Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen op verzorgingsproducten

Vorige week gaf ik je handige bespaartips voor in de keuken. Deze week gaan we de badkamer in en gaan we de verzorgingsproducten eens langs. Want je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven om er leuk en fris uit te zien. Bekijk eens goed welke verzorgingsproducten je allemaal gebruikt en of je ze wel allemaal nodig hebt. Ik geef je vandaag handige bespaartips om mee aan de slag te gaan! 

1. Kies voor huismerk 

Bij de drogisterij en zelfs in de supermarkten vindt je veel verzorgingsproducten van huismerken. En net als met de boodschappen is het een kwestie van uitproberen. Kijk eens welke producten goedkoper zijn dan die je nu gebruikt en probeer ze een keer uit! Bevalt het niet? Dan ga je terug naar je vertrouwde A-merk. Bevalt het wel? Dan koop je in het vervolg het huismerk. Ik gebruik bijvoorbeeld haarmousse van een huismerk, terwijl ik eerder altijd haarmousse van een A-merk kocht. Besparing; ruim € 4,- per fles! Ook shampoo gebruiken we van het huismerk. Besparing; bijna € 3,- per fles. En al die besparingen tellen bij elkaar lekker op. 

2. Maak gebruik van aanbiedingen 

Na het uitproberen zullen er vast nog producten zijn die je liever van een A-merk koopt. En verzorgingsproducten zijn eigenlijk altijd in de aanbieding! Maak dan ook lekker gebruik van die mooie aanbiedingen. Ik zorg altijd dat ik een paar tubes tandpasta op voorraad heb.. net zoveel (of net iets meer) tot ze weer in de aanbieding zijn bij onze plaatselijke supermarkt. En daar besparen we dus altijd de helft op. Dus we poetsen voordelig met een A-merk, dat kan gewoon. 

3. Gebruik alles 

Veel verpakkingen worden zo gemaakt dat ze lekker snel leeg gaan, want... dan koop je sneller weer een nieuwe. Heel slim van de fabrikant, maar wil je voordelig uit zijn, dan zorg je ervoor dat je alles gebruikt. Let op bij flessen met een grote opening, giet ze bijvoorbeeld over in een andere fles met een kleine opening. In je sop bijna op? Leng aan met een beetje water en er komt nog genoeg uit. Ook tandpasta tubes lijken soms leeg, maar als je de tube doorknipt of hem echt goed uitknijpt, dan kun je nog dagenlang tanden poetsen. Het lijkt misschien wat moeite, maar echt... je kunt vaak nog zoveel eruit halen dat het zonde is om het niet te doen.

4. Gebruik 1 product voor meer dingen


Je kunt je hele badkamer volzetten met potjes, tubes en flessen... maar gebruik je het ook allemaal? Hou eens een grote schoonmaak en hou alleen de spullen die je echt dagelijks of regelmatig gebruikt. Daarnaast kun je kijken of je 1 product voor meerdere dingen kunt gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld kokosolie om mijn oogmake-up te verwijderen, maar ik gebruik de olie ook als ik een droge huid heb. 2 vliegen in 1 klap en minder dingen om aan te schaffen.


5. Geen wegwerp en navul


Wil je ook nog goed bezig zijn voor het milieu, zorg dan dat je geen wegwerp producten gebruikt, maar kijk bijvoorbeeld eens naar wasbare watten schijfjes. Die schaf je 1 keer aan en daarna niet meer. Veel producten kun je ook in grotere verpakkingen kopen, die zijn in verhouding goedkoper dan kleinere flessen en daarmee kun je de kleine flesjes weer vullen. Wij kopen bijvoorbeeld altijd een grote fles handzeep en vullen de zeeppompjes daarmee weer aan. Veel goedkoper en net zo goed... helemaal handig nu we allemaal heel veel onze handen wassen! 

Belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een telefoon voor je kind
door Doortje 28 mrt., 2024
Waar moet je op letten bij een eerste telefoon voor je kind? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
De leukste paas activiteiten met kinderen
door Doortje 28 mrt., 2024
Het paasweekend staat voor de deur, de kinderen zijn lekker een lang weekend vrij, dus genoeg te doen!
Onze week; Nieuwe schoenen, ramen wassen, pannenkoeken en Pasen in huis
door Doortje 26 mrt., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Het inrichten van een babykamer, zo doe je dat!
door Doortje 25 mrt., 2024
Wij geven tips voor het inrichten van de babykamer (gesponsord artikel)
Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen
door Doortje 23 mrt., 2024
Vandaag delen we het recept voor onze heerlijke havermout, chocolade koeken voor Pasen!
Hoe ga je om met kinderen van verschillende leeftijden tijdens de feestdagen?
door Doortje 22 mrt., 2024
Feestdagen, ze zijn druk voor de kinderen! Vandaag geven we tips voor leuke feestdagen! (gesponsord)
Je financien bijhouden
door Doortje 21 mrt., 2024
Een druk gezin en toch alles financieel op de rit? Ik geef je vandaag handige tips
door Doortje 19 mrt., 2024
Onze week; Een beetje lente, bloesembomen en logeren!
Recept; Paascake
door Doortje 16 mrt., 2024
Het eerste paas recept van dit jaar; Paascake!
Hoeveel spaargeld zou je moeten hebben?
door Doortje 14 mrt., 2024
Hoeveel spaargeld moet je achter de hand hebben? Vandaag duiken wij hier dieper op in... en zetten alles voor je op een rij.
Show More
Share by: