Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit zijn de allerbeste tips tegen de herfstdip! 

De herfst is officieel begonnen. Je zou het nog niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar het herfstweer komt er wel aan! Ik heb jarenlang last gehad van een herfst en winterdip. Dat merkte ik doordat ik minder energie had, ik moe was en niet lekker in mijn vel zat. Sinds 2 jaar is de herfstdip zo goed als verleden tijd en dat komt door de tips die ik vandaag met je deel, lees je mee?! (Heb je langer een somber gevoel, neem dan contact op met je huisarts)

Geniet van de herfst;

Ja! Dit is natuurlijk lekker makkelijk gezegd... als je een herfstdip hebt, geniet je juist niet van de herfst. Ik weet dat het gek klinkt, maar op het moment dat ik accepteerde dat de herfst er nou eenmaal was, begon ik er ook voordelen van te zien. Lekker met een boek en een kop thee op de bank, lekkere geurkaarsjes aan, appeltaart bakken. Er zijn echt heel veel dingen ook leuk aan de herfst en het is fijn als je je dat realiseert. Daarnaast gaat de herfst niet eerder voorbij als je deze dingen niet ziet. Dus probeer te genieten van de herfst en van alle dingen die bij het najaar horen! 

Maak plannen;

In de lente en de zomer ben ik als vanzelf vrolijk en opgewekt. Dat is dus lang minder geweest in het najaar. Ik ben mij toen goed gaan bedenken waar ik blij van wordt, dat kan voor iedereen anders zijn, maar ik word vooral gelukkig van;

- Uitstapjes maken zoals een dagje weg (een nieuwe plaats ontdekken), de kringloop bezoeken en daar koffie drinken of ontbijtjes buiten de deur.
- Wandelen in het bos
- 1 op 1 tijd met de kinderen (of met allemaal, maar alleen met 1 is juist ook zo leuk)
- Uit eten gaan

En zo zijn er nog meer dingen. Dus van de vrijheid, blijheid in de zomer, maak ik vooral veel plannen in deze periode. Ik plan etentjes met vrienden, ontbijtjes samen met Dustin, een wandeling met mijn vader en koffie met mijn moeder. Ik bedenk welke film ik samen met Thijs kan bezoeken in de bioscoop en waar ik met Sara en Sofie heen zou willen,

Gek genoeg helpt dit dus heel erg. Ik plan allemaal leuke dingen, waar ik gelukkig van word en ik word dus extra blij als mijn agenda vol staat met leuke afspraken. En komt er een regenachtige zondag aan? Dan plan ik gerust een pyjamadag waarbij wel films kijken en popcorn maken. 

Naar buiten;

Buiten zijn is enorm belangrijk, want als de zon schijnt maakt je vitamine d aan en daar wordt je extra blij van ;) Helaas schijnt de zon minder in de herfst, maar we hebben steeds vaker nog warme dagen in de herfst. Ik probeer altijd elk zonnetje mee te pikken, ik zit zelfs gerust in de zon koffie te drinken (met jas aan) als dat 's ochtends kan, heerlijk! 

Beweging;

Als je beweegt maak je endorfine aan, het gelukshormoon! Daarom is het extra belangrijk om genoeg te bewegen als je gevoelig bent voor een herfstdip. Maak een lekkere wandeling of dans de kamer door. (Dit doe ik vaak met de kinderen) Zij mogen dan omstebeurt een liedje uitkiezen. We dansen op K3 (door de meiden) en op Sean Paul (die kiest Thijs) Het is heerlijk om lekker te bewegen en als je genoeg beweegt val je 's avonds sneller in slaap en slaap je ook nog eens beter.. een win-win situatie! 

Gezond eten;

We zouden natuurlijk het liefst met een bak chocolade kruidnoten op de bank ploffen en er niet meer af willen komen en dat kun je ook zeker weleens doen, maar zorg ervoor dat je over het algemeen gezond eet. Kies voor een lekkere pompoensoep als lunch en je hebt meteen een hele hoop groenten binnen. Dit is ook echt het seizoen voor stoofpotten en ovenschotels, dus leef je uit! 


Al met al is het allerbelangrijkste om het gewoon te accepteren. Toen ik dat deed was de dip al voor de helft verdwenen. Ik kan enorm balen als er weer een verkoudheidsvirus het huis binnenkomt en het 2 weken duurt voordat iedereen het heeft gehad en we weer opnieuw beginnen, maar het gaat er niet sneller mee weg. Ik kan het ook accepteren en met de kinderen op de bank uitzieken en gezond koken, dan voel ik mij veel beter! 

De herfst is nu eenmaal begonnen en ik ga er ook dit jaar volop van genieten! Met leuke uitstapjes, lekkere stoofschotels en appelflappen en kopjes kaneelthee op de bank. 

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: