Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Deze 5 dingen maak je makkelijk schoon in de afwasmachine

 De feestdagen zijn geweest en afgelopen weekend hebben we sneeuw gehad... van mij mag de lente wel beginnen! Grapje hoor, het duurt natuurlijk nog wel even, maar in de lente is het wel fijn om het huis weer extra schoon en fris te hebben... straks gaan de deuren weer lekker open, de kinderen weer naar school en schijnt de zon weer lekker veel. 

Om alvast een beetje met de voorjaarsschoonmaak te beginnen, kun je goed je afwasmachine gebruiken. Want wist je dat je er naast servies en glaswerk heel veel andere dingen gemakkelijk schoon in kunt krijgen? Ik vertel je vandaag over 5 dingen die je makkelijk schoon maakt door ze in de afwasmachine mee te laten draaien. 

1. Plastic Speelgoed 

Met kinderen in huis, heb je vaak heel wat speelgoed in huis. En om nou ieder Playmobil poppetje regelmatig af te nemen is ook flink wat werk, ik doe het in ieder geval niet! Ieder plastic speelgoed kan gemakkelijk mee in de afwasmachine. Kleine onderdelen kun je kwijt in het bestekbakje. Dus denk aan Playmobil, Lego, strandspeelgoed, plastic serviesjes en ga zo maar door. Na een beurt in de afwasmachine is alles weer lekker fris en hygiënisch schoon. 

2. Vaatdoekjes, sponsjes en afwasborstel 

Wist je dat vaatdoekjes en vooral sponsjes vaak een bron van heel veel bacteriën zijn?! Ze worden vaak nat gemaakt en blijven dan opgevouwen liggen, waardoor heel veel bacteriën zich lekker vermenigvuldigen. Het is dan ook belangrijk om iedere dag een nieuw doekje neer te leggen en de gebruikte doekjes en sponsjes op minimaal 60 graden te wassen. Moet je wel heel lang wachten om een hele wasmachine vol te krijgen? Was de vaatdoekjes, sponsjes en bijvoorbeeld de afwasborstel lekker mee in de afwasmachine. Dan zijn ze in een handomdraai weer schoon! 

3. Losse onderdelen van het fornuis en de oven 

Als je nog op gas kookt, dan heb je op het fornuis nog mooie fornuis knoppen. Vaak moet je flink poetsen om alle zwarte aanslag eraf te krijgen. Ook losse onderdelen van de oven, zoals bakplaten en roosters kun je wassen in de afwasmachine. Als er flinke aanslag op zit, dan is het handig om alles even te laten weken in een warm water bad met was afwasmiddel. Daarna meewassen in de afwasmachine. 

 

4. Filter van de afzuigkap


De afzuigkap gebruik je dagelijks bij het koken en de afzuigkap zorgt er mooi voor dat vieze luchtjes verdwijnen en je keuken niet te vochtig wordt. De filters mag je zeker niet vergeten om regelmatig schoon te maken. Ze worden vaak vettig en je raadt het al; Als ze vies en vettig zijn, dan werken ze niet meer goed. Eens per maand de afzuigkap filters wassen moet genoeg zijn om ze goed te laten werken en ze goed schoon te houden.


5. Badspeelgoed


Ik ben zelf niet zo'n fan van badspeelgoed. Als je ooit badeendjes bij het bad hebt laten staan, dan ken je vast wel de schimmel die zich erin nestelt en "opeens" in het bad ligt... brrrr! Onze kinderen hebben nu geen specifiek badspeelgoed. We zorgen ervoor dat we speelgoed neerzetten waar al minder mee gespeeld wordt. Het bad is dan de "laatste speelplaats" en daarna doen we het weg. Maar heb je badspeelgoed wat echt niet weg mag? Dan kun je het gemakkelijk even meenemen in de afwasmachine, zorg ervoor dat je het speelgoed regelmatig even wast, dan blijft het zo schoon mogelijk.

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: