Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in Oktober

Er is weer een nieuwe maand begonnen, tijd voor wat nieuwe en handige bespaartips. Want het is erg fijn om aan het eind van het jaar nog even een beetje extra te sparen; Voor de dure Decembermaand die straks voor de deur staat of voor een extra goede start met je buffer voor het komende jaar. Ook in Oktober valt er weer genoeg te besparen, ik geef je een aantal handige tips;

1. Grote opruiming

Met de Decembermaand komen er bij ons toch weer veel spullen het huis binnen. De kinderen krijgen natuurlijk cadeautjes en hoewel we zeker veel kiezen voor handige cadeautjes en cadeautjes die "op" gaan, komt er altijd toch weer heel wat speelgoed binnen. Tijd dus om nu alvast ruimte te maken. Om speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt weg te doen, naar de kringloop of te verkopen. De afgelopen jaren verkochten we voor duizenden euro's op marktplaats en dat geld gebruiken we altijd om de hypotheek extra af te lossen. Meer ruimte in huis en lagere maandlasten, mooi meegenomen!

2. Weekboodschappen

Als het regent en guur is buiten, dan zitten we lekker binnen. We proberen echt wel vaak naar buiten te gaan, maar in de herfst zijn er nu eenmaal dagen waarop het de hele dag miezert en dan blijf ik liever binnen op de bank, haha! 
Daarom kiezen we steeds vaker voor weekboodschappen of om boodschappen te doen voor meerdere dagen. Het grote voordeel is dat je minder in de supermarkt komt en dus minder extra dingen meeneemt. Gewoon een grote boodschappenlijst maken en in 1 keer alles meenemen. 


3. Meer rust

Ik merk het nu al aan de kinderen; als het 's ochtends langer donker is, slapen ze ook langer. We proberen daarom allemaal meer rust te pakken in deze tijd. Genoeg slapen is ook nog eens heel goed voor je weerstand! Daarom gaan we vroeger naar bed en dat scheelt in snaai werk, lampen die aan staan, de verwarming die uit staat... etc. Het zijn kleine beetjes, maar toch!

4. Zelf maken

Meer binnen zijn betekent ook meer tijd om dingen zelf te maken! Geen brood uit de winkel, maar zelf een no-knead brood bakken. En ook met de kinderen bak ik in de herfst altijd veel meer. We maken appelflappen, appeltaart en veel ander lekkers. Zoek ook eens naar boeren in de buurt, daar kun je in deze tijd voor een klein prijsje appels en peren plukken! 

5. Kaarsjes aan en een dekentje

Als het extra gezellig en knus is in huis, dan kun je in dit seizoen lekker besparen op de stookkosten. Trek die lekkere warme pantoffels aan en brand een kaarsje. Zorg voor een lekker dekentje op de bank en gooi de gordijnen open als de zon wel schijnt. Zo stook je een stuk minder en niets is toch heerlijker dan met een dekentje en een warme kop thee of chocolademelk in je warme trui op de bank ploffen? Dat is in de herfst altijd geoorloofd, dus geniet er lekker van! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: