Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Deze huishoudklusjes zijn zo gepiept in de herfst!

Nu de herfst begonnen is, zijn er nog wat huishoudklusjes die gedaan moeten worden. Zo nemen we langzaam afscheid van de zomer en bereiden we ons alvast voor op de winter. Deze huishoudklusjes zorgen ervoor dat alles weer op orde is en ze zijn zo gepiept! 

* Kleding uitzoeken

De dagen worden weer korter en kouder, de zomerjassen kunnen naar zolder (of als ze niet meer passen volgend jaar kunnen ze weggegeven worden) en de bikini's kunnen ook wel uit de kast. Ik kijk ook altijd de kasten van de kinderen uitgebreid na in dit seizoen, ik kijk hoeveel kleding ze nog hebben en wat ze nog kunnen gebruiken. Dan weet ik precies of ik nog iets moet kopen of gewoon even kan afwachten. (Het is ook meteen een goed moment om winterjassen even te passen!)

* Alles opruimen

Ik ben regelmatig aan het opruimen en dat scheelt, want dan hoef je dat niet allemaal in 1 keer te doen. Zorg ervoor dat je regelmatig even een la of kastje uitzoekt en de spullen wegdoet die je niet meer gebruikt. Zo blijft je huis netjes en georganiseerd. Nu we in de herfst meer binnen zijn, is het een ideaal seizoen om iedere keer iets lekker op te ruimen, je huis knapt er zienderogen van op! 

* Tuinmeubels opruimen

In de herfst kun je nog lekker buiten zitten, we hebben natuurlijk steeds vaker nog warme en zonnige dagen. Maar naarmate de winter nadert is het verstandig om de tuinmeubels op te ruimen in de schuur of garage. Zo blijven ze mooi en kun je er langer mee doen. Vergeet ook niet om kinderspeelgoed op te ruimen. Wij maken de zandbak altijd leeg en ruimen hem op voor de winter. Aan het begin van de lente vullen we hem altijd weer opnieuw met speelzand. 


* Handschoenen en sjaals komen weer tevoorschijn

Met 5 personen is het hier altijd een wirwar van winterkleding. Ieder jaar moet er even gekeken worden of de handschoenen van de kinderen nog passen en of alles nog compleet is. Gek genoeg verdwijnen er hier vaak sjaals en handschoenen en houden we van een paar maar 1 handschoen over. Ik zoek alles in de herfst uit en gooi het allemaal nog even in de was, dan zijn we klaar voor de winter. 

* Herfst accessoires weer opzoeken

Ik heb niet veel accessoires in huis, maar in de herfst hebben we wel een dekentje op de bank liggen en vaak de kaarsjes aan. Ik zoek altijd even de voorraad op en zorg dat alles binnen handbereik ligt. 

* Gordijnen en de bank weer fris

Je zou dit ook in het voorjaar kunnen doen, maar ik vind het altijd heerlijk als alles weer fris en netjes is. Dit is dus het moment om de gordijnen weer lekker te wassen en ook de kussens (en hoezen) van de bank kunnen in de was. Aangezien we meer op de bank gaan ploffen, kan het maar beter weer allemaal netjes zijn.

* Voorraden uitzoeken

2 keer per jaar zoek ik de voorraadkast helemaal uit. Hoewel we vrij weinig dingen meenemen die we niet snel gebruiken, staan er toch altijd weer potjes of pakjes met producten die op moeten. Hoog tijd om die dingen de komende weken te verwerken in het weekmenu. Zo zorg ik er meteen voor dat er weinig wordt weggegooid.

* De zoektocht naar cadeaus

Ik nam nooit de moeite om echt vroeg te beginnen met de cadeaus voor de Decembermaand. Maar daar ben ik van terug gekomen. Als de kinderen iets willen hebben, dan schrijf ik het in ieder geval op als notitie in mijn telefoon (en dan wel alleen de dingen waar ze het vaker over hebben) de zoektocht begint nu lekker vroeg, zo kun je gebruik maken van mooie aanbiedingen en ook vaker tweedehands je slag slaan.
Zo staat er al een Frozen2 spel in de kast voor de meiden en haalden we laatst een Baby born paard op via marktplaats voor een fractie van de prijs, ideaal! 

Na deze klusjes ben je helemaal klaar voor het najaar. 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: