om goed bereikbaar te zijn. Want dingen te laat aanpassen, als dat nodig is, kan klanten (en dus geld) kosten. Goed bereikbaar zijn is echt een must. 


3. Om te kunnen filmen 


Sinds vorig jaar zijn wij begonnen met het filmen van recept video’s. De video’s komen hier op de blog ook voorbij en wij delen ze via Social media. Toen wij nog meerdere Youtube video’s maakten, hadden wij daarvoor een aparte camera, maar de camera’s op de iPhone zijn tegenwoordig zo goed, dat je er hele goede kwaliteit video’s mee kunt maken. 


Een iPhone is wat dat betreft ook handzamer dan een grotere camera. Je kunt gemakkelijk filmen bij de oven, in een beslagkom of op een statief, zonder dat het te zwaar wordt of je de camera niet gemakkelijk kunt vasthouden. Het klinkt een beetje technisch, maar geloof mij; Het is echt veel handiger om met je telefoon te kunnen filmen, ik vind het ideaal!


4. Om Social media bij te houden 


Een belangrijk onderdeel van een blog met veel lezers, is de Social media. Het klinkt vaak als een klein stukje, wat er nu eenmaal bij hoort, maar voor mijn blog is het erg belangrijk. Via Instagram houd ik contact met lezers en krijg ik vele vragen binnen die ik gemakkelijk kan beantwoorden of die weer inspiratie brengen voor een nieuw artikel. Ook deel ik er regelmatig nieuwe en oude artikelen in de stories, die dagelijks door honderden mensen bekeken worden. 


Via Facebook deel ik iedere keer de nieuwste artikelen en klikken veel mensen door om mee te lezen, dat is ook zo via Pinterest. Ik heb een aantal artikelen die enorm goed scoren, omdat de pin steeds meer gedeeld wordt. Het recept voor havermout koekjes wordt bijvoorbeeld dagelijks honderden keren bekeken, omdat de pin op Pinterest heel goed scoort. Daarmee kun je meteen zien hoe belangrijk Social media is voor mijn blog. 

 

5. Om te lezen 


Lezen op je Iphone? Dat had ik inderdaad eerder ook niet bedacht. Sinds begin dit jaar heb ik de bieb app geïnstalleerd, ik lees de boeken vaak op de tablet en gebruik de app op mijn telefoon om luisterboeken te luisteren als ik een wandeling maak. 


Maar ik kwam erachter dat je ook gewoon boeken verder kunt lezen. Dat betekent wel dat je met een middelgroot lettertype ongeveer 100 bladzijdes per hoofdstuk weg te lezen hebt, maar ik vind het ideaal omdat je er zo snel doorheen gaat. Als ik even moet wachten, bijvoorbeeld als ik met het openbaar vervoer reis of een afspraak heb waarbij ik als eerste aanwezig ben, dan lees ik gerust een paar bladzijdes. Op zulke momenten heb ik de tablet niet bij mij (want die vind ik te groot en te onhandig om dan mee te nemen) Maar ik kan dan wel lekker verder lezen. 


Ik kan zelf dus zeker niet meer zonder Iphone. Hoewel het af en toe heerlijk is om iets minder online te zijn, is een telefoon gewoon niet meer weg te denken. En dat vind ik helemaal niet erg. Met een goed abonnement, lieve berichtjes en appjes, mooie reacties op Social media en op de recept videos en het wegdromen in een goed boek, kun je tegenwoordig zoveel met je Iphone, dat het helemaal niet erg is dat hij zo onmisbaar is. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: