Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Kies voor duurzaam, kies voor LED

Hoewel wij zo bewust mogelijk omgaan met energie, zijn nog niet al onze lampen even duurzaam. Dat komt omdat we een lamp pas vervangen als hij het niet meer doet. En dat gebeurt in heel veel huishoudens. Wist je dat de verspillende gloeilamp, ondanks een verbod, nog steeds te koop is? Het is daarom verleidelijk om voor het gemak te gaan en toch weer een gloeilamp te kopen. Het wordt tijd dat de knop omgaat!

Fel, ongezellig licht

Toen ledverlichting net op de markt was, waren wij er niet gek op. Het licht was veel te wit en veel te fel en maakte onze kamer ongezellig. We gingen terug naar de gezellige gloeilamp. Gelukkig is dat verleden tijd. Ook ledverlichting is nu in zachte, gezellige kleuren te koop. Omdat we meer willen weten over de ledverlichting van nu, ging ik op zoek naar een online webshop voor (led)verlichting. Daar zag ik dat er veel variaties zijn, van zeer warm wit tot zelfs daglicht.

Goedkoper

Dat goedkoop duurkoop is bewijst de gloeilamp. Omdat een ledlamp in aanschaf duurder is, denk je goedkoper uit te zijn met een gloeilamp. Maar die verbruikt dermate meer stroom dat je uiteindelijk dus meer kwijt bent. Daarnaast gaat de ledlamp veel langer mee, waardoor hij uiteindelijk helemaal zo duur niet is. Het komt er dus op neer dat ondanks de hogere aanschafprijs de keuze van een ledlamp niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer is. 

Investeren in duurzaamheid

Het is tijd om de vooroordelen over ledverlichting overboord te gooien en onze mening te herzien. Niet alleen de lampen die ‘op’ zijn, gaan we vervangen, maar ook de lampen die het eigenlijk nog doen. Dus op naar die online webshop voor (led)verlichting. Een investering, maar uiteindelijk voor een goed doel. Hoe was het ook alweer? Een beter milieu begint … bij onszelf!
Share by: