Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het weekmenu van; Natasja.

Ik moet iedere week goed rekenen

Het weekmenu van; Natasja. Ik moet iedere week goed rekenen

Wat eten we vandaag? Een vraag die in de meeste huishoudens regelmatig terugkomt. Want we eten vaak dezelfde maaltijden of hebben het te druk en te weinig inspiratie om weer iets anders te verzinnen. Een weekmenu kan daarbij helpen. Door iedere week even een half uurtje de tijd te nemen om je maaltijden te plannen is het makkelijker en kun je mooi veel maaltijden afwisselen. Deze week geeft Natasja een kijkje in haar weekmenu. Ze is samen met haar dochter en moet iedere week rekenen om rond te komen.


Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Leuk! Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van.


Maak je iedere week een weekmenu?


Ja, eigenlijk wel. In de schoolvakanties doen we vaak iets makkelijker en plan ik niet alles, maar in de drukke schoolweken maak ik altijd een weekmenu.


Uit hoeveel personen bestaat het huishouden? Wie eten er allemaal mee?


Ik ben samen met mijn dochter, we eten dus vaak met zijn tweeën. Ondanks dat ik minder te besteden heb, vind ik het belangrijk om wel gastvrij te zijn. Dus er eten regelmatig vriendinnetjes van mijn dochter mee, maar mijn dochter eet daar dan ook weer af en toe.


Hoe vindt je inspiratie voor je weekmenu?


Ik vind het soms lastig, want vaak kies ik toch weer voor dezelfde gerechten. Maar door het internet af te speuren en vooral goedkope maaltijden te zoeken bedenk ik regelmatig toch weer iets nieuws.


Wat is het populairste gerecht in jullie huishouden?


Mijn dochter is gek op pasta. Ik hou er iets minder van, maar omdat ik weet dat zij het goed eet, eten we het wel vaak. Soms heel simpel met pesto en soms met een lekkere tomatensaus. Bij een goede aanbieding sla ik ook altijd pasta en saus in, dat scheelt dan echt veel en het komt hier wel op.


Tijd voor het hele weekmenu!

Wat eet je op maandag?


Ik moet iedere week best rekenen en deze week is er bloemkool in de aanbieding, dus die gaat mee. (Ik kies een grotere uit, want dan heb ik meer) We eten op maandag dus gekookte bloemkool met aardappelkroketjes en een chipolata worstje.


Wat eet je op dinsdag?


Nu staat de pasta op tafel! Met pesto en voor groenten doe ik er trostomaten in stukjes bij.


Wat eet je op woensdag?


We hebben nog bloemkool over, dus ik maak er een lekkere pan soep van. Met ui en lekkere kruiden en bouillon. Daarbij bak ik een stokbrood af en dat eten we met zuivelspread. Er eet een vriendinnetje mee, maar ik heb nog genoeg over, dus dat gaat in de vriezer.


Wat eet je op donderdag?


Ik ga naar de markt en scoor lekker wat goedkope groenten. Komkommers (die nu toch al goedkoop zijn), paprika's en sperziebonen. Met de tomaten die we nog hebben maak ik een simpele salade, lekker op een warme dag en we eten allemaal genoeg groenten.


Wat eet je op vrijdag?


Op vrijdag loop ik naar de supermarkt en zie ik afgeprijsd gehakt in verband met de datum. Die neem ik dus mee. In de middag heb ik tijd om een lekkere lasagne te maken met een eigen gemaakte bechamel saus, dat is echt heel makkelijk met boter, bloem en melk. De lasagne valt goed in de smaak.


Wat eet je op zaterdag?


We eten een restje lasagne op. Ik haal er toch nog wat snoepgroenten bij, zoals wortel en komkommer. Gewoon voor wat extra vitaminen.


Wat eet je op zondag?


Zondag is bij ons makkelijke dag. We eten dus frietjes. Ik bak ze wel zelf, want dan is het goed betaalbaar. Als mijn dochter hoort dat we frietjes eten, nodigt ze meteen 2 buurmeisjes uit, dus zij eten ook mee. We hebben frietjes met een frikandel en weer wat snoepgroenten, iedereen smult ervan en we vinden het erg gezellig, zo'n tafel vol.


Heb je nog toevoegingen?


Ik denk dat mijn weekmenu iets kariger is dan van anderen, maar alsnog eten we goed. Ik vind het wel een uitdaging om iedere keer genoeg groenten (en fruit) te kunnen halen. Hoewel je een paar jaar terug nog goedkope groenten zoals uien en wortel kon kopen, zijn die momenteel ook erg duur. Ik let dus extra op de aanbiedingen in de supermarkt en blijf iedere week rekenen. We hebben het goed samen, dus dat vind ik niet erg.


Natasja, dankjewel voor het delen van je weekmenu, jullie eten lekker en gezond en dat ook nog met een klein budget, mijn complimenten!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: