Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Leuke tuin accessoires om je tuin gezellig aan te kleden!

De winter is afgelopen maandag echt begonnen. 21 December is de kortste dag van het jaar en tevens het begin van de winter. Dan duurt het dus nog maar 3 maanden totdat de lente alweer gaat beginnen! En daar kijk ik persoonlijk altijd erg naar uit. Ik hou steeds meer van alle seizoenen, maar de lente en de zomer staan toch wel echt bovenaan! 

Het is dan ook heerlijk om alvast plannen te maken voor het komende seizoen. Wat gaan we doen met de tuin? Moet er nog onderhoud gebeuren? Wat willen we aanschaffen en hoe gaan we het weer zo gezellig maken in de tuin zoals de afgelopen jaren? Ik vertel je vandaag graag over onze plannen en de leukste accessoires om je tuin gezellig aan te kleden! 

1. Een tuinset 

Wij denken al aan aantal jaar na over een tuinset, een lekkere hoekbank waar we heerlijk kunnen eten als de BBQ aan staat en een boek kunnen lezen. Onze tuin is niet heel erg groot en dat is ook meteen de reden waarom er nog geen tuinset staat. We hebben namelijk al een eettafel met 6 stoelen op het terras staan. 

De kinderen hebben de afgelopen jaren veel in de tuin gespeeld, maar nu ze ouder worden, spelen ze ook steeds meer echt buiten de tuin en daardoor komt er ruimte vrij. We denken erover om de eettafel misschien weg te doen en dan alleen een tuinset neer te zetten. Een loungebank waar we genoeg ruimte hebben voor het hele gezin en voor visite. Want als er iets is waar ik mij op verheug, dan is het wel etentjes met vrienden en familie, laten we hopen dat dat allemaal volgende zomer weer kan! 

2. Een parasol 

Ik kocht een aantal jaar geleden een grote parasol. En dat is inmiddels echt een "must have" in onze tuin! We hebben van 's ochtends vroeg tot eind van de middag de zon in de tuin staan en dat is de meeste dagen echt heerlijk. Toch merken we dat het de afgelopen jaren steeds warmer wordt. Er zijn dagen geweest van 37 graden en afgelopen zomer zelfs een hittegolf die dagenlang duurde! Een parasol zorgt voor schaduw in de tuin en zorgt er bij ons ook voor dat de warmte in huis minder is. Ook voor de kinderen vind ik het prettig om een parasol bij de hand te hebben. Als ze in het zwembadje spelen, dan kunnen ze op warme zonnige dagen snel verbranden. In de schaduw is die kans meteen een stuk minder en dat vind ik erg belangrijk. 

Daarnaast vind ik het handig dat een parasol weinig ruimte inneemt. Je kunt ze gemakkelijk inklappen, kantelen als de zon op een ander uur van de dag op een andere plaats staat en laten staan in de tuin met een beschermhoes, ook als het regent. Wat mij betreft onmisbaar in iedere tuin. 

3. Een ligbed


Ik kocht voor vaderdag voor Dustin vorig jaar een ligbed en ik lig er zelf het meest in! Oeps! Als het zonnetje schijnt, dan vind ik het heerlijk om met een tijdschrift of een boek het ligbed in te pikken. En daarom komt er volgend seizoen sowieso nog een ligbed bij, dan kunnen we naast elkaar liggen lezen.


Ook bij een ligbed vind ik het weer een groot voordeel dat je ze mooi kunt inklappen en op kunt bergen, dan nemen ze niet zoveel plaats in.


4. Plek voor de kinderen


De kinderen spelen dus steeds minder in de tuin. Wij hebben hier in de buurt vlakbij heel veel speeltuinen, dus ze hebben meer dan genoeg vermaak rondom ons huis. Er staat nu nog een zandbak, maar die gaat komend seizoen weg, want daar spelen ze helemaal niet meer mee. Een vriendje van Thijs had dit jaar een groot zwembad in de tuin, daar is hij toen natuurlijk gaan zwemmen en er wordt dus regelmatig om een zwembad gevraagd. Ik weet nog niet of wij dat gaan doen, tot nu toe hebben we steeds opblaasbadjes neergezet, maar daar worden ze inderdaad nu wel echt te groot voor. Het is met zijn drieën altijd de vraag wie er als eerste in ligt en dan passen de andere 2 er eigenlijk niet meer bij...


Daarnaast vragen ze vaak om een trampoline. Die vind ik zelf ook erg leuk, maar daarvoor vind ik onze tuin eigenlijk te klein. Het wordt nog lastig wat we nu precies gaan doen!


5. Gezellige accessoires


Naast alle tuinmeubelen en leuks voor de kinderen, vind ik het ook belangrijk om de tuin gezellig te maken. In huis ben ik helemaal niet zo van de accessoires, maar in de tuin kies ik voor mooie kaarsen, veel bloemen, eetbare planten en een mooi tafelkleed. Juist omdat wij in de lente en de zomer zoveel buiten zijn, vind ik dat die accessoires het nog gezelliger maken.


Wij gaan de komende maanden dus gebruiken om eens een duidelijk plan te maken. Om alvast op internet rond te snuffelen en te bekijken wat we willen aanschaffen. Dan wordt onze tuin volgend jaar een nog mooier zonnig paradijs!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: