Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 mooie voordelen van wandelen

10 mooie voordelen van wandelen

Sinds vorig jaar wandel ik regelmatig. Ik zat niet helemaal lekker in mijn vel en besloot om, sowieso op mijn werkdagen in de middag een rondje te wandelen. Om lekker te bewegen en mijn hoofd leeg te maken. Ik ben gewoon begonnen en dat beviel goed! Ik luisterde soms een podcast of luisterboek en soms helemaal niets. Inmiddels wandel ik bijna iedere dag, gemiddeld zo'n 2-3 km. per keer. Ik heb professionele wandelschoenen en gek genoeg mis ik het meteen als ik niet wandel.. ik roep altijd dat het een echte oma hobby is, maar wel een leuke ;)


Omdat ik zelf zo enthousiast ben en het mij echt heeft geholpen met mijn gezondheid, vertel ik je vandaag graag 10 mooie voordelen van wandelen...


1.Wandelen is gezond


Beweging is natuurlijk altijd goed, maar wandelen is een mooie manier om aan je gezondheid te werken. Je verbrandt er gemakkelijk wat extra kcal mee, je traint je spieren, je verlaagd je bloeddruk en cholesterol en helpt tegen stress. Er zijn enorm veel gezondheidsvoordelen te noemen die je bij andere sporten minder hebt. Hardlopen is bijvoorbeeld ook heel gezond, maar slechter voor je knieën.


2. Wandelen is makkelijk


Niets is zo makkelijk als wandelen. Je loopt de deur uit en begint. Je hebt niets speciaals nodig (wellicht een keer wandelschoenen, maar dat is zeker geen must). Je hoeft niet eerst naar een sportschool, je in sportkleding te hijsen, een badpak aan te trekken of gewrichten aan te schaffen. Als je een half uurtje hebt, dan kun je zo aan de slag.


3. Wandelen maakt je hoofd leeg


We hebben allemaal wel eens een stressvolle periode... je slaapt slechter, je bent opgejaagd en je moet nog zoveel doen! Wandelen helpt echt om je hoofd leeg te maken. Door lekker naar buiten te gaan voel je je meteen beter. Als je een podcast of luisterboek opzet, verleg je ook meteen je gedachten, maar wandelen zonder "ruis" is ook heerlijk. Wist je dat je geluksgevoel al toeneemt als je door een groene omgeving wandelt?


4. Wandelen zorgt voor een betere conditie


Je conditie op pijl houden is belangrijk voor je gezondheid. En wandelen kan daar goed bij helpen. Als je op een tempo wandelt waarbij je hartslag iets verhoogd is, dan ben je goed bezig! Je conditie zorgt ervoor dat je fysieke uithoudingsvermogen verbetert. Je kunt dus meer bewegen en het langer volhouden, mooi meegenomen!


5. Wandelen maakt je productiever en creatiever


Ik koos er in het begin juist voor om op werkdagen te gaan wandelen. Soms loop ik bij opdrachten voor klanten een beetje vast en ik heb soms ook echt geen idee waar ik over kan bloggen... lastig, want zo schiet je niet op. Door even een pauze in te lassen en te bewegen, geef je je brein even rust en kun je daarna weer aan de slag, dan komen de ideeën vaak vanzelf!


6. Wandelen brengt goede gesprekken


Samen met iemand wandelen is fijn, want je kunt goede gesprekken voeren. Gek genoeg is een lastig gesprek een stukje minder lastig als je samen wandelt, je kunt dingen bespreken die je anders misschien moeilijk vindt. Bij het wandelen ben je samen, maar hoef je elkaar niet persé aan te kijken, dat maakt moeilijke gesprekken altijd makkelijker.


Maar vergeet ook niet de gewone gesprekken... over de koetjes en de kalfjes, het dagelijks leven. Samen met je partner lopen kan ervoor zorgen dat je de dag even doorneemt en je elkaar weer even echt spreekt.


7. Wandelen is goed voor je spijsvertering


Nu het 's avonds langer licht is, wandelen wij ook graag na het avondeten. Het is verleidelijk om op de bank te ploffen, maar je geeft je spijsvertering een enorme boost als je na het eten een wandeling maakt. Goed voor je maag en darmen en daarna kun je alsnog prima op de bank ploffen...


8. Wandelen kan lekker buiten


We komen allemaal steeds minder buiten, dat is zonde, want daglicht en frisse lucht is goed voor je. We zouden 2 uur per dag buiten moeten zijn, maar vaak redden we dat niet door werk, reistijd en andere afspraken. Als je tijdens de lunch een wandeling maakt, dan heb je al een half uur te pakken.


9. Het is altijd weer om te wandelen


Oké, bij een onweersbui en hagelbuien zou ik niet gezellig gaan wandelen, maar dat zijn vaak maar buien! Verder kan wandelen eigenlijk altijd. In de zomer met het zonnetje, in de winter met een goede winddichte jas en als het regent, dan wandel ik gerust met een paraplu. Je ziet de seizoenen veranderen en ook dat is mooi om te zien.


10. Wandelen kan overal


Nu ik veel wandel merk ik echt dat ik het mis als het er een paar dagen niet van komt... maar nog een voordeel; wandelen kan eigenlijk overal. Ik wandel weleens rondjes bij het honkbalveld tijdens de honkbal training, ik wandelde laatst in Italië op familiebezoek en wandel op vakantie over het strand, door het bos of bij ons tijdelijke woning weer door een hele andere woonwijk.... leuk om altijd weer nieuwe dingen te zien!


En door al deze redenen vind ik wandelen dus ideaal. Ik haal nu dagelijks met gemak die 10.000 stappen, kan soms lekker mijn hoofd leegmaken of neem even een rustpuntje en luister naar een mooi boek. Heb je de mogelijkheid, probeer het dan ook eens, ik kan het je echt van harte aanraden.

Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
Show More
Share by: