Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zwanger zijn met pubers in huis! 

Gastblogger Eva vertelde al eerder dat ze zwanger is en al 2 kinderen heeft in de puberleeftijd. Hoe gaat dat dan zo met pubers in huis? Vandaag vertelt ze erover! 

We gingen uit eten, mijn pubers wisten kort dat ze een broertje of zusje kregen, maar ze beseften ook dat de omgeving het nog niet mocht weten. We besloten lekker naar de Griek te gaan. Nou trof het die avond dat een ouder van mijn werk, werkte bij die Griek. Ik had dat van te voren niet overzien. En natuurlijk kregen we van die lekkere glaasje Ouzo. Mijn kinderen weten dondersgoed, dat ik daar wel van houd en dat dat voor de baby niet gezond is. We proosten en onder het scherpe oog van mijn oudste, deed ik alsof ik dronk. Hij zorgde ervoor dat mijn glaasje naar Marco doorschoof. De rest van de zomer genoot ik regelmatig van een alcoholvrije cocktail (virgin-Mojito)

Niet lang daarna ontdekte met name mijn oudste de nadelen van een zwangere moeder. De kattenbak! Zwangere vrouwen kunnen beter niet de kattenbak verschonen in verband met de kans op besmetting met toxoplasmose. Meestal verschoont Marco deze voor me, sinds ik zwanger ben, maar het liep op een moment mis.

Een van mijn 2 katten had een klein drolletje naast de kattenbak gelegd. Dat is het signaal dat we echt te lang gewacht hebben met het verschonen. Verder doen ze eigenlijk nooit iets naast de bak, behalve een keertje in de vuile was.
Mijn oudste had nog nooit de kattenbak gedaan. Dus ik gaf hem een vuilniszak aan. Hij haalde de deksel van de bak en deinsde achteruit. Zo'n deksel houdt toch heel wat geur tegen. Hij ging eerst op zoek naar iets om voor zijn mond te doen. Met 2 sjaaltjes voor zijn mond, begon hij verder wel aan de klus. Bak leeg, drolletjes opruimen, nieuwe doos met kattengrit in de bak en zak naar de container. Zelden was hij daarna zo makkelijk te motiveren om te douchen.
Met veel enthousiasme heb ik mijn hele zwangerschap gewerkt, maar als ik uit mijn werk kwam, was de koek vaak wel op. Voor deze zwangerschap hadden we al ingevoerd dat de pubers om en om op donderdagavond koken. Ze mogen dan ook bepalen wat ze willen maken. In eerste instantie was het doel, dat mijn kinderen als ze straks volwassen zijn, tenminste een gezonde maaltijd voor zichzelf kunnen verzorgen.
Van te voren appte ik met de puber van die week, wat ze wilden maken. Op weg naar huis haalde ik dan de boodschappen.

Het bleek veel leuke kanten te hebben, voor hen was het even tijd en aandacht van Mama. Ik coachte het kookproces, ruimde ondertussen dan de keuken op en er werd gekletst. Ze waren zichtbaar trots op het resultaat en er werd goed gegeten. Ook kwamen ze soms met ideeën voor het eten, die ik niet bedacht had. Hartige taart kwam terug op het menu, maar vaak ook de rijst groente en vissticks.

Na de zomer konden ze al veel zelfstandig en voegen we iets toe aan hun taken pakket. Degene die niet kookt, die doet de vaatwasser. Zo ontlastten ze aan het einde van de week mij en mijn zwangere lijf en kon ik de overige werk en zorgtaken makkelijker volhouden.
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: