Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Droge handen om gek van te worden, dit kun je eraan doen

droge huid, dit kun je eraan doen
 Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen. Sinds vorig jaar zit dat er goed in. Het is echt niet zo dat wij voor die tijd nooit schone handen hadden, maar nu wordt er gewassen, gewassen en nog eens gewassen. De zeep vliegt erdoorheen. 

Sinds vorig jaar heb ik last van extreme droge handen en helaas hebben de kinderen er ook last van (tot bloedens aan toe soms) het is om gek van te worden. Gek genoeg was het tijdens de herfst bij ons allemaal minder, maar nu de lente toch een beetje langer op zich laat wachten en het buiten koud is, is het weer bal. Droge handen die soms gewoon echt pijn doen. 

Vorig jaar ging ik met de meiden naar de winkel en moesten we handgel gebruiken bij het naar binnen stappen van de desbetreffende winkel. Ik had niet door dat hun handen al zo droog en stuk waren, totdat er heel hard gehuild werd. Handgel met alcohol op een open huid... dat is echt verschrikkelijk en het duurde ons hele winkelbezoek totdat de tranen wat gedroogd werden. Toen we laatst op de markt handgel zagen staan riepen ze meteen dat ze dat niet wilden.... dat hoefde natuurlijk ook niet, maar het feit blijft wel dat het handen wassen nog wel iedere keer moet en ik daarom druk aan het uitzoeken ben hoe we van die droge handen afkomen, ik probeer van alles uit; 

Smeren, smeren, smeren 

Een lekkere creme helpt om de huid te kalmeren en maakt de huid minder droog. Kokosolie vind ik ook vaak goed helpen, dat smelt rond de 30 graden, dus als je het even in je hand houdt, kun je het daarna lekker uitsmeren. Ook 's avonds voor het slapengaan wordt er gesmeerd, dan kunnen we met dikke laag creme ons bed in en kan het tijdens het slapen allemaal lekker intrekken. 

Geen zeep, maar olie 

Ook in bad en in de douche gebruiken we even geen zeep, maar olie. Olie zorgt voor een laagje op de huid dat je huid helpt beschermen tegen het verdampen van vocht. Dat zorgt er dus voor dat je huid meer vocht vast blijft houden. 

Niet te lang en te warm in bad 

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een warm bad of een warme douche droogt je huid alleen maar verder uit. Sommige mensen gaan daarom niet iedere dag in bad of in de douche, dat is een persoonlijke keuze. Ik vind het juist lekker om iedere dag even te douchen en de kinderen iedere dag even in bad te doen. Nu doen we dus een snelle wasbeurt en we zetten de kraan vooral niet te warm. 

Let op de luchtvochtigheid in huis 

In de winter hebben we vaker de verwarming aan en daardoor is de lucht droger in huis. Daarom kun je in de winter nog sneller last krijgen van een droge huid. Ik hou daarom altijd de luchtvochtigheid in huis in de gaten. Wij hebben niet vaak de verwarming aan (nu helemaal niet meer) en we drogen regelmatig de was in huis, dus dat zit bij ons wel goed, maar het is zeker aan te raden om er goed op te letten. 
smeren tegen een droge huid

 

Water drinken?


In tegenstelling tot wat je zou denken is het niet zo dat je huid minder droog wordt als je genoeg drinkt, althans dat is niet aangetoond bij verschillende onderzoeken. Toch vind ik dit echt zo'n "baat het niet schaadt het niet. Ik zorg dus dat we voldoende drinken en voldoende groenten en fruit eten met veel vocht zoals komkommers, paprika, watermeloen en aardbeien.


Dus we blijven handen wassen, we blijven smeren en water drinken, in de hoop dat het snel weer beter gaat!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: