Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Hartige banketletter

Recept; Hartige banketletter

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk een banketletter! Ik ben zelf niet zo'n fan van spijs, dus een zoete letter is niet helemaal aan mij besteed. De hartige valt wel altijd in de smaak, dus ik besloot om die dit jaar eens zelf te proberen. Het resultaat was erg lekker, de banketletter was gemakkelijk te maken en je kunt het gehakt naar eigen smaak kruiden... ik deel vandaag graag mijn recept met je'


Dit heb je nodig voor 1 hartige banketletter;


- Bladerdeeg (het handigste is een groot stuk uit de koeling)

- 400 gram rundergehakt

- 2 eieren

- 2 tenen knoflook

- peper, zout

- paneermeel

- kruiden naar keuze (ik gebruikte oa paprikapoeder, gemberpoeder en komijn)

- 150 gram geraspte kaas


Zo maak je een hartige banketletter;


- Verwarm de oven voor op 200 graden

- rol het bladerdeeg uit en leg alvast op de bakplaat

- doe het gehakt in een schaal en kruid met de kruiden, knoflook, peper en zout naar smaak.

- voeg 1,5 ei toe (het laatste halve ei even apart bewaren) en zoveel paneermeel zodat het niet te nat blijft

- kneed het gehakt totdat alles mooi gemengd is

- Leg het gehakt aan de zijkant van het bladerdeeg, in een mooie rol, zodat je overal gehaktmengsel hebt en het gemakkelijk kunt oprollen

- Smeer de andere kant in met een beetje ei, rol de bladerdeeg op en plak het einde vast (door het ei blijft het goed plakken)

- Maak de twee uiteinden mooi dicht.

- Maak van de rol een letter S en bestrijk met het overgebleven ei

- Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak mooi goudbruin in 30-35 minuten

(wordt de bovenkant te snel bruin, dek dan na 15 minuten even af met aluminium folie)

hartige banketletter

Zo maak je heel gemakkelijk een eigen hartige banketletter. Lekker bij de borrel op Sinterklaasavond of bij de soep. Als je geen letter van het bladerdeeg maakt, kun je er het hele jaar van smullen...


Eet smakelijk!


Vergeet ook niet om eens onze andere recepten uit te proberen!

Onze week: Weer een beetje
door Doortje 29 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Onze boodschappen... Als de kinderen koken
door Doortje 26 juli 2025
Onze kinderen koken eens per week.. ik laat je vandaag het bonnetje zien van een heus 3 gangen menu ;)
Meer sparen? Met deze 5 tips gaat het (bijna) vanzelf
door Doortje 24 juli 2025
Wij geven je vandaag 5 tips waarbij sparen (bijna) vanzelf gaat!
Onze weken....
door Doortje 22 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
10 lekkere en gezonde zomersnacks
door Doortje 19 juli 2025
De zomer is begonnen! Tijd voor lange zomeravonden of middagen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij.
De beste boodschappen scoren, zo doe je dat!
door Doortje 18 juli 2025
Wil jij ook de beste boodschappen scoren? Zo doe je dat! (gesponsord artikel)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 17 juli 2025
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Geen weekoverzicht
door Doortje 15 juli 2025
Deze week staat er geen weekoverzicht klaar, ik praat je in deze blog kort bij.
Recept: S'mores met frambozen van de bbq
door Doortje 12 juli 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke dessert van de bbq: S'mores met frambozen!
Financiële extra's voor de zomervakantie (2025)
door Doortje 10 juli 2025
De zomervakantie staat voor de deur, ik zet de financiële extraatjes even op een rij...
Show More