Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De liefde tussen 2 broertjes! 

Gastblogger Saskia vertelt vandaag over de band tussen haar 2 zoontjes, ze zijn gek op elkaar! 💙 Hoe lief! 

Nu ik inmiddels alweer een jaar twee kleine mannen in huis heb merk ik dat ik steeds vaker terug kijk op het afgelopen jaar maar ook op de band die Julian en Lucas samen ontwikkeld hebben. Gek genoeg heb ik tijdens mijn zwangerschap van Lucas vooral gedacht aan de invloed die het zou hebben op Julian; minder tijd samen, de aandacht die verdeeld moet worden tussen twee kinderen, niet meer zomaar op stap en alle uitjes doen die we deden omdat er met een klein mannetje rekening gehouden moet worden en ga zo maar door. Ik heb daarbij onvoldoende stil gestaan bij wat juist zo mooi is.. de liefde tussen twee broertjes!

Vanaf de allereerste seconde was Julian dol op zijn broertje. Ik zie hem nog zo gaan toen opa en oma hem kwamen brengen, zachtjes liep hij naar de box waar zijn broertje in lag, klom op zijn krukje en bleef daar vervolgens staan en de baby aaien. Eenmaal op schoot werd Lucas overladen met kusjes en kregen opa en oma nauwelijks de kans om hem even vast te houden. Afgelopen week zag ik een filmpje van een jaar terug, 
Julian heeft Lucas op schoot en houdt hem stevig tegen zich aan terwijl hij maar blijft fluisteren ‘babyby, babyby, babyby’. Na een paar dagen kon hij de naam van zijn broertje goed zeggen en kreeg iedereen waar dan ook te horen dat hij een broertje had gekregen die Lucas heet.

Zodra Julian wakker wordt is er nog maar één ding belangrijk, zo snel mogelijk naar zijn broertje toe. De glimlach van allebei zodra ze elkaar zien in de ochtend is meteen het mooiste moment van de dag. Volgens vast ritueel is het dan tijd om te ‘knuffen’, tegen elkaar aankruipen en rustig wakker worden. 
Tijdens het ontbijt doet Julian niets liever dan stukjes brood geven aan zijn broer en ook tijdens de lunch en het avondeten zit hij er het liefst naast om hem te helpen. Bij het verschonen van luiers staat Julian vooraan om te helpen, niet alleen met de luier zelf maar ook als entertainer zodat Lucas blijft liggen. Hij probeert hem aan het lachen te maken waarbij hij getrakteerd wordt op enorme schaterlachen van Lucas. 

Gedurende de dag doen ze het liefst alles samen, samen in de zandbak, samen van de glijbaan, samen in de ballenbak, samen door de kamer rennen waarbij ze achter dezelfde loopkar lopen, samen achter elkaar aan kruipen, samen uit het raam naar de auto’s kijken, samen gillen, tikkertje spelen, verstoppertje spelen, samen in bad, de lijst is oneindig.. Inmiddels geeft Julian Lucas geregeld de schuld van dingen (dan hoor ik opeens vanuit een andere kamer ‘Lucas, wat doe je nou’ terwijl Lucas er helemaal niet bij kan of niet eens in dezelfde kamer is) en wordt het steeds lastiger om niet de hele dag elkaars speelgoed af te pakken. Lucas moet enorm lachen om alle gekke dingen die zijn grote broer doet en Julian moedigt alle nieuwe dingen die zijn kleine broer leert aan met luid applaus en gejuich. 
Bij uitjes buiten de deur stelt Julian standaard de vraag ‘Lucas ook mee, met Julian?’. Ook het afsluiten van de dag doen ze het liefst samen, samen in bad, samen tanden poetsen en na een heleboel knuffels, kusjes en ‘hou van jou’s lekker slapen in hun eigen bed.

Niets maakt mij zo blij als de liefde tussen deze twee broertjes.
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Recept; Aardbeien jam twisters
door Doortje 06 apr., 2024
We maken vandaag lekkere makkelijke aardbeien jam twisters!
5 x besparen in April
door Doortje 04 apr., 2024
April is begonnen, we delen vandaag weer 5 handige bespaartips
Onze week; Koffie, schoolvoetbal en Pasen!
door Doortje 02 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Show More
Share by: