Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Hartige banketletter

Recept; Hartige banketletter

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk een banketletter! Ik ben zelf niet zo'n fan van spijs, dus een zoete letter is niet helemaal aan mij besteed. De hartige valt wel altijd in de smaak, dus ik besloot om die dit jaar eens zelf te proberen. Het resultaat was erg lekker, de banketletter was gemakkelijk te maken en je kunt het gehakt naar eigen smaak kruiden... ik deel vandaag graag mijn recept met je'


Dit heb je nodig voor 1 hartige banketletter;


- Bladerdeeg (het handigste is een groot stuk uit de koeling)

- 400 gram rundergehakt

- 2 eieren

- 2 tenen knoflook

- peper, zout

- paneermeel

- kruiden naar keuze (ik gebruikte oa paprikapoeder, gemberpoeder en komijn)

- 150 gram geraspte kaas


Zo maak je een hartige banketletter;


- Verwarm de oven voor op 200 graden

- rol het bladerdeeg uit en leg alvast op de bakplaat

- doe het gehakt in een schaal en kruid met de kruiden, knoflook, peper en zout naar smaak.

- voeg 1,5 ei toe (het laatste halve ei even apart bewaren) en zoveel paneermeel zodat het niet te nat blijft

- kneed het gehakt totdat alles mooi gemengd is

- Leg het gehakt aan de zijkant van het bladerdeeg, in een mooie rol, zodat je overal gehaktmengsel hebt en het gemakkelijk kunt oprollen

- Smeer de andere kant in met een beetje ei, rol de bladerdeeg op en plak het einde vast (door het ei blijft het goed plakken)

- Maak de twee uiteinden mooi dicht.

- Maak van de rol een letter S en bestrijk met het overgebleven ei

- Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak mooi goudbruin in 30-35 minuten

(wordt de bovenkant te snel bruin, dek dan na 15 minuten even af met aluminium folie)

hartige banketletter

Zo maak je heel gemakkelijk een eigen hartige banketletter. Lekker bij de borrel op Sinterklaasavond of bij de soep. Als je geen letter van het bladerdeeg maakt, kun je er het hele jaar van smullen...


Eet smakelijk!


Vergeet ook niet om eens onze andere recepten uit te proberen!

Weekmenu: Tortilla schotel, pasta pesto en de bbq aan
door Doortje 11 september 2025
Vandaag deel ik ons weekmenu met je, wat eten we deze week allemaal?!
Onze week: Oogarts, oogst uit eigen tuin en lekker koken
door Doortje 9 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Verspillingsvrije week, 20 tips om niets meer te verspillen op een rij
door Doortje 6 september 2025
Het is volgende week de verspillingsvrije week! Daarom delen we vandaag 20 tips om minder voedsel te verspillen, thuis, in restaurants en in de supermarkten...
Wat geven wij uit in 1 week als gezin van 5?
door Doortje 4 september 2025
Hoeveel geven wij nou uit als gezin van 5 in een week? Ik hield het bij en laat vandaag het hele overzicht zien.
Onze week: Weer naar school, nieuwe schoenen, koken en marktplaats
door Doortje 2 september 2025
Een nieuw weekoverzicht. Kijk je mee?!
Seizoensgroenten van September, met lekkere recepten
door Doortje 1 september 2025
In September zijn er weer heerlijke seizoensgroenten verkrijgbaar. Ik vertel je vandaag welke groenten dit zijn en wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken!
Onze boodschappen: €62,73 bij Vomar
door Doortje 30 augustus 2025
Vandaag delen wij weer onze boodschappenbon met je. Hoeveel gaven wij uit en wat werd er gekocht?!
Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!
door Doortje 28 augustus 2025
De vakantie is (bijna) voorbij. Heb je ook net iets teveel uitgegeven? Zorg dan dat je je gewone rekening, spaarrekening of spaarpotjes snel weer aanvult..
Onze week: Feest, naar het bos, 3 keer uit eten en strand!
door Doortje 26 augustus 2025
Onze laatste vakantieweek! Kijk je mee?!
10 tips voor minder afval in huis
door Doortje 21 augustus 2025
We gooien per jaar zo'n 490 kg. afval weg (per persoon) vandaag delen wij handige tips voor minder afval.
Show More