Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

20 besparingen die snel geld opleveren

20 besparingen die snel geld opleveren
Besparen is natuurlijk leuk, maar je hebt niet altijd meteen resultaat. Het is veel fijner om besparingen door te voeren die snel geld opleveren, zo zie je snel resultaat en blijf je gemotiveerd om naar nog meer en betere besparingen te zoeken. Als je gaat besparen, dan heb je daar vaak een doel voor; meer sparen, investeren of schulden aflossen, bij snel resultaat kun je het geld snel gebruiken en nog sneller je doelen bereiken. Vandaag vertel ik je daarom graag 20 besparingen die snel geld opleveren;

1. Geef jezelf een maand om niet te snoepen

Afgelopen maand maakten wij ook deze afspraak; we kopen de komende weken geen snoep, koek, chocolade en kruidnoten (!) meer. Wij houden allemaal enorm van snoepen, maar soms mag er best even een rem op worden gezet. Hoe gezond we verder ook eten, als we die lekkere koeken, chocoladerepen en kruidnoten in huis hebben, dan gaat het op. En helaas vaak sneller dan gedacht. 

Spreek dus met jezelf af om even geen snaaiwerk meer te kopen en bijvoorbeeld ook geen frisdrank meer. Bij ons scheelde het de afgelopen weken zo een tientje per week, dat telde best snel op! 

2. Sluit over 

Een lening kun je niet altijd voorkomen, maar het kan wel zo zijn dat je meer rente betaald dan nodig is. Zo heb je je lening sneller afgelost en betaal je minder rente, dat is fijn! Je kunt je leningen oversluiten door op zoek te gaan naar de beste aanbieder. Vaak is dat zo geregeld en bespaar je direct geld. 

3. Maak gebruik van aanbiedingen 

Veel producten zijn regelmatig in de aanbieding. Zorg er dus voor dat je die producten gewoon altijd met korting koopt. Vooral producten van de drogist zijn om de zoveel weken in de aanbieding, ik koop dan meteen een voorraadje tandpasta, shampoo of haarmousse. Zo bespaar ik altijd op deze producten en koop ik ze nooit voor de volle prijs. 

4. Eet goedkopere maaltijden 

Zorg ervoor dat je boodschappen goedkoper worden door een aantal goedkopere maaltijden te bereiden. Denk aan maaltijden zonder vlees, een goede pan stamppot of een grote pan maaltijdsoep. Als je 3 maaltijden per week vervangt voor goedkopere maaltijden, dan bespaar je meteen lekker wat geld. 

5. Kies het beste abonnement 

We hebben vaak veel abonnementen. Sim Only, een abonnement op Netflix, Videoland en ga zo maar door. Ik zit al best lang bij mijn telefoon provider en laatst keek ik alles weer eens na. Ik kon overstappen naar een andere aanbieder en kreeg daarbij meer data voor minder geld. Daarnaast was er een actie waardoor ik geen aansluitkosten hoefde te betalen. Ik stapte dus meteen over en begon meteen met besparen. 

6. Minder verzekeren 

Als je een buffer voor noodgevallen achter de hand hebt, dan hoef je vaak niet alles meer te verzekeren. Natuurlijk is het verstandig om een aantal verzekeringen wel te hebben (en een aantal zijn zelfs verplicht) maar je telefoon verzekeren, als je eventueel zo een nieuwe of tweedehands kunt betalen of je fiets verzekeren als die fiets al 10 jaar oud is… dat is niet nodig. Kijk dus eens kritisch naar je spaarrekening en je verzekeringen en kijk wat er echt nodig is. 

7. Leen niet teveel 


Een lening kan handig zijn voor een verbouwing of grotere uitgave terwijl je je spaargeld niet (helemaal) wilt aanspreken. Maar zorg ervoor dat je niet teveel leent en daardoor in de knoop komt. Bereken je maximale lening en ga daar niet overheen, dan weet je zeker dat je de lening binnen een gewone tijd kunt terugbetalen. 


8. Kook voor meerdere dagen 


Veel gerechten kun je groots koken waardoor je er meerdere dagen van kunt eten. Vindt je het niet prettig om 2 dagen hetzelfde te eten, plan dan een andere maaltijd tussendoor en eet 2 dagen later weer hetzelfde. Vaak eten we overigens dagenlang hetzelfde ontbijt of dezelfde lunch en dat vinden we helemaal geen probleem, dus dat zou met een avondmaaltijd ook niet uit hoeven te maken. 


9. Verkoop wat je niet meer gebruikt 


Minimalisme wordt door steeds meer mensen omarmt, wij zijn er ook al langere tijd druk mee bezig. Minder spullen in huis zorgt echt voor meer rust. Kijk dus goed welke kleding je niet meer draagt, met welk speelgoed er niet meer wordt gespeeld, waarom er 8 fietsen in de schuur staan als je met zijn vijven bent en welke keukenapparatuur je ooit gekocht hebt omdat je het leuk vond, maar er niets meer mee doet. Zet de spullen op marktplaats en binnen een week heb je een leuk zakcentje binnen. 


10. Koop groots in 


Koop dingen op voorraad (zoals de drogisterij producten) maar denk ook aan grotere verpakkingen van bijvoorbeeld kikkererwten in blik. Pasta in gezinsverpakkingen en diepvriesfruit voor in je smoothie. Grotere verpakkingen zijn in verhouding vaak goedkoper dan kleinere verpakkingen, dus daar bespaar je meteen mee. 


11. Maak afspraken over cadeaus 


Cadeautjes voor kinderverjaardagen die zijn altijd leuk, maar voor jezelf? Of andere volwassenen in de familie? Vaak weten we echt niets meer te vragen en worden er enveloppen met geld uitgewisseld van de ene verjaardag naar de andere verjaardag. Gooi gewoon eens in de groep om dit anders te doen; eens per jaar een leuk uitje met zijn allen of gewoon de verjaardag vieren en samenzijn is misschien wel genoeg. Het scheelt veel geld aan cadeautjes waarvan je niet zeker weet of iemand ze leuk vindt (en die achter in de kast belanden) tot aan cadeaubonnen die verlopen. 


12. Koop geen kleding als je kast al vol is 


Bijna iedereen herkent het wel; je kast is vol, maar je hebt niets om aan te trekken, drama!! Koop daarom sowieso geen kleding waarvan je ze niet super leuk vindt. Maar koop kleding alleen als je iets nodig hebt. Als je kast al vol is, dan is er echt wel iets leuks om aan te trekken, misschien wel helemaal achterin… 


13. Altijd op zoek naar korting 


Wil je gezellig uit eten of een dagje uit? Zoek naar korting! Op bijna alle pretparken is er wel ergens korting te krijgen en veel restaurants doen mee met apps met vouchers die korting geven. Er zijn vaak hele leuke dingen te vinden met leuke kortingen, kijk dus altijd even, dat scheelt meteen veel geld. 

zoeken naar korting

14. Koop als vrouw producten voor mannen


Is het je weleens opgevallen dat veel producten voor mannen goedkoper zijn? Huh? Ja, echt! Denk aan scheerschuim, scheermesjes, maar ook shampoo. Er is een mooie naam voor; “roze belasting” en waarom? Dat is vrij onduidelijk. Zelfs meisjeskleding is al duurder dan jongenskleding. We kunnen er weinig aan veranderen, dus doe er je voordeel mee; koop die mannen scheermesjes (die zijn nog beter ook) 


15. Ga minder naar de winkels


Hoe minder je in de winkel bent (of nieuwsbrieven ontvangt in je e-mail box) hoe minder je in de verleiding komt om geld uit te geven. Doe je weekboodschappen dus in 1 keer en ga niet naar de winkels als er geen aanleiding voor is, zeker weten dat je dan minder uitgeeft. 


16. Ga lekker fietsen of wandelen 


Benzine wordt steeds duurder, ik weet zeker dat ik niet de enige ben die iedere keer schrikt van het bedrag bij de pomp. Om dat te voorkomen is het goed om de auto gewoon eens wat vaker te laten staan… Lekker op de fiets of wandelen is ook nog eens veel gezonder. 


17. Zoek naar gratis 


Wist je dat “gratis” nog steeds het meest gezochte woord is op marktplaats? Maar het zal je verbazen hoeveel er gratis aangeboden wordt. Denk aan meubels of kleding, maar denk ook eens aan leuke activiteiten. In bijna ieder dorp of stad is er regelmatig wel iets gratis te bezoeken of te doen. Een leuke manier om je weekend door te brengen. 


18. Gooi niet zoveel meer weg 


De dingen gebruiken die je hebt is slim om geld te besparen. Door restjes avondeten als lunch op te maken, bespaar je weer een lunch uitgave. En door je fiets te repareren gaat hij nog langer mee. Op Youtube vindt je tegenwoordig heel veel video’s met van alles wat je zelf kunt repareren. Gewoon een keer proberen, als het niet lukt, dan kun je altijd nog iemand anders inschakelen. 


19. Zelf doen 


Naast repareren kun je ook veel dingen zelf doen. Dat kan door zelf je huis te poetsen, de huishoudster is dan niet meer nodig. Maar ook andere klussen; De buitenboel schilderen (scheelt veel geld als je dit zelf kunt doen!) of een muurtje opknappen met een andere kleur verf. Hoe meer je zelf doet, hoe meer je bespaart. 


20. Vraag of het goedkoper kan 


De moeilijkste tip heb ik voor het laatst bewaard, want ik vind het zelf ontzettend lastig om af te dingen… het voelt altijd als een spelletje waar ik gewoon niet zo goed in ben. Gelukkig heb ik een man die uit de verkoopwereld komt en die onderhandeld dagelijks met mensen, dus hij heeft flink wat ervaring. Afdingen op de boodschappen hoef je natuurlijk niet te doen, maar bij het kopen van een tweedehands auto, een kast op marktplaats of een nieuwe wasmachine kan dit prima. Probeer het eens, vragen om korting. Nee heb je en ja kun je krijgen. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: