Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 redenen waarom borstvoeding voor mij werkt! 

(Foto van internet)

Gastblogger Eva heeft is in December bevallen van haar derde kindje! Ze koos voor borstvoeding en geeft vandaag 5 redenen waarom borstvoeding voor haar werkt!

Reden 1 Ik zit op de centen.
 
In principe heb ik voor borstvoeding niets nodig. Het is een kwestie van veel geduld nemen bij het opstarten, met heel vaak aanleggen, maar als het eenmaal op gang is heb ik weinig nodig. Geen supersonische doeken (die heb ik nooit bij de hand als ik ze nodig zou hebben.) of dure kleding. Ik doe gewoon een hemdje onder mijn kleding aan en met een shirtje erboven , heb ik een prima combinatie om redelijk discreet te kunnen voeden. Door borstvoeding te geven raak je makkelijker op je oude gewicht, dus pas je ook sneller weer je kleding en hoe je geen nieuwe dingen te kopen.
 
Ik heb ooit eens uitgerekend dat ik na 8 weken voeden, zoveel geld had bespaard op babyvoeding, dat ik makkelijk die luxe kolf kon betalen.
 
Reden 2 Ik ben lui.
 
In de kraamtijd heb je nog veel hulp, dus dan kan je lekker veel aanleggen. Hierdoor komt de borstvoeding goed op gang. Maar als mijn partner weer werkt, dan wil ik hem niet wekken voor nachtvoeding. Dat hoeft ook niet, ik grijp mijn kind uit de wieg naast mijn bed en prop er een borst in. Iedereen slaapt snel weer verder.
 
Maar in de periode nadat de kraamzorg weg is, is het voor mij een goede manier dat ik niet in een te korte tijd teveel ga doen. Mijn baby verplicht me om zelf elke 2 a 3 uur een poosje te gaan zitten en me te laten verzorgen tijdens het voeden. Want precies als ik voed, heb ik enorme dorst en lekkere trek.
 
Reden 3 Rustig beginnen met werken

Als ik weer ga werken geeft het mij ook een rem. Ik moet dan verplicht even rust nemen en gaan zitten om te kolven. Ik moet dan verplicht in de baas zijn tijd even met mijn baby bezig zijn. Ik kan dan niet doorrennen, maar ik moet even een rustige plek opzoeken en de melk voor mijn baby regelen. Iedereen heeft recht om doorbetaald op 25% van de werktijd om te kolven of te voeden (dat is de keuze van de moeder) tot de baby 9 maanden is. Het zorgt er gelijk voor dat ik mezelf in de begin periode niet voorbij loop.
 
Reden 4 bij ziekte

Ook zal bij ziekte van de baby ik als moeder de enige zijn die echt goed kan zorgen, want ik heb de boobies. Tijdens ziekte is borstvoeding een betere vochtbron dan ORS. Er zitten precies de juiste zouten en suikers in die de baby nodig heeft, het is steriel en er zitten zelfs levende antistoffen in.
Dit was de reden dat ik tijdens mijn reis naar zuidelijk Afrika met mijn nu pubers, nog borstvoeding wilde kunnen geven. Als ze een tropische ziekte zouden krijgen terwijl wij in de middel of nowhere waren, dan hadden ze tenminste een veilige vochtbron. Het is gelukkig niet nodig geweest.
Verder staat er namelijk tegenover dat borstgevoede kinderen minder vaak ziek zijn. 
 
Reden 5 knuffels
 
Met een baby aan de borst krijg ik de meeste knuffels van mijn kindje, vaak krijg ik ook het eerste lachje en de mooiste blikken. Zo'n baby kan ultiem verliefd naar mama kijken als het heerlijk aan de borst heeft gedronken.
Na enkele weken is dat kleine hoopje mens al gegroeid in een gezond bolletje Hollands welvaren.
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: