Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je bent nooit te jong om met (deeltijd) pensioen te gaan!

Je bent nooit te jong om met (deeltijd) pensioen te gaan!

Je pensioen, denk jij er weleens over na? Afgelopen week sprak ik met iemand die zei dat je nooit te jong bent om met pensioen te gaan... interessant! Ik besloot eens verder te vragen en we hadden een leuk gesprek. Je pensioen staat vaak redelijk vast. Je kunt wel een paar jaar eerder met deeltijdpensioen gaan, zodat je minder gaat werken en je pensioen alvast een gedeelte in gaat, maar aan de andere kant; je hebt geen garanties. Weet jij of je je pensioenleeftijd gaat halen? 1 op de 5 mensen haalt de pensioenleeftijd niet, de kans is dus groter dat je het wel haalt en daarna lekker van je pensioen kunt genieten, maar er is ook een kans dat jij net die ene bent. En dat is zuur, het leven is niet maakbaar, dus waarom zou je niet nu al gaan genieten? Jong met (deeltijd) pensioen? Zo krijg je dat voor elkaar...


Laten we beginnen met het feit dat zeker niet iedereen alle opties heeft, maar dat het voor de meeste mensen echt haalbaar is. Waarom gaan we allemaal massaal minder werken als we een jong gezin hebben? Om veel tijd met onze kinderen door te brengen, waarom zou je dat daarna niet ook kunnen doen? Meer rust, meer genieten en meer vrije tijd, dat klinkt fijn toch?! Als het kan, zorg dan dat je ermee aan de slag gaat.


Maak van je hobby je werk;


De leukste baan is de baan die niet als werk voelt. Dus als je niet gelukkig bent in je huidige werk, ga dan op zoek naar wat je wel zou willen. Daarnaast ga je aan de slag met je pensioen, dus ook deze geweldig leuke baan hoef je niet te doen totdat je 67 of 68 bent, het mag wel, maar hoeft niet, dat scheelt al een heleboel in hoe je 's ochtends uit je bed stapt!


Bedenk hoeveel je wilt werken;


Hoeveel wil je eigenlijk werken? Als we even buiten beschouwing laten hoeveel je zou moeten verdienen om leuk te leven? Als je het helemaal zelf mocht beslissen, hoeveel zou je dan werken? 3 dagen? 4 dagen? Werk daar naartoe en houd dat doel voor ogen.


Ga besparen;


Ja, daar is hij weer! de bespaar tip. Het is nu eenmaal een feit dat hoe minder je nodig hebt om leuk te leven, je minder hoeft te werken. We delen hier op de blog regelmatig heel veel bespaartips en ga gewoon eens met een aantal tips aan de slag. Een Netflix abonnement van € 13,- per maand, daar moet je een uurtje voor werken, is dat het je waard? Prima! En ga dan eens verder.. wat vindt je het niet waard? Bespaar, bespaar, bespaar en breng je vaste en variabele lasten vandaag naar beneden. Iedere euro is er 1 waar je niet voor hoeft te werken. (En werken is natuurlijk echt geen drama, maar als ik bedenk dat ik tot mijn 68e zou "moeten" werken, dan vind ik dat toch echt nog heel lang)


Los je schulden af;


Over schulden betaal je rente, dus ook je hypotheek. Probeer deze dus eerder af te lossen, dan heb je een mooi potje achter de hand. De meeste gestelde vraag over pensioenen is op Google; Wanneer mag ik met pensioen? Maar wil je dat echt laten afhangen van wanneer het "mag"? En van wie dan? Dat bepaal je toch lekker zelf... zorg er dan ook voor dat dat kan.


Eerder minder werken;


Ga, als het kan eerder minder werken. Wij werken nu beiden parttime en dat scheelt veel; het scheelt kosten voor de kinderopvang, het scheelt stress in de ochtend als 1 van de kinderen ziek is, maar het scheelt ook werkstress en we hebben meer vrije tijd. Dit kan doordat wij minder uitgaven hebben en daardoor is het mogelijk. Kijk dus goed hoe je je uitgaven kunt verlagen zodat je meer vrije tijd kunt "kopen" Want inderdaad.. het scheelt ook inkomsten, vakantiegeld en pensioenopbouw.


Zo kun je dus mogelijk eerder met pensioen of al veel eerder minder gaan werken, als je dat graag wilt, ga ermee aan de slag en kijk wat er mogelijk is en vooral wat je zelf kunt doen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: