Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weer zwanger! En het ging weer mis... 

Gastblogger Clair vertelde eerder over haar eerste miskraam. Vandaag vertelt ze hoe het verder ging...

Het was januari 2018 en we konden de miskraam eindelijk een plekje gaan geven. Ik merkte dat Sander er anders mee omging dan ik, omdat het voor hem toch minder tastbaar was dan voor mij. Soms vond ik dat lastig, zo kreeg ik het gevoel dat hij het veel minder erg vond dan ik. Dit was natuurlijk niet zo, maar mannen en vrouwen zijn hierin ook verschillend denk ik. Ik denk dat ik zelf echt geschokt was dat dit bij ons was gebeurd. Meestal is het een ‘ver van je bed show’ en denk je dat het bij jou niet zo snel zal gebeuren. Het deed me toch veel meer dan ik vooraf had verwacht, maar we gingen verder. We hadden immers al het mooiste cadeau dat we ons konden wensen, Luuk! 

Eind april hadden we alweer een positieve zwangerschapstest, pfff weer zo spannend! Er ging anderhalve week voorbij en ik merkte dat de symptomen minder werden (of maakte ik mezelf gek?). We waren bij mijn oudste zus eten en we hadden verteld dat we weer zwanger waren. We wilden het graag met familie delen, we konden de steun goed gebruiken als het weer mis zou gaan. Na het eten moest ik naar de wc en daar zag ik het… Ik bloedde… “NEE, niet weer”…! We hadden het net verteld en nu ging het weer mis. Alsof ik het ‘gejinxt’ had. Mijn zus en Sander merkten gelijk dat er wat was, dus ik vertelde dat ik weer bloedde. Gelijk maar weer even de verloskundige bellen. Ik moest nog echt een week wachten, omdat ze nu waarschijnlijk toch niks konden zien. Het liefst wilde ik gelijk een echo, maar met dit termijn was even afwachten het beste.

Die nacht werd ik wakker en ik voelde me niet zo lekker. Ik was misselijk en duizelig toen ik opstond. Ik ging maar even naar de wc en daar verloor ik best veel bloed. Ik denk dat het een combinatie was van bloedverlies (misschien het vruchtje, ik durfde niet te kijken) en lage suikers na het wakker worden, maar ik voelde me ineens heel slap. Het lukte me niet om me naar mijn kant van het bed te lopen en liet me voorover vallen bij het voeteneind. Ik was bang dat ik anders op de grond zou vallen. Sander schrok en stond gelijk op. Hij vroeg wat ik deed en riep dat ik normaal moest gaan liggen. Achteraf konden we daar heel hard om lachen, want het was een gek tafereel. “Waarom zei hij dat? Laat me lekker liggen en doe zelf normaal”, dacht ik. Het was zo’n gekke gewaarwording. Ik kon hem horen, maar hij klonk ver weg. Kort erna kon ik wel opstaan en lukte het om op mijn eigen plek te gaan zitten. Daarna kon ik eigenlijk niet rechtop zitten zonder duizelig te worden. Sander maakte zich zorgen en belde de verloskundige om te vragen of dit normaal was. De verloskundige vond dit niet alarmerend (blijkbaar bloedde ik niet dood ofzo, ik haalde me van alles in mijn hoofd), omdat ik na het eten van een banaan weer een beetje bij leek te trekken. 

Naast lage suikers en het bloedverlies, kon de schrik ook meespelen en het een soort paniekaanval zijn geweest na het zien van het bloed. Het klonk best logisch eigenlijk.. Een week later hadden we de echo en daar was al helemaal niks meer te zien. Na het prikken van mijn bloed bleek het HCG praktisch 0 te zijn. Hoe raar is dat! Vorige keer duurde het zo lang en nu was het binnen no-time verdwenen. Ze twijfelden zelfs of ik überhaupt zwanger was geweest, zo snel. 

Nou met mijn behoefte aan controle en het doen van meerdere testen om te kijken of het streepje donkerder wordt na verloop van tijd, was daar geen twijfel over mogelijk hoor. Ik merkte dat ik na deze miskraam ook makkelijker door kon gaan. Het ging sneller mis dan de eerste keer en ik hoefde niet elke keer terug naar het ziekenhuis voor controle. De gynaecoloog in het ziekenhuis gaf aan dat we nu in aanmerking kwamen voor een onderzoek. Daarbij mocht je tien weken niet zwanger zijn en zouden ze mijn bloedwaarden controleren op een aantal zaken (bijvoorbeeld bloedstolling). Ook zou daar een chromosomen onderzoek bij horen. Sander en ik besloten dit nog niet te doen en nog één keer een poging te wagen. Nu zou het toch eens mogen lukken? 

Volgende week zal ik vertellen hoe het ons daarna verging.

Liefs Clair
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Laat meer zien
Share by: