Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zo kom je de dure Decembermaand financieel goed door

Het is December! Naast het feit dat dit bizarre jaar niet snel genoeg kon gaan, is het toch "opeens" December. Ik gaf je eerder al handige bespaartips voor deze maand. Maar vandaag geef ik je een aantal handige extra tips om deze dure maand financieel goed door te komen. In December geven we bijna allemaal meer uit, om in Januari toch weer te schrikken van het uitgegeven bedrag. Hiermee kun je dat voorkomen;

1. Check, check, dubbelcheck! 

Als het over geld gaat, dan moet je overzicht hebben. Je moet weten wat je binnenkrijgt en wat je weer uitgeeft. Ik heb je al vaker verteld, dat het handig is om alles bij te houden. (Bijvoorbeeld in een kasboek) 

Maar tijdens deze duurdere Decembermaand is overzicht helemaal extra belangrijk. Check eens in de week hoeveel geld je nog op je rekening hebt staan. Welke kosten komen er nog aan? En hoeveel hou je dan nog over? Ik reken vaak uit wat wij per dag nog kunnen besteden, dat geeft rust. 

En het andere grote voordeel is dat je meteen kunt ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan. Als er vaste lasten dubbel afgeschreven worden of je het niet lijkt te redden. Dan kun je geld overmaken vanaf je spaarrekening of meteen de hand op de knip houden. 

2. Doe iets nuttigs met de extraatjes

Bijna iedereen krijgt in December wel iets extra's. Of het nu een aantal boodschappen zijn, een 13e maand of een kerstpakket. Het is handig om die extraatjes nuttig te gebruiken... 

- De 13e maand kan naar je spaarrekening, ook als je nog niet spaart is dit een goed idee, want dan heb je meteen een mooi startbedrag.
- Extra boodschappen kun je gebruiken voor het kerstdiner. Zitten er lekkere koekjes in? Die zijn ideaal voor een taartbodem of verkruimeld over het ijs voor het toetje. Wees creatief en zoek naar recepten waarin je de producten kunt gebruiken, dan heb je een stuk minder kerstboodschappen nodig. 
- Het kerstpakket is vaak niet meer een echt pakket met levensmiddelen. Is dat wel zo? Dan kun je de tip hierboven natuurlijk ook voor je kerstpakket gebruiken. Vaak ontvangen werknemers een cadeaubon en ook die kun je slim en nuttig gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe winterjas nodig? Of is je koffiezetapparaat aan vervanging toe? Kijk dan of je deze cadeaubon daarvoor kunt gebruiken. 

3. Zorg voor meer inkomsten


Weet je nu eigenlijk al dat je het deze maand lastig gaat redden? Wil je toch leuke cadeaus kopen, een nieuwe kerstoutfit en het liefst luxe kerstboodschappen halen? Dan is het vandaag al goed om extra inkomen te genereren.


Het handigste is om dit het hele jaar door te doen en dat is meteen de tip van deze maand... je weet het hele jaar dat deze duurdere maand eraan komt, spaar er dus voor of zorg voor een extraatje voor deze maand.


Nu December begonnen is, is het al een beetje laat, maar wees niet getreurd. Je kunt ook last-minute nog wat extra inkomsten binnen halen. Misschien ben je rond de feestdagen een paar dagen vrij. Zoek dan je kledingkast uit en kijk welke spullen in huis je niet meer gebruikt. De dagen na de feestdagen is het altijd extra druk op marktplaats, want veel mensen zijn dan vrij. Maak hier dus gebruik van en verkopen maar! Een mooi extraatje deze maand.


Spaar je kooppunten bij de supermarkt? Dan is dit de maand om ze uit te laten betalen. Vaak gaat het sparen echt ongemerkt en met de gemiddeld 6% rente loopt het bedrag dan snel op. Misschien kun je je kerstboodschappen hierdoor wel voor bijna "niets" halen... ;)


Doe je mee aan klikprogramma's? Zoals bijvoorbeeld Euroclix? Kijk of er extra vragenlijsten in te vullen zijn en laat je opgespaarde bedrag uitbetalen. Ik gebruik de opbrengsten hiervan eigenlijk ieder jaar voor een gedeelte van de cadeaus. Dat scheelt echt! En omdat ik er het hele jaar mee bezig ben, gaat het heel ongemerkt.


Geniet ervan!


December is juist de maand om samen te zijn en dit jaar is dat nog belangrijker. Al zal het allemaal in kleinere gezelschappen zijn, we maken het toch gezellig en dat is eigenlijk het aller belangrijkste... niet de cadeaus of dure nieuwe kleding. Het samen gezellig hebben, daar zijn we dit jaar extra dankbaar voor!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: