Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Too good to go, de app tegen voedselverspilling!

Too good to go... ik hoorde er al heel veel over en aangezien er veel Youtubers video's over maakten, kreeg ik regelmatig de vraag of wij ook een video konden opnemen met een aantal pakketten! Helaas deden er nog weinig ondernemers mee in Almere, maar hoe langer de app bestaat, hoe meer ondernemers zich aansluiten en dus konden wij er ook mee aan slag! 

Wat is de Too good to go app? 

De app kun je gratis downloaden voor je telefoon of bijvoorbeeld je tablet (bij het ophalen van een pakket moet je de app laten zien, dus je telefoon is echt het handigste!) De app laat een overzicht zien van ondernemers waar voedsel "over" is. Denk aan bakkers, supermarkten, restaurants of hotels. Meestal kun je een pakket kopen en het de volgende dag ophalen, de ophaaltijd staat altijd bij de locatie vermeld en zo weet je precies waar en hoe laat je bij de locatie moet zijn. 

In de app kun je dus een pakket bestellen. De pakketten hebben verschillende prijzen... denk aan € 3,99 of € 4,99. Je haalt het pakket op bij de ondernemer en de spullen die daarin zitten moeten 3 keer de waarde hebben van wat jij hebt betaald. Het zijn producten die over zijn of tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Je weet dus niet wat je krijgt en dat voegt meteen een verrassingselement toe. 
Maar wat krijg je dan?

Dat is het mooie, vind ik! Je weet dus van tevoren niet wat je krijgt. En dat is best spannend, want je hoopt natuurlijk op een mooi pakket, maar juist die verrassing geeft een soort van "kerstpakket" gevoel. Naar mijn ervaring zie je in de winkel ook niet altijd wat je nou uiteindelijk meekrijgt, dus thuis uitpakken is daardoor extra leuk.

Onze ervaring tot nu toe;
Wij hebben inmiddels 4 keer een pakket besteld. Vandaag wilde ik er ook 1 bestellen, maar toen liep mijn telefoon helaas vast tijdens het betalen. Na het annuleren waren de pakketten helaas uitverkocht, want het gaat soms best snel, maar onze ervaring is tot nu toe goed. 

Wij kochten inmiddels al 2 keer een pakket van de Bakker Bart. Beide keren was het pakket uitgebreid en waren wij er erg tevreden over. 

Een keer kochten we een pakket van de Vomar. (Dat vond ik nog spannender, want een supermarkt heeft nu eenmaal meer producten dan bijvoorbeeld een bakker) Maar ook dit pakket beviel erg goed. We hadden een boodschappentas vol en we hebben alles kunnen gebruiken. Sommige producten de dagen na de aankoop en sommige producten later omdat we ze in de vriezer hadden gedaan. 

Het laatste pakket was van de Shell. Ik wist zelf helemaal niet dat je tegenwoordig bij een tankstation echt alles kunt krijgen... van belegde broodjes tot fruit. Maar helaas viel dit pakket wat tegen. De hoeveelheid was beduidend minder dan bij de andere pakketten en dat is ook best te verklaren; Het pakket moet een bepaalde waarde vertegenwoordigen (3 keer de prijs die je betaald hebt) en laten we eerlijk zijn; bij een tankstation liggen de prijzen veel hoger dan in bijvoorbeeld een supermarkt! Maar ons pakket was qua prijs echt net op het randje van wat het moest zijn en dat is dan toch jammer. Hier hebben we dus tot nu toe niet meer opnieuw besteld. 
Al met al zijn we erg tevreden met de app, we begrijpen helemaal dat veel mensen enthousiast zijn en dat is misschien dan het enige nadeel... je moet echt net op tijd in de app kijken om soms een pakket te "scoren" De pakketten zijn, vooral in Almere, enorm snel uitverkocht, daarom hoop ik ook echt dat het aanbod in Almere en omgeving nog veel verder groeit en iedereen dus vaker een pakket kan bemachtigen.

Daarnaast vind ik het initiatief erg goed. Zo leerde ik op de site van Too good to go dat een derde van al het voedsel verspilt wordt, echt enorm veel! Als we kijken naar de toekomst is het juist heel belangrijk om zo min mogelijk voedsel te verspillen. De app helpt daar goed bij, alles wat je in een pakket krijgt zou anders weggegooid worden, zo zonde! Het geeft mij in ieder geval een goed gevoel om mijn steentje op deze manier bij te dragen! 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Laat meer zien
Share by: