Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zomaar een fiets bij elkaar gespaard!

Als je bewust met je geld omgaat, dan gaat sparen vaak ook "ongemerkt" Zodra je salaris binnen komt, gaat er een gedeelte naar de spaarrekening, die groeit dan ongemerkt door totdat je een grotere uitgave doet.  Onze inkomsten komen gedurende de maand binnen en we sparen zakelijk ook voor verschillende dingen. Denk aan de BTW aangifte en de inkomstenbelasting die achteraf betaald moet worden. Toch maken wij elke maand een vast bedrag over van onze zakelijke rekening naar onze privé rekening en sparen we uiteraard privé ook. Op dit moment niet met een specifiek doel, maar een goede buffer is altijd mooi meegenomen. 

Naast dit "gewone" werk, sparen we op nog veel meer verschillende manieren. Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en daar te gaan sparen. Dit soort dingen tel ik ook nooit bij het inkomen op, dus zodra we een mooi bedrag bij elkaar gespaard hebben, is het "opeens" een leuk extraatje! Ik weet natuurlijk wel dat het geld ergens staat, maar aangezien ik dit niet elke week zie, is het altijd een leuke verrassing.

Hoe sparen wij dan extra? Dat ga ik je natuurlijk vertellen! 

1. Marktplaats 

Zoals jullie vast al heel lang weten verkopen we graag en veel via marktplaats (of Facebook groepen) Ik heb daar jarenlang een overzicht van op mijn oude blog geplaatst en nog steeds verkopen we veel, ook voor bijvoorbeeld familieleden. Ik blijf het leuk vinden om te onderhandelen en iemand blij te maken met spullen die wij toch niet meer gebruiken. Ieder jaar houd ik de verkopen bij en aan het eind van het jaar is het altijd een flink bedrag! Dit jaar wordt echt een record, aangezien we 1 van onze auto's hebben verkocht ;) 

Zet het geld wat je verdient dus apart of doe het in een aparte spaarpot. Echt een leuk extraatje voor bijvoorbeeld de duurdere Decembermaand. 
2. Euroclix

Iedere financiële blogger heeft weleens geschreven over Euroclix of andere spaarprogramma's. Ik vind Euroclix nog steeds 1 van mijn favorieten. Het is een programma waarvoor je je aanmeldt en dan ontvang je reclamemails. Nu denk je misschien, wat moet ik daarmee? Maar als je op de mail klikt ontvang je punten (clix) die je uiteindelijk kunt laten uitbetalen in geld. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook punten verdienen met je online aankopen en het meedoen met vragenlijsten. Ik heb zelf heel wat punten verdient met nieuwe aanmeldingen. Als anderen zich aanmelden via jouw persoonlijke link ontvang jij (en degene die zich aanmeldt) een bonus. Ik heb ooit een video gemaakt voor ons Youtube kanaal over geld verdienen op internet, mijn linkje stond daar in de beschrijving en heel veel mensen hebben zich aangemeld. Daardoor verdien ik nu iedere maand zo'n € 50 - € 100,- aan Euroclix. Toch een mooi extraatje! En al verdien je er € 20,- mee, dat is natuurlijk ook mooi.

Uiteraard deel ik hier ook nog graag mijn persoonlijke link; *klik* Meldt je je aan? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! 
3. Punten sparen via de supermarkt! 

We kennen allemaal wel de ouderwetse zegels die je bij de supermarkt kunt sparen. Inmiddels is de rente hierop een stuk hoger dan de rente die je ontvangt bij een bank. En natuurlijk gaat het om kleine beetjes, maar al die kleine beetjes bij elkaar is uiteindelijk toch een groot bedrag.

Wij sparen zelf via een pasjessysteem. Wij doen regelmatig boodschappen bij de Vomar en zij hebben een pasje waarop je kunt sparen. Zo heb je ook geen zegels die je kunt kwijtraken. We sparen nu iets meer dan een maand en hebben al €35,- gespaard, dus dat gaat best snel. Natuurlijk betaal je er voor een gedeelte voor, maar het gaat toch ongemerkt, erg fijn.  

Wat te doen met alle extraatjes?

Al die extraatjes zijn natuurlijk leuk, maar wat doen we er uiteindelijk mee?! Meestal kijken we wat we bij elkaar hebben gespaard als we een grote uitgave doen. Van marktplaats gaan de inkomsten vaak wel gewoon met de lopende uitgaven mee, maar toen ik mij laatst bedacht dat Thijs weer een grotere fiets nodig heeft keek ik bij Euroclix en konden we het saldo uit laten betalen en daarmee een nieuwe fiets kopen. Dat zijn toch leuke dingen!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: