Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Een jarige, spelletjes, nieuwe ketel en strand!

Alweer een week voorbij! Gelukkig was deze week een stuk beter dan de vorige ;) En toch vloog hij ook weer voorbij... het is nu zondagochtend en ik zit met een op koffie achter de laptop (vanmorgen dronken we koffie in de tuin om 08.15u. heerlijk!) Laten we maar snel beginnen...

Dinsdagavond... dan brengt Dustin de kinderen altijd naar bed. Vaak ga ik dan nog even werken, ideaal om even wat dingen af te maken. Maar deze keer vroeg Thijs of ik nog een spelletje wilde doen (de meiden worden altijd eerst naar bed gebracht) En ik snapte er niets van... maar iets met Minecraft en ik won zelfs een keer, haha! Na 3 potjes was het tijd voor hem om ook naar boven te gaan. Van werken kwam niet veel meer, maar het was erg gezellig!

En morgen brengen we de kinderen gewoon samen naar bed, want deze week kwam het zo uit dat Dustin dat uiteindelijk 3 x deed, omdat ik veel weg was, dus die tijd gaan we even inhalen!

Woensdagochtend... tijd om 1 van de katten te knuffelen. Ze komt altijd zeuren en dan moet je haar optillen en aaien, haha! Ze is inmiddels bijna 14 (in mensenjaren is dat maar liefst 72 jaar) en heeft sinds vorig jaar een aantal kwaaltjes... niet fijn, maar ik hoop dat ze nog lekker een paar mooie jaren heeft!

De meiden waren deze week druk met zwemles, maar ook "turnen" doen ze in hun kamer. Matras op de grond en ze koprollen in het rond. Ook de handstand wordt druk geoefend...

Donderdag konden we tussen de middag weer even wat frambozen plukken! We hebben nu iedere dag een bakje vol en deze week werden ook de eerste aardbeien geplukt. De meiden plukken ze zelf of wijzen ze aan, zoals je ziet ;)

Vrijdag was het tijd om weer eens in de klas te kijken. Als ouders hebben we de laatste jaren natuurlijk veel minder meegekregen van het onderwijs op school. Normaal brengt Dustin de kinderen naar school, maar er stonden al vroeg werkmannen voor de deur, dus ik deed het deze keer! Het was tijd voor de klas van de meiden; we deden een rekenspelletje en ze lieten van alles zien, super leuk om weer even te kunnen kijken.

En toen ik thuiskwam, waren ze al op het dak bezig. We hebben nu een nieuwe ketel. De andere was ruim 19 jaar en deed het nog perfect, maar met alle regels die eraan komen mbt een warmtepomp, worden er door veel mensen nog veel ketels gekocht. Wij hebben dat dus ook gedaan, zo kunnen we in ieder geval nog een hele tijd vooruit...


Wij slapen zelf op zolder en het viel ons vooral 's nachts echt op hoe stil de nieuwe ketel is! Dat was bij de oude wel anders, haha!

En we hadden vrijdag ook feest! Wat onze andere kat was jarig. Hij is 13 geworden (en dat is in mensenjaren 68 jaar) hij is dus ook al vrij oud, maar is nog helemaal op en top. Zijn feestje ging overigens nogal aan hem voorbij... lekker slapen, af en toe lekker rondrennen en spelen, een fijne dag zoals altijd.

En we gebruikten deze dag maar om lekker feestelijk pannenkoeken te bakken... ;) Een goed excuus, toch? Het was alweer lang geleden dat ik stond te bakken.... en lekker dat ze weer waren!

Vrijdagavond had ik nog een afspraak, ik kon lekker op de fiets... heerlijk! Dustin en ik waren 's middags al naar de winkels gefietst en daardoor hadden we weer lekker wat fietskilometers gemaakt. Ik nam een hortensia mee bij de winkel, dus op de heenweg fietste ik met een hortensia onder mijn arm.


Ik kreeg cadeautjes voor onze kinderen mee, met voor Thijs onder andere een schepnet, dus op de terugweg fietste ik met een schepnet, haha! Ik kwam een kennis tegen die het er hilarisch uit vond zien...


Dat schepnet zorgde zaterdag wel voor een goed idee; Misschien konden we weer eens naar het strand gaan? Dustin moest werken, maar ik vond het een goed idee. Ik twijfelde even of het te koud zou zijn, maar er waren zelfs kinderen aan het zwemmen! Onze kinderen gingen wel met de voeten in het water, maar verder nog even niet. Ze speelden wel heerlijk met zand en water. Ik lag lekker in het zonnetje en de middag vloog voorbij, genieten!

We konden zaterdag ook nog wat dingen uitzoeken in huis. We vulden weer een doos voor de kringloop, die mag binnenkort die kant op, dat ruimt weer lekker op.

En toen ik zaterdag het eten aan het koken was, hielp Sara ook even mee. We hadden voor de pannenkoeken vrijdag banketbakkersroom gemaakt en nu nog eiwitten over. We konden dus mooi een merengue maken! Sara schepte steeds wat suiker erbij en de mixer deed de rest. Toen we aan tafel gingen konden de aardappels uit de oven en de merengue erin... na een aantal uur drogen konden we proeven... lekker!


Zo is het weer zondag. We hadden vanmorgen een uitgebreid ontbijt, de meiden hebben vanmiddag een kinderfeestje, dus wij hebben een middag met Thijs en vanavond heb ik nog een gezellig etentje. De komende week staat er weer 2 x zwemles op het programma, komt de kapper, moet ik met 1 van de kinderen naar de tandarts en is er weer eens een studiedag... lekker druk dus weer ;) Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: