Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 makkelijke manieren om te besparen

5 makkelijke manieren om te besparen
We hebben het al vaak over besparen gehad, maar we blijven natuurlijk graag de beste bespaartips met je delen. Wij worden iedere dag weer blij met mails van lezers die bespaart hebben, meer geld overhouden en meer kunnen sparen, dus laten we vooral zo doorgaan! Vandaag deel ik graag 5 makkelijke manieren om te besparen met je, om snel mee aan de slag te gaan! 

1. No spend week

Gewoon even geen geld uitgeven, dat klinkt zo moeilijk, maar is dat het ook? Tijdens de lockdowns zijn veel mensen erachter gekomen dat we best wat minder geld uit kunnen geven. Natuurlijk kon dat toen ook gewoon minder, maar hebben we veel gemist? Dat viel voor veel mensen best mee! 

Houd dus eens een “no spend week”. Geef die week geen geld uit, ga niet naar de winkels en houd het geld in je zak. Je zult geheid toch dingen bedenken die je misschien wilt hebben, maar die koop je dus niet. Je zult merken dat je met veel minder ook prima kunt doen en wellicht breidt je de no spend week uit naar meerdere weken! Kijk daarna vooral eens op je rekening hoeveel je nu eigenlijk bespaart hebt, dat is vaak meer dan gedacht! 

2. Bespaar met cashback 

Er zijn steeds meer cashback sites. Als je iets online bestelt, dan ontvang je een gedeelte terug en kun je bij bijvoorbeeld € 10,- dit extraatje laten uitbetalen. Ik doe graag mee met cashback sites. Zelfs als je niet dagelijks online shopt, loopt het vaak snel op. Ik koop vaak bewust, maar bestel toch regelmatig cadeautjes, voeding voor de huisdieren en verzorgingsproducten online. De nieuwste cashback site is Bonusway, waar je bij de bekende sites kunt shoppen en je gemakkelijk cashback kunt ontvangen. Ik heb voor jullie al druk getest en het werkt makkelijk en goed, de komende tijd hou ik je graag op de hoogte van mijn verdere ervaringen! Registreer je hier om ook alvast te beginnen. En wist je dat ze ook een handige app hebben? Download de app en je kunt meteen cashback ontvangen! 

3. Maak gebruik van andermans miskopen 

Gebruik maken klinkt een beetje negatief, maar dat is het natuurlijk niet! Tweedehands kopen is fijn voor het milieu en nog fijner voor je portemonnee. Wij kopen steeds meer tweedehands.. laatst zelfs tweedehands meubels die nog helemaal mooi waren! Maar ook speelgoed, fietsen en zelfs onze auto is tweedehands. 
Het valt mij persoonlijk op dat veel mensen sinds vorig jaar bezig zijn met opruimen. Het aanbod op de tweedehands sites is daardoor nog steeds erg groot en dat betekent dat je vaak ook een mooie deal kunt sluiten. Neem vooral eens een kijkje in je eigen buurt (dat kun je tegenwoordig allemaal instellen en zoekopdrachten kun je bewaren). Met een beetje geduld vindt je eigenlijk altijd wat je nodig hebt.
bespaartip cashback

4. Bespaar op je verzekeringen 


Verzekeringen… saai, al die kleine lettertjes en het vergelijken… bah! Maar toch is het verstandig om regelmatig te doen. Ik ga ook niet al mijn verzekeringen tegelijk aanpassen en vergelijken, want dan ben ik er na een paar uur helemaal klaar mee. Maar ik ben erachter gekomen dat wij prima eens per maand een avondje een bepaalde verzekering kunnen bekijken. Waar zijn we nou precies voor verzekerd? Hoeveel betalen we en kan het goedkoper? Dan stappen we meteen over. Wist je dat je een verzekering ook via Bonusway kunt afsluiten? Als je overstapt, dan is dat dus verstandig om te doen, want je ontvangt (afhankelijk van de verzekering) al snel een cashback tussen de €15,- en €50,- dat is mooi meegenomen.


Door je verzekeringen op deze manier te vergelijken, is het prima te doen. Steeds iets aanpakken en zo hou je alles up to date. Kijk ook vooral of de verzekering nog wel nodig is. (Een doorlopende reisverzekering terwijl je al ruim een jaar niet meer naar het buitenland bent geweest, is misschien niet zo nodig, ook niet als die verzekering maar een klein bedrag kost iedere maand)


5. Geld besparen op de boodschappen 


Naar mijn idee het makkelijkste om op te besparen. Veel mensen schrikken zich rot als ze bekijken wat ze nou eigenlijk aan boodschappen uitgeven en geloven ook niet dat het goedkoper kan. Maar geloof mij; bijna iedereen kan goedkoper boodschappen doen. Koop huismerken, eet minder vlees, verwerk goedkopere gerechten in je weekmenu en doe eens per week boodschappen. Maak alles op, ook de restjes en bewaar het overzicht in je vriezer en voorraadkast, dan bespaar je echt meer dan je denkt. 


Bestel je iedere week je boodschappen? Vergeet dat dan ook niet te doen via bijvoorbeeld Bonusway, dan krijg je dus cashback van je wekelijkse boodschappen, dat is snel verdiend.


Met deze makkelijke bespaartips kun je ook weer aan de slag. Bespaar altijd vooral op de dingen die jij minder belangrijk vindt, zodat je geld overhoudt voor de dingen die jij wel belangrijk vindt. (Vakanties, op het terras zitten, uit eten gaan… ik noem maar even een paar dingen waar ik graag geld aan uitgeef en hiervoor op andere dingen bespaar.) Succes!  

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: