Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige tips voor de laatste schoolweken voor de zomervakantie!

5 handige tips voor de laatste schoolweken voor de zomervakantie!

Als je kinderen in de basisschoolleeftijd hebt, dan zijn de laatste weken van dit schooljaar aangebroken.. en die zijn altijd lekker druk. Het is vaak een marathon van juffendag, groep 8 musical, wisselmiddag in de nieuwe klas, de laatste rapporten en sowieso aftellen tot de vakantie. Voor de kinderen is het vaak drukker dan druk. Ze zijn toe aan vakantie en dan komen er nog een aantal drukke weken overheen, dat resulteert hier in huis soms ook tot moeheid, huilen of een chagrijnig gezicht. Wij proberen er altijd iets leuks van te maken! Lekker uitkijken naar de lange zomervakantie en deze tips helpen hierbij;


Goed plannen;


Het is verstandig om de laatste weken niet alles vol te plannen na schooltijd. Als het kan, verdeel dan alle afspraken over de weken heen of stel dingen even uit. De controle afspraak bij de tandarts kan ook een paar weken later. Zorg ervoor dat je kinderen na school en in het weekend ook hun rust kunnen pakken...


Veel kinderen vinden het ook prettig om precies te weten wat er die specifieke dag gaat gebeuren. Vertel 's ochtends wat er die dag gaat gebeuren en wat van ze verwacht wordt.


Op tijd naar bed;


Goed slapen is belangrijk, maar juist die weken voor de zomervakantie nodigen uit om alvast in het vakantie ritme te komen. Omdat het vaak lekker weer is en pas laat donker wordt, is het uitnodigend om lekker veel buiten te spelen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar zorg er wel voor dat de kinderen een beetje op tijd in bed liggen...


Het is vervelend als ze 's ochtends niet op willen staan, omdat ze eigenlijk te kort hebben geslapen. Dus nog even "gewoon" op tijd naar bed... in de vakantie kunnen ze weer prima lang opblijven.


Leuke plannen maken;


Soms kunnen die laatste weken oneindig lang lijken te duren.. helemaal als het rapport mee naar huis is, dan hebben sommige kinderen er ook gewoon even geen zin meer in. Natuurlijk moeten ze wel gewoon naar school, maar neem de tijd thuis om samen leuke plannen te maken, zo wordt de zomervakantie nog tastbaarder.


Wat voor leuke dingen gaan we allemaal doen in de zomervakantie? Laat ieder kind een aantal leuke dingen bedenken.


Geen stress;


Het is een feit dat als je zelf gestresst bent, dat je kinderen het zo overnemen... irritaties liggen dan op de loer en dat maakt het niet gezelliger. Zorg dus dat je de stress voor bent. Je weet waarschijnlijk dat de juffendag eraan komt, dus koop alvast een cadeautje als je toch in de winkel bent, dan ligt dat maar klaar en hoef je dat niet op het laatste moment in alle stress te gaan halen.


Ook je werk vergt waarschijnlijk wat extra aandacht. Als je eigen baas bent, zoals ik, dan zijn juist de weken voor een vakantie extra druk, omdat ik er zelf altijd voor zorg dat ik in de vakantie wat meer tijd heb met de kinderen. Ik werk daarom de komende weken wat vaker 's avonds, zodat alles op tijd afgerond kan worden. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. (in mijn ervaring)


Rust!


De laatste tip, maar misschien wel de aller belangrijkste... rust, rust, rust! De kinderen kunnen die laatste weken dan veel beter "aan". Dat betekent hier; veel 1 op 1 tijd... 's avonds lekker veel voorlezen en tijd voor de kinderen. Maar ook zeker wel wat extra schermtijd als ze daar zin in hebben, voor nu mag het wel!


Lees hier al onze artikelen mbt kinderen!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: