Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het weekmenu van; Odette.

Ik struin het internet af voor lekkere nieuwe gerechten

Het weekmenu van; Odette. Ik struin het internet af voor lekkere nieuwe gerechten

Wat eten we vandaag? En wat eten we vanavond? Het zijn vragen die in veel huishoudens iedere keer weer terugkomen... het is ook best een uitdaging om steeds lekker te eten en alles een beetje gevarieerd te houden. In "Het weekmenu van" vertellen lezers over hun eigen weekmenu. Wat staat er op tafel?


Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Dat kan! Vul het formulier hier in.

Vandaag vertelt Odette over haar weekmenu;


Maak je iedere week een weekmenu?


Eigenlijk altijd, het is handig om van te voren te weten wat je gaat eten om je budget in de gaten te houden. En ik zorg dat ik genoeg varieer in gerechten door de weekmenu's te vergelijken.


Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Wie eten er allemaal mee?


Wij zijn met zijn drieën , ik, mijn man en mijn stiefzoon (deeltijd). We hebben ook een kat.


Hoe vindt je inspiratie voor je weekmenu?


Ik kook graag en kies minimaal een keer per week een recept uit mijn grote collectie kookboeken, daarnaast struin ik het internet af (zo kwam ik ook bij jouw blog! ) op zoek naar ideeën. Ook lees ik graag de Allerhande voor inspiratie.


Wat is het populairste gerecht in jullie huishouden?


Mijn zelfgemaakte kip saté met pindasaus (geheim recept!)


Tijd voor het hele weekmenu!

Wat eet je op maandag?


Komende maandag eten we lasagne, een favoriet hier en voor mij meestal makkelijk klaar te maken omdat ik bolognesesaus in grote porties maak en dan invries waardoor ik altijd makkelijk zelfgemaakte saus kan gebruiken voor lasagne. Het recept is van Nigella Lawson en heet 'labor of love lasagne'.


Wat eet je op dinsdag?


Op dinsdag eten we een salade van rivierkreeftjes met cocktaildressing, komkommer en botersla. Daarbij gebakken krieltjes. Een favoriet hier en snel klaar, een zelfbedachte variant op de garnalencocktail maar dan als salade.


Wat eet je op woensdag?


Op woensdag eten we rijst met pittige kip gehaktballetjes met rijst, mango en boontjes van mijn favoriete kookblog Familie over de kook. We eten dit recept best vaak, mijn man is dol op gehaktballetjes en deze zijn lekker pittig. Het kipgehakt maakt het wat minder vet.


Wat eet je op donderdag?


Op donderdag maak ik een grote stapel pannenkoeken, die maken wij meestal van boekweitmeel en zonder suiker in het recept. Boekweitmeel is een gezond alternatief voor gewone bloem, met meer eiwit. Mijn moeder maakte ze vroeger ook zo, het recept komt oorspronkelijk uit Frankrijk en daar heten zulke pannenkoeken 'galettes'. Ik bak er vaak ook nog wat appel of spek in mee.


Wat eet je op vrijdag?


Op vrijdag eten we meestal iets makkelijks van de markt, omdat het een dag is met een heel wisselend schema. De ene week is mijn stiefzoon hier, de ander week niet en mijn man is ook wel eens onderweg. Dus vaak is dit de dag dat we frietjes in de aifryer doen en op de markt verse kibbeling halen. Of we eten pizza.


Wat eet je op zaterdag?


Deze zaterdag eten wij wat over is van de week, er blijft bij ons altijd genoeg over. Verder kopen we op zaterdag in de ochtend vaak lekkere broodjes bij de bakker, zoals croissants. En we genieten van een gekookt eitje en vers fruit van de markt.


Wat eet je op zondag?


Op zondag eten we een hele geroosterde kip, volgens recept van Nigel Slater met knoflook en groene kruiden. Ik rooster aardappels in de bak onder de kip, zodat deze gelijktijdig klaar zijn. Ik serveer de kip met een groene salade, en op zondag eten we ook vaak een toetje. In dit geval is dat vanille vla met verkruimelde meringue en verse aardbeien, ook wel bekend als 'eton mess!'. Wat er over is van de kip gebruik ik later in de week om soep of broodbeleg mee te maken.


Heb je nog toevoegingen?


Ik hoop dat jullie plezier hebben gehad van het lezen van ons weekmenu.


Dankjewel Odette voor het delen van jullie weekmenu! Ik maak zelf altijd pannenkoeken met "gewone" bloem, maar met boekweitmeel ga ik zeker eens proberen. Dankjewel voor de inspiratie.

Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More