Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wij gaan verhuizen! 

Wij gaan verhuizen!

Vandaag vertel ik jullie graag over een leuk nieuwtje! Wij gaan namelijk verhuizen. Onze woning is te koop en wij hopen volgend jaar ergens anders te gaan wonen. 


Afgelopen zomer maakten we de beslissing om onze woning te gaan verkopen. De afgelopen jaren hadden we het er vaker over gehad, maar tot dan toe bleef het steeds bij een idee en hoewel we het regelmatig bespraken met elkaar, was er altijd weer een moment waarbij het dagelijks leven weer voorbij vloog en de ideeën weer naar de achtergrond verdwenen. 


Totdat we afgelopen zomer weer op Funda zaten te scrollen en zoveel leuks voorbij zagen komen! We besloten om de stap echt te wagen en namen contact op met een makelaar en begonnen daarnaast alvast op te ruimen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want hoewel ik regelmatig spullen verkoop en weggeef, was er nog meer dan genoeg over.

We zochten papieren uit, kledingkasten werden tot op de bodem uitgezocht en de schuur moest ook geloven aan een flinke opruimbeurt. We reden een aantal keer met een volle achterbak naar de kringloop en een paar weken later was ons huis netjes. Daarna besloten we om ons huis nog verder verkoopklaar te maken; nog even een muurtje witten, de tuin netjes maken en de buitenboel werd geschilderd. We waren er druk mee, maar achteraf is het eigenlijk heel snel gegaan. 


Inmiddels was er een afspraak met de makelaar gemaakt, hoorden we de waarde van onze woning, hielden we vergelijkbare woningen die te koop kwamen in de gaten en besloten we het echt te gaan doen. 


De afgelopen weken volgde nog een heel programma; van foto’s maken tot het invullen van lijsten met inventaris en het regelen van het energielabel. Maar nu is dat allemaal klaar en sinds deze week staat ons huis te koop! 


Onze woning;


Hoewel we vol overgave onze woning verkopen, is het natuurlijk best wel spannend. Dit is de woning waar we ruim 12 jaar hebben gewoond, we kwamen hier thuis na onze bruiloft en hier vertrok ik met een bolle buik naar het ziekenhuis en kwamen we thuis met eerst 1 en een paar jaar later 2 Maxi Cosi’s. We hebben hier veel gelukkige en soms ook verdrietige momenten gekend. En ik ben dol op het huis! We hebben ruim 160m2 woonoppervlak, we lopen naar school, de supermarkt, de bushalte en het treinstation. Alles is in de buurt (inclusief middelbare school). De tuin is heerlijk en zonnig en we hebben door de buurt heen onze contacten opgebouwd en dat gaan we allemaal missen. 


Onze plannen;


Nu denk je misschien… waarom verhuis je dan?! En ik ben heel eerlijk; als we het huis mee konden nemen, dan zou ik het doen, haha! Maar dat gaat natuurlijk helaas niet. Onze plannen waren vanaf het begin heel duidelijk; we willen meer buitenruimte. We willen een buitenkeuken, een moestuin(tje) en het liefst vrij uitzicht. Nu hebben we een woning gevonden waar de eerste 2 een prima optie zijn, de derde niet helemaal (wel voor een deel), maar dat mag de pret niet drukken. Het is een prachtige woning; ongeveer evenveel ruimte binnen en veel meer ruimte buiten. En ook nog eens binnen Almere, waarbij de kinderen dus op de school kunnen blijven zitten waar ze zitten. Ook al is dat iets verder weg, maar dat is voor ons wel een enorm voordeel…. En voor de kinderen ook, omdat zij het heerlijk naar hun zin hebben op school. 


Verkooppraatje;


Ik heb even gedacht of ik het pas op de blog zou vertellen als het verkocht zou zijn, maar dit hoort bij ons leven. Daarnaast is er misschien wel een meelezer die een leuke woning zoekt, wie weet? Daarom deel ik onze woning; Ben je op zoek naar een instapklare, zeer ruime eengezinswoning in Almere, met een mooie groene tuin en allerlei faciliteiten lekker dichtbij? Kom dan een kijkje nemen. Neem via Funda contact op met onze makelaar en maak een afspraak.


De komende tijd;


Wij zijn de komende tijd hopelijk druk met bezichtigingen en het voorbereiden van de verhuizing, op de blog deel ik natuurlijk iedere week een weekoverzicht, dus maak je klaar voor veel verhuis content. Daarnaast gaan we natuurlijk het nieuwe huis inrichten en deel ik de beste tips over verhuizen, je financiën daarbij en alles wat er nog meer bij komt kijken graag met je op de blog, let’s sell this house! 

Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Show More
Share by: