Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Minimaliseer je e-mail

Het scheelt je geld, tijd en je leeft duurzamer

e-mail minimaliseren

We staan er nauwelijks bij stil, maar we zijn per dag heel veel tijd kwijt achter een scherm. 1 van de boosdoeners; e-mail. Ik weet nog hoe fantastisch het was toen we konden e-mail en sms-en (oma spreekt!) maar inmiddels krijgen we zoveel e-mails en appjes binnen, dat het soms een dagtaak is.


Wist je dat de gemiddelde Nederlander zo'n 40-50 mails ontvangt iedere dag? Met mijn zakelijke e-mail adres erbij zat ik waarschijnlijk op het dubbele. Ik besloot er eens mee aan de slag te gaan en wat een rust! Het scheelt geld, tijd en het is een stuk duurzamer;


Het scheelt geld


Als je online een bestelling doet, dan wordt je tegenwoordig standaard ingeschreven op de nieuwsbrief. Erg handig om kortingscodes niet te missen, maar ze zijn natuurlijk vooral bedoeld om je te verleiden een nieuwe bestelling te doen. Bedenk dus goed waar je je voor inschrijft en zijn er nieuwsbrieven die je eigenlijk nooit leest en meteen delete? Schrijf je dan uit, dat scheelt weer.


Ik bestel nog regelmatig online, ik vind het soms handiger dan naar de winkels gaan. En als ik een kortingscode voorbij zie komen, dan zit ik al te bedenken wat ik dan met korting aan ga schaffen. Inmiddels ontvang ik veel minder nieuwsbrieven en dus ook veel minder kortingscodes, het scheelt enorm. (En als ik wel iets online wil bestellen, dan google ik even of er een kortingscode is)


Het scheelt tijd


Tijd die je echt beter kunt besteden dan achter een scherm... denk aan tijd besteden aan je hobby's, kinderen, partner of door gewoon te doen wat jij wilt.


Je denkt misschien nu; 1 zo'n e-mail, dat kost toch niet zoveel tijd? Maar wat als het er wel 50 per dag zijn? Je leest ze of je bekijkt ze alleen snel en delete ze dan weer. Iedere keer als je telefoon aangeeft dat er een e-mail is, dan kijk je even... en dat betekent aan het eind van de dag dat je zo 1-2 uur met je e-mail bezig bent geweest.


Zorg er dus voor dat je minder mailt. Minder mails ontvangt en je mail alleen gebruikt wanneer jij dat wilt (de notificaties uitzetten helpt hier enorm bij) dan zie je wel welke mail er is als jij je mail wilt bekijken, in plaats van dat je er ieder kwartier aan herinnert wordt.


Het is duurzamer


E-mail is echt zo'n verborgen "verbruiker". Wist je dat 1 e-mail versturen of ontvangen gelijk staat aan 50 kilometer met de auto rijden? WAT? Ja, dat dacht ik ook even... gaan we netjes op de fiets, eten we minder vlees en kopen we tweedehands... via de e-mail is er alsnog heel veel CO2 uitstoot. Dat heeft allemaal te maken met het bewaren van de mails. De datacenters verbruiken enorm veel energie, doordat de computerservers altijd draaien en ook het koelen zorgt voor heel veel verbruik.


Je kunt hier je steentje aan bij te dragen door ervoor te zorgen dat je minder mails verstuurd en ontvangt. En ook heel belangrijk; Gooi je mail weg als je er klaar mee bent. Doordat e-mails maar blijven staan, blijven ze bewaard. Gooi ze weg en vergeet ook niet je spambox regelmatig even te legen, dan scheelt ook.


Minder e-mail, handige tips;


Nog even wat handige tips op een rij;


- Verstuur minder mail. Gebruik je bijvoorbeeld veel mail op je werk, loop dan wat vaker naar je collega's om iets te vragen.

- Schrijf je uit van nieuwsbrieven die je toch niet leest.

- Gooi mails weg als je ze afgehandeld hebt en als je ze toch moet bewaren, zet ze in een aparte map. Zo blijft je inbox lekker leeg.

- Zorg dat je zo min mogelijk spam ontvangt. Wees dus bewust waar je je e-mail adres allemaal achterlaat en invult.

- Laat je e-mail niet je dag bepalen, kijk 1 of 2 keer per dag je e-mail na en laat het verder.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: