Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een juf zonder klas... 

Gastblogger Eva haar zwangerschapsverlof was voorbij, het was tijd om weer als kleuterjuf aan de slag gegaan... Haar eerste werkdag was de maandag toen de scholen dicht waren... 

Mijn eerste werkdag na de geboorte van mijn Dochter was op 16 maart 2020. De dag dat de scholen dicht bleven. Ik mocht na al die maanden thuis niet starten in mijn klas.
 
Wij moesten als team wel op school verschijnen, want dichte scholen betekent niet dat er niets moet gebeuren. Als team moesten er onder andere afspraken gemaakt worden over hoe we met de ouders communiceren, wat de visie was op wat de kinderen thuis kunnen leren. Wat kunnen we van de kinderen en ouders verwachten die ook ineens thuis zitten en hoe gaan we de opvang verzorgen van de gezinnen met beide ouders in een vitaal beroep.
 
De kleuterjuffen zijn bij elkaar gaan zitten en hebben op een hoop gegooid aan wat er voor ideeën waren. We hebben ideeën genoeg, maar hoeveel tegelijk moeten we de ouders sturen? We willen niet dat de ouders door de bomen het bos niet zien en dat ze daardoor van alles net niets goed doen.
 
Wij kozen ervoor om minder activiteiten aan te bieden, maar wel de activiteiten die in deze maand bij de doelen hoorden. Daarnaast enkele andere zinvolle activiteiten. Daarnaast heeft de school ervoor gekozen om bij de kleuters Gynzy in te zetten. Het mooie van Gynzy is dat wij de onderwerpen open kunnen zetten op de doelen die wij belangrijk vinden. En het mooie is, wij als juffen kunnen nagaan wat de kinderen beheersen. 
Wel werd duidelijk dat we de ouders ook achtergrondinformatie moesten geven. Die voegde we in die week nog toe. Het belang van spel bij kleuters bijvoorbeeld.
 
Toen we dit goed en wel op de rit hadden, was mijn eerste werkweek alweer voorbij. Ik was er doodmoe van, want dit was niet het werken wat ik normaal doe. Ik miste ook de kinderen en hun ouders enorm. Van enkele ouders krijgen wij wel een reactie via socialschools of facebook, maar van veel kinderen hoor ik niets. Dus ik miste mijn kleuterknuffels.
 
In de 2e week kwamen we nog minder op school bijeen. Er werd op dat moment ook duidelijk dat het nog we even zou gaan duren. Het herhalen van lesstof, waaruit de eerste week voornamelijk had bestaan moest instructie worden. We besloten dat ik zou proberen om vanuit huis een filmpje te maken voor de kleuters met het nieuwe letteraanbod. Dat was makkelijker gezegd dat gedaan. Want ik weet wel hoe het zou moeten, maar ik heb niet de juiste spullen in huis en hoe krijg ik alles voor elkaar.
 
Uiteindelijk streamde ik mijn tablet naar een tv. Op mijn tablet stonden screenshots van wat ik normaal op het digibord gebruik. Ik pakte wat spullen bij elkaar die begonnen met de letter van die week. En ik zette mijn telefoon op een kistje op een tafel. Ik hield hem in de juiste hoek met een kopje vol water en drukte op play. In 1 take nam ik mijn hele lesje op. Ik kwam tot de conclusie dat de letter G, want daar ging het lesje over, niet de fijnste letter is om zo aan de bieden, maar ik zette door.
 
Zo rollen we alweer week 3 in en krijgen meer ideeën voor lesjes op youtube al vorm.
Zo hopen we de komende tijd door te komen met een beredeneerd aanbod.
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: