Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Minder snoepen, zo doe je dat

Minder snoepen, zo doe je dat

Lekker snoepen, ik hou er wel van. Ik ben gek op zoet (en hartig vind ik ook heerlijk). Van chocolade tot aan lekkere kaasjes, ik eet het allemaal. Maar teveel is nooit goed, daarom zorg ik voor een balans. En dan nog gebeurt het nog dat mijn broek soms wat strakker zit, dan is het weer tijd om wat minder te snoepen, niet te stoppen (want dat houden we niet ons hele leven vol) Maar wel even iets minder. Hoe kun je dat het beste doen? Vandaag delen we 10 handige tips;


1.Meer fruit in huis


Als je veel van zoet houdt, dan kun je zomaar verslaafd zijn aan suiker. Een verslaving klinkt best heftig, maar je kunt er echt ook mee minderen. Fruit heeft ook een zoete smaak (en bevat fruitsuikers), maar een stuk minder dan al die zoetigheden. Zorg dus voor meer fruit in huis.... kies je favorieten en leg ze in het zicht. Als je zin hebt om te snoepen, neem dan een stuk fruit.


2. Noten als tussendoortje


Noten zijn ontzettend lekker, maar wel vet. Ze zijn vrij prijzig, maar je hebt er echt maar een klein handje van nodig om lekker vol te raken. Zorg dus dat je favorieten in huis zijn... hier zijn dat vooral pistache nootjes en amandelen. (En pinda's, maar dat zijn officieel geen noten) Ik zorg dus dat we onze favorieten regelmatig in huis hebben.


3. Kies voor hartig beleg


Het probleem met zoet is vooral dat je lichaam er later nog meer naar vraagt. Als je voor de lunch kiest voor een boterham met hagelslag, dan is de kans groot dat je later op de middag nog meer trek in zoet krijgt. Kies dus voor hartig beleg zoals bijvoorbeeld humus, kaas of een gekookt ei.


4. Afspraken maken


Je kunt prima afspraken maken met jezelf. Taart eet ik bijvoorbeeld alleen bij speciale gelegenheden. En ik ben er niet heel erg dol op, dus ik eet het alleen als ik er echt zin in heb. Een goede chocoladereep bewaar ik liever voor een speciaal moment in plaats van hem tussendoor naar binnen te werken. Maak dus afspraken met jezelf; wanneer eet je iets en wanneer niet, simpeler kan niet.


5. Niet meer kopen


De verleiding is groot als die zakken chips in de kast liggen of die repen chocolade in de koelkast naar je roepen. Het handigste is gewoon om het niet te kopen, dan heb je het in huis als je een keer chocolade cadeau krijgt of koop je het alleen als je er heel erg trek in hebt.


Heb je een gezin en partner die ook weleens willen snoepen... koop voor hen dan dingen die jijzelf niet zo lekker vindt, dat scheelt veel verleidingen.


6. Meer water drinken


Als je trek krijgt, dan kan het zomaar zijn dat je eigenlijk dorst hebt, vaak wordt dat nog weleens verwisseld met elkaar. Drink dus eerst een glas water en je zult zien dat je dan veel minder trek hebt tussendoor.


7. Portie controle


Neem een normale portie als je snoept. Neem een bakje chips, een paar blokjes chocolade of een handje noten. Leg niet de zak naast je op de bank als je tv kijkt (want dan ben je afgeleid en gaat die zak geheid leeg) Zorg dus voor een normale portie en eet met aandacht, dan geniet je er ook nog eens veel meer van.


8. Eet niet meer na het avondeten


Sinds 2 jaar ben ik gestopt met het eten na het avondeten... heel soms zijn er nog uitzonderingen... dan neem ik wel nog een koek omdat ik daar heel erg zin in heb. Maar over het algemeen eet ik niet meer. Dat is makkelijk, want als er iets wordt aangeboden, dan is het antwoord gewoon; nee, dank je! Ik merk dat, als ik 's avonds niet meer eet, ik minder snaai en beter slaap. Ik drink altijd een kop thee en dat is voldoende.


9. Voel je je beter?


Bedenk eens van tevoren hoe je je voelt als je veel snoept? Vaak resulteert een snoeppartij in buikpijn, minder energie en uiteindelijk een hoger getal op de weegschaal of een strakkere broek. Vindt je dat niet erg? Helemaal prima! Wil je je graag energieker en beter voelen? Of wellicht iets afvallen... bedenk dan hoe je je achteraf zult voelen en laat die snack liggen.


10. Kies voor kwaliteit


Nooit meer snoepen is geen optie. Ik hou er teveel van en er is veel wat ik lekker vind. Daarom kies ik nu graag voor kwaliteit. De beste chocolade, A-merk chips die ik echt heel lekker vind en nootjes van de notenboer. Het is allemaal wat duurder, maar door voor kwaliteit te kiezen, nemen we het niet te vaak en is het echt meer genieten als we wel snoepen, want het is echt veel lekkerder.


Snoep dus vooral met mate ;) Kies voor kwaliteit en geniet ervan.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: