Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 extreme bespaartips, ga jij ermee aan de slag?

10 extreme bespaartips

Extreem besparen. We doen er allemaal vaak wat lacherig over.... wat voor de een extreem is, is geen probleem voor de ander. En laten we eerlijk zijn; met de torenhoge inflatie staat ons misschien nog wel een financiële crisis te wachten, misschien hebben we dan weinig keus en is extreem besparen de enige manier om de maand door te komen. Wie weet! Dus wellicht zijn deze bespaartips wel wat voor jou... extreem? Misschien wel, maar misschien ook helemaal niet. Laten we beginnen met (extreem) besparen;


1.Verkoop de auto


Een auto is tegenwoordig heel normaal, maar natuurlijk ook best wel luxe. Door de auto te verkopen bespaar je zo een paar honderd euro per maand. We denken vaak alleen aan de benzinekosten (en die zijn tegenwoordig ook al duur genoeg) maar denk ook maar eens aan wegenbelasting, onderhoud etc. Het telt enorm snel op.


Wij hadden ooit 2 auto's voor de deur staan en verkochten er 1; een mooi bedrag op de spaarrekening en we hebben hem alleen gemist toen de andere auto een keer kuren hard ;) Maar... ook toen konden we gewoon op de fiets, dus ook dat kwam goed.


Bedenk goed hoe vaak je de auto gebruikt. In veel steden kun je ook auto's lenen van iemand of een auto delen.


2. Koop een maand alleen boodschappen


Ga een maand lang alleen nog maar naar de supermarkt (en als dat bevalt, doe je het gewoon nog een maand) Al die andere aankopen doe je even niet en je zult zien dat je dat best even vol kunt houden.


Toen we allemaal thuis moesten blijven in 2020, helemaal in het begin van de corona crisis, gingen wij ook alleen nog maar naar de supermarkt en hoewel wij toch echt vrij zuinig leven en ons geld bewust uitgeven, kwamen we erachter dat we veel meer geld overhielden. Al die kleine aankopen, de ontbijtjes buiten de deur... dat was bij elkaar toch een leuk bedrag. Probeer het eens zonder te doen (en nee, dat hoeft niet voor altijd...) maar een periode met jezelf afspreken kan echt wel.


3. Verkoop alles wat je niet meer gebruikt


Spullen verkopen kost vaak best wat tijd en het is makkelijker om alles gewoon weg te gooien. Maar je weet nooit wie er nog blij van wordt... wij kochten nieuwe eetkamerstoelen en besloten om de oude toch op marktplaats te zetten, die waren niet helemaal meer perfect natuurlijk, maar iemand kwam ze ophalen voor het "chill hok" (prachtige benaming) voor zijn puber. Daar zouden ze toch niet heel blijven, dus hij was er enorm blij mee.


En dan blijkt maar weer dat je voor een klein prijsje veel dingen kwijt kunt. Probeer het dus gewoon; alles wat je niet meer gebruikt verkopen.


4. Gooi niets meer weg


Even aanhaken op de tip hiervoor. Gooi dus geen spullen meer weg, je kunt er altijd iemand blij mee maken, al geef je ze weg... gooi ook geen eten meer weg, niets meer! Eet restjes op voor de lunch, vries overgebleven aardappels in voor een tortilla en maak een groentesoep met andere restjes. Wist je dat je met brood ook nog heel erg veel kunt doen?? Dat hoeft, als het oud is geworden ook niet weg.

Wat kun je doen met oud brood?

5. Douche niet dagelijks of met een timer


Ik vind het zelf heerlijk om dagelijks te douchen, maar dat kost natuurlijk best wat aan gas. Daarom zorg ik ervoor dat ik er niet uren ondersta. Vindt jij het minder belangrijk? Dan kun je prima om de dag douchen... wel even wassen aan de wasbak, dat is wel lekker fris.


6. Draag je kleding langer


Iedere dag schone sokken en ondergoed is wel zo fris, haha! Maar een spijkerbroek kun je best vaker dragen. Laat je kleding buiten luchten en kijk kritisch of het in de was moet.


7. Drink alleen nog maar water


Frisdrank, sap, koffie... als je dat wekelijks koopt, dan kan dat best aantikken. Spreek af dat je een dag, een week of een maand alleen nog maar water drinkt, dat komt gewoon uit de kraan en is hartstikke prima. Het scheelt geld en sjouwen met de boodschappen.


Drink je veel koppen koffie per dag, hou er dan rekening mee dat je wellicht moet "afkicken". Steeds een kopje minder scheelt waarschijnlijk hoofdpijn.


8. Doe mee met win acties


Het is misschien niet perse besparen, maar iets winnen is altijd leuk. En als je bioscoopkaartjes wint (ik zeg maar iets) dan hoef je die zelf niet te kopen en heb je alsnog een leuk uitje.

Veel bloggers hebben regelmatig leuke win acties, dus zit er iets leuks bij, doe dan mee!


9. Zoek naar gratis dingen


Gratis bestaat niet, maar is dat echt zo? Er is genoeg gratis te vinden... goed voor het milieu en je portemonnee. Kijk eens bij de plaatselijke weggeef hoek van je eigen woonplaats. Ik geef daar zelf regelmatig iets weg; van kinderkleding tot meubels. En iedereen is er altijd blij mee.


10. Stop met luxe


Aan luxe raak je snel gewend, maar een tijdje kunnen we best zonder. Spreek ook hierbij een tijd af; bijvoorbeeld een maand of een half jaar. En veel dingen zijn luxe, terwijl wij dat misschien niet zo snel zo zien. Denk aan meerdere streamings diensten, maaltijdboxen, uit eten gaan, eten laten bezorgen en met de auto naar de supermarkt om de hoek. Schrap eens die luxe dingen en kijk hoe het gaat... je kunt altijd nog terug.


Met deze extreme bespaartips kan het niet anders dan dat je wat bespaart. Vergeet ook niet om onze andere artikelen over besparen te lezen, voor nog veel meer bespaar inspiratie!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: