Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De leukste spelletjes binnenshuis voor kleintjes (kleuters)

In de herfst wordt het soms weer wat slechter weer, daarom spelen we meer binnen. Maar ook binnen is genoeg te doen om de kleintjes te vermaken. Vandaag vertel ik je 10 leuke spelletjes die mijn meiden van 5 super leuk vinden en waar ze ook nog veel van leren... 

1. Kleuren zoeken

Leg een aantal vellen gekleurd papier op de grond. Het is de bedoeling dat we spullen gaan zoeken in huis die bij deze kleuren passen. Laat de kleintjes de spullen op de juiste kleur leggen. Wie kan er de meeste spullen vinden? 

2. Pictionary kleuter style

Vroeger speelden wij vaak pictionary. En we moesten allemaal raden wat er getekend werd. Ook kleuters kunnen al best goed tekenen, dus laat ze omstebeurt iets tekenen en laat de ander raden. Vinden ze het nog moeilijk om zelf iets te bedenken en te tekenen? Zorg dan dat jij tekent en zij raden. 

3. Parcours door de kamer

Een hindernisbaan is altijd leuk.. of kinderen nou door het bos heen rennen of dat thuis doen. Haal kussens en dekens tevoorschijn en maak een parcours door de kamer heen. Wie kan er het snelste naar de finish? Je kunt eindeloos variëren door het parcours steeds te veranderen. 


4. Smurfensnot maken

Good old smurfensnot, wie kent het niet? Wij liepen vroeger dagenlang met een zakje rond... Je maakt het heel gemakkelijk met afwasmiddel en wat water. (en een stevig zakje!) en kneden maar ;) 

5. Ketting maken 

Heb je kralen in huis? Dan kun je makkelijk kettingen of armbanden maken. Goed voor de fijne motoriek! Heb je dat niet in huis? Pak dan de pasta of macaroni uit de kast, daarmee maak je de mooiste kettingen! 

6. Verkleden en een modeshow lopen

Wij hebben een verkleed doos in huis staan. Met Mega Mindy pakken, prinsessenjurken en meer. Maar het is ook leuk om in de kledingkast van mama te duiken. Laat je kinderen lekker verkleden en haal eventueel nog wat make-up uit de kast; daarna mogen ze een modeshow lopen.

7. Proefspelletje

Je kent de video's vast wel waarbij er geproefd wordt met een blinddoek om! Kinderen vinden dat geweldig om te doen. Het leuke is dat je dit altijd kunt doen, je hebt altijd wel iets in huis; denk aan snoepjes, popcorn, stuk fruit of een koekje. Maar vergeet ook zeker de "bijzondere" dingen niet zoals olijven, augurken en ketchup. Als blinddoek kun je gemakkelijk een theedoek gebruiken.


8. Uitgraven als een echte archeoloog

Kinderen houden van ontdekken, daarom vinden ze de zandbak vaak zo mega interessant. Voor dit spelletje moet je de avond van tevoren alvast even iets voorbereiden; Zoek een voorwerp in huis en leg dat in een grote bak met water. Zet de bak nu in de vriezer. De volgende dag kan het voorwerp uitgegraven worden; succes en veel plezier gegarandeerd! 

9. Bewaar alle dozen

Het meeste simpele "speelgoed" is leuk. Daarom worden hier alle dozen bewaard. De ene keer maken ze er een poppenhuis van. De andere keer knutselen we een frietkraam, een drogist of een supermarkt. Ik ben zelf niet erg creatief, maar dat lukt altijd wel! Laat ze zelf meehelpen met kleuren en daarna lekker spelen. Heb je nog wat nep geld of muntjes in huis, vergeet die dan zeker niet; daar leren ze meteen cijfers van.

10. Feesten maar!

Wij houden regelmatig een "disco" in huis. Geen zorgen over onze buren; de muziek gaat niet al te hard! De discolamp van een discofeestje van de oudste komt dan uit de kast en de muziek gaat aan. Lekker dansen, springen en rennen! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: